Στεγαστικά για 50 χρόνια και τέλος στις πιστωτικές σκέφτονται οι τράπεζες

Αντιμέτωποι με ένα νέο, τελείως διαφορετικό τοπίο θα βρεθούν οι πελάτες των τραπεζών, καθώς είναι ζήτημα χρόνου να αλλάξουν πλήρως τα δεδομένα σε δάνεια, κάρτες και καταθέσεις.

Ήδη οι τραπεζίτες έχουν στο συρτάρι τους σειρά από νέα προϊόντα, κυρίως δάνεια, τα οποία σχεδιάζουν να διαθέσουν αμέσως μόλις ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την καλπάζουσα υπερχρέωση.

Μεγαλύτερη διάρκεια, έως και 50 χρόνια, δυνατότητα αποπληρωμής μόνο τόκων, δυνατότητα παράλειψης δόσεων και σειρά από άλλες διευκολύνσεις περιλαμβάνονται στα δάνεια νέας γενιάς. Ζητούμενο σε όλα αυτά τα προϊόντα είναι να διευκολυνθούν οι δανειολήπτες που βλέπουν να τους πνίγει η δόση των δανείων τους ενώ ταυτόχρονα τα εισοδήματά τους μειώνονται.

Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», στόχος των τραπεζών είναι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η μηνιαία δόση για ένα μέσο στεγαστικό δάνειο να έρθει στα επίπεδα του ενοικίου. Έτσι επιδιώκουν να ανασχέσουν το κύμα των επισφαλειών που γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα στη στεγαστική αλλά και την καταναλωτική πίστη. Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα, ανάλογα με την τράπεζα, τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια ξεπερνούν το 10% του συνόλου, ενώ στα καταναλωτικά και στις πιστωτικές κάρτες οι επισφάλειες υπερβαίνουν το 25%.

Την ίδια στιγμή, ήδη το ψαλίδι στις αιτήσεις για κάρτες αλλά και καταναλωτικά δάνεια έχει φτάσει σε επίπεδα άνευ προηγουμένου. Πλέον οι τράπεζες αρνούνται να εκδώσουν πιστωτικές κάρτες, ακόμα και σε πελάτες τους με μόνιμη δουλειά και σταθερό εισόδημα.

Ακόμα και όταν το κάνουν, το όριο σπανίως ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, όταν στο παρελθόν με άνεση ενέκριναν όρια των 3.000, 5.000 ή και 10.000 ευρώ. Επιπλέον, πολύ συχνά προχωρούν σε μείωση του πιστωτικού ορίου, ακόμα και στο μισό, στις υπάρχουσες κάρτες, ουσιαστικά δηλαδή μειώνοντας τη δυνατότητα δανεισμού των νοικοκυριών.

Παράλληλα, και ο τζίρος με πλαστικό χρήμα σημειώνει μείωση της τάξης του 30% και πλέον σε ετήσια βάση, καθώς από τη μία οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών δεν ξοδεύουν τόσα πολλά χρήματα και, από την άλλοι, πολλές κάρτες έχουν φτάσει στο όριο και οι κάτοχοί τους δεν μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν πλέον.

Αντίστοιχα, στα καταναλωτικά δάνεια, ακόμα και για αναχρηματοδοτήσεις οφειλών της τάξης των 10.000 – 15.000 ευρώ σχεδόν απαραίτητη είναι η ύπαρξη κάποιου περιουσιακού στοιχείου για προσημείωση αναφέρει το newpost.gr, καθώς υπό άλλες συνθήκες τα δάνεια απλώς δεν εγκρίνονται.

[sc:Πηγή id=”http://www.tsantiri.gr/oikonomia/stegastika-gia-50-chronia-ke-telos-stis-pistotikes-skeftonte-i-trapezes.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+tsantirigr+%28www.tsantiri.gr%29″ ]

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Στεγαστικά για 50 χρόνια και τέλος στις πιστωτικές σκέφτονται οι τράπεζες”

  1. Με λιγα λογια, ο Ελληνας προοριζεται κατα τη γνωμη τους να δουλευει με μισθους Βολιβιας για τα επομενα 50 χρονια ετσι ωστε να πληρωνει δανεια του παρελθοντος και φορους-χαρατσια του παροντος με διακανονισμο … για να μενει και μισο παξιμαδι να φαει ετσι ωστε να συνεχιζει ζει για να δουλευει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *