Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Careta on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπερα. Ενταχθηκα στο νομο κατσελη και βγηκε αποφαση απο το 2015 να καταβαλω 200 ευρω αθροιστικα σε 5 τραπεζες μηνιαιως. Η αποφαση μου  κοινοποιηθηκε μονο απο την eu…
  • elisavet50 on Forum: Γενική συζήτηση 12elisavet50 καλημέρα, ελπίζω να μου απαντήσετε. έχω στεγαστικό δάνειο, συνοφειλέτης με τον σύζυγό μου (τον πρώην), και από τον Φεβρουέριο του 2018 είναι ακάλυπτο. Με έχε…
  • Nemesis on Forum: Γενική συζήτηση 12Αν "...αυτός που θα αγοράσει το 50% εννοείτε ότι θα αναλάβει και το υπόλοιπο εξόφλησης του δανείου..." η Τράπεζα θα δεχθεί την πώληση. . Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι…
  • no more on Forum: Γενική συζήτηση 12το σπίτι είναι με στεγαστικό, στην ίδια τράπεζα που είναι το στεγαστικό έχω αφήσει απλήρωτες κάρτες εγώ, χρέη από κάρτες και δάνεια έχω μόνο εγώ και όχι η γυναίκα μου,…
  • Nemesis on Forum: Γενική συζήτηση 12Φίλε no more, 1. Αν το σπίτι είναι σε υποθήκη λόγω δανείου (υποθέτω στεγαστικό) τότε πρέπει να δεχτεί την πώληση η Τράπεζα όπου η υποθήκη και το χρέος μεταφέρεται στον…
  • no more on Forum: Γενική συζήτηση 12κάτι ακόμα, όταν λένε ότι μπορούν να καλούν μια φορά ανά 2η μέρα, εννοούν εργάσιμη μέρα;; δηλαδή άμα σε καλέσουν παρασκευή μπορούν να ξανακαλ΄σεουν δευτέρα;; ή θα πρέπε…
Minilink

«Στεγνώνουν» Δημόσιο και τράπεζες

Εκρηκτική κατάσταση δημιουργείται πλέον τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα μετά και την επίσιμη ανακοίνωση της καθυστέρησης εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου για την Ελλάδα. Η εξέλιξη αυτή προστίθεται στην απόφαση την ΕΚΤ να κλείσει τη στρόφιγγα στις ελληνικές τράπεζες από χθες και στην καθυστέρηση των ανακεφαλαιοποιήσεων. Είναι πλέον προφανές ότι το Δημόσιο θα επιμείνει στη στάση πληρωμών προς την εσωτερική αγορά και οι τράπεζες θα συνεχίσουν την αμυντική πολιτική αδυνατώντας να χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά λόγω έλλειψης κεφαλαίων.

Η επόμενη δόση ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Αυγούστου αλλά δεν θα εκταμιευθεί τότε και θα πρέπει να αναζητηθεί τεχνική λύση για την αποπληρωμή των ελληνικών ομολόγων που λήγουν στις 20 Αυγούστου και βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ΕΚΤ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν το κλιμάκιο της τρόικα έφτασε από χθες στην Αθήνα και αναμένεται να ολοκληρώσουν την τρέχουσα αποστολή τους στις αρχές Αυγούστου.

Οπως εκτιμούν αξιωματούχοι του ΔΝΤ και του υπουργείου Οικονομικών το καλοκαίρι μπορεί να δρα κατευναστικά για τις κοινωνικές εντάσεις αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τα δημόσια έσοδα. Παράγοντες του ΥΠΟΙΚ ανησυχούν για τυχόν νέο σερί ατυχών χειρισμών από την τρόικα και πολιτικών αστοχιών, καθώς τέτοιες εξελίξεις θα μπορούσαν να δυναμιτίσουν το κλίμα και να εντείνουν τα προβλήματα.

«Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα το Σεπτέμβριο και μόνο τότε θα προετοιμάσει την τελική αξιολόγηση για την υλοποίηση του προγράμματος. Είναι πολύ πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα πιο πριν», είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αντουάν Κολομπανί, ενώ προσέθεσε ότι μέχρι τότε η Ευρωζώνη και η Ελλάδα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το μήνα Αύγουστο.

Το χρηματοδοτικό κενό που δημιουργείται για τον Αύγουστο ανέρχεται στα €3,5 δισ. καθώς λήγουν ομόλογα που έχει στα χέρια της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η ΕΕ έχει θέσει εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο χορήγησης δανείου-γέφυρας (bridge loan) ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αλλά αξιωματούχοι έχουν δηλώσει πως θα βρεθεί τεχνική λύση ώστε να υπάρξει πρόβλημα.

Προς νέο κούρεμα και δάνειο

Δημοσιεύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δηλώσεις αξιωματούχων και εκθέσεις του ΔΝΤ θέτουν επί τάπητος το θέμα νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους και τη χορήγηση νέου δανείου από την τρόικα.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχει απροθυμία να συζητηθεί κάτι τέτοιο σε αυτή τη φάση αλλά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Χοακίν Αλμούνια υποστηρίζει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να είναι έτοιμες να στηρίξουν την Ελλάδα με περισσότερα χρήματα, αν χρειαστεί.

Όπως λέει ο κ. Αλμούνια, οι εταίροι της χώρας πρέπει να τη βοηθήσουν περισσότερο, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

Σε έκθεσή του το ΔΝΤ έχει επισημάνει τα προβλήματα καλόντας την ΕΚΤ να αναλάβει δράση ώστε να περιοριστούν οι συστημικοί κίνδυνοι και δοθεί η αίσθηση της ασφάλειας στις αγορές.

Στην Ευρώπη όμως οι συσχετισμοί δυνάμεων δεν επιτρέπουν ακόμη κάτι τέτοιο παρά τις ασφυκτικές πιέσεις προς τη Γερμανία από Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία.

Οι σκληροί

Παρά την υποβάθμιση από τη Moody’s και το καμπανάκι κινδύνου από ΔΝΤ, Γαλλία και ΗΠΑ η Γερμανία και οι συνοδοιπόροι της επιμένουν στη σκληρή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα.

Μέσα σε 48 ώρες «η Ελλάδα δέχθηκε ομοβροντία» προειδοποιήσεων και απειλών από τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, και τους Γερμανούς υπουργούς Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, και Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ.

Οι δηλώσεις Ρέσλερ προκάλεσαν αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματός του με τον βουλευτή Χατζημαρκάκη να δηλώνει πως “ντρέπεται” για τον αρχηγό του και τα Media να εκτιμούν ότι οι μέρες του Ρέσλερ είναι μετρημένες.

Οι νουθεσίες από τον κ. Μπαρόζο αναμένεται να διαδεχθούν σειρά αρνητικών μηνυμάτων που έρχονται στο εσωτερικό από την Ευρώπη. Το τελευταίο ήλθε σήμερα δια στόματος του Φίλιπ Ρέσλερ που υπεραμύνθηκε των διαφιλονικούμενων δηλώσεών του σχετικά με το εάν η Αθήνα έχει τη δυνατότητα να εκπληρώσει τους όρους του προγράμματος και περί μιας ενδεχόμενης εξόδου της χώρας από το ευρώ [EUR=X]  .

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post ο Γερμανός αντικαγκελάριος εκφράζει την απογοήτευσή του για τις έως τώρα προσπάθειες στην Ελλάδα. «Λέγαμε πάντα ότι δεν υπάρχει παροχή χωρίς αντιπαροχή. Οι συνέπειες ήταν πάντα ξεκάθαρες. Ως εκ τούτου οι δηλώσεις μου δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν», επισημαίνει.

Τα προβλήματα της Αθήνας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι άλλωστε γνωστά και στις χρηματαγορές, λέει ο κ. Ρέσλερ και συμπληρώνει πως εάν δεν υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να υπάρξει άλλη βοήθεια. «Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα κήρυττε στάση πληρωμών και θα έπρεπε να αποφασίσει η ίδια για την παραμονή της στην ευρωζώνη», σημειώνει.

Σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι ARD την Κυριακή, ο κ. Ρέσλερ είχε εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα της Αθήνας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει πλέον πάψει να τρομάζει».

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>