Στην ουρά 1.900 Βορειοελλαδίτες για διαγραφή χρεών

Επίδοξοι πελάτες των Ειρηνοδικείων είναι 1.900 Βορειοελλαδίτες, για τους οποίους απέτυχε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τις τράπεζες για τη διαγραφή χρεών και πλέον παίρνουν την δικαστική οδό.

Τελευταία περίπτωση υπερχρεωμένου δανειολήπτη, ο οποίος τελικώς κατάφερε μεγάλη διαγραφή του χρέους του από στεγαστικό και καταναλωτικά δάνεια και κάρτες προς τραπεζικά ιδρύματα είναι ένας 46χρονος δημόσιος υπάλληλος, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών από την Πτολεμαΐδα.

Συγκεκριμένα, ο 46χρονος, τον οποίο εξωδικαστικά είχε συνδράμει το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΕΚΠΟΙΖΩ, με σύνολο οφειλών 315.000 ευρώ προς τράπεζες, καλείται να καταβάλει προς τους πιστωτές του με μηνιαίες καταβολές για μια τετραετία το ποσό των 1.000 ευρώ, σύμμετρα κατανεμημένο, εξαιρεί δε της εκποίησης την κύρια κατοικία του, δηλαδή ένα διαμέρισμα πρώτου ορόφου,120 τ.μ., με την υποχρέωση να καταβάλει μηνιαίως επί 17 χρόνια το ποσό των 230 ευρώ, με απαλλαγή από το υπόλοιπο των οφειλών του, ήτοι 212.000 ευρώ.

Η απόφαση, σύμφωνα με την υπεύθυνη του γραφείο της ΕΚΠΟΙΖΩ Θεσσαλονίκης Μαρουτσέλλα Βασιλειάδου, είναι πολύ ικανοποιητική, καθώς εκτός από τη γενναία διαγραφή χρέους, από το Ειρηνοδικείο Πτολεμαΐδας, το ποσό που ορίζει το δικαστήριο για κάλυψη των βιοτικών αναγκών της τετραμελούς οικογένειας, παρέχει την δυνατότητα ενός αξιοπρεπέστατου επιπέδου διαβίωσης.

Συνολικά σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν ξεπεράσει τις 20.000 οι αιτήσεις καταναλωτών για εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις τράπεζες. «Πλέον έχουν μπουκώσει όλα τα Ειρηνοδικεία της Ελλάδος, δεν ήταν αυτή η φιλοσοφία του νόμου να τρέχουν όλοι στα δικαστήρια» σημείωσε η κ. Βασιλειάδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης ορίζεται πλέον δικάσιμος για το 2015 και 2016. Μόνο από το παράρτημα της ΕΚΠΟΙΖΩ στη Θεσσαλονίκη 1.900 δανειολήπτες από τη Βόρεια Ελλάδα, από τον Αύγουστο του 2010 έως σήμερα έχουν πάρει την βεβαίωση αποτυχίας από τον εξωδικαστική οδό και πλέον θα κινηθούν δικαστικά.

Η κ. Βασιλειάδου προανήγγειλε ότι από Σεπτέμβριο πρόκειται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να δοθεί μια λύση από την κυβέρνηση σε αυτό το ζήτημα.

voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *