Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Στη… γύρα για κεφάλαια οι τράπεζες

Εάν κανείς κοιτούσε το ημερολόγιο για να δει πότε διοργανώνονται δημοπρασίες ομολόγων μέσα στον Ιανουάριο, δεν θα ήξερε από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει, όπως φαίνεται. Καθώς οι τράπεζες αναζητούν απεγνωσμένα ζωτικά κεφάλαια για την ενίσχυσή τους (προκειμένου να ανταποκριθούν στις ευρωπαϊκές διατάξεις για το Tier I), οι δημοπραττήσεις τίτλων δανεισμού διαδέχονται η μια την άλλη με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Ο Ιανουάριος του 2012 αναδεικνύεται ως μήνας με τις περισσότερες δημοπρασίες ομολόγων από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εδώ και μια δεκαετία!

Σύμφωνα με τους Financial Times, από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα (δηλαδή λιγότερο από 20 μέρες αν υπολογίσουμε και τις αργίες) έχουν αντληθεί από τις τράπεζες, μέσω ομολόγων, περισσότερα από 43 δισ. ευρώ.

Aereal Bank, Lloyds Banking Group, UBS αλλά και τράπεζες από την Αυστραλία είναι ορισμένα μόνο από τα ιδρύματα που κάλεσαν τους επενδυτές να τους εμπιστευτούν τα κεφάλαιά τους.

24h NewsRoom

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>