Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Στις τράπεζες η μερίδα του λέοντος από το εκπλειστηρίασμα

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έλαβε ειδική μέριμνα για να μην καταλήξει «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», αλλά διευρύνει κατά 50% το όφελος που έχει η τράπεζα από τον πλειστηριασμό. Ο,τι επιπλέον κερδίζουν με το νέο καθεστώς οι τράπεζες από τους πλειστηριασμούς θα το χάνουν το Ελληνικό Δημόσιο και οι ιδιώ­τες πιστωτές.

Το οξύμωρο είναι ότι ενώ η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο εναρμόνισε τις διατάξεις για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων (δηλαδή του ΚΕΔΕ) με εκείνες που ισχύουν για τις απαιτήσεις από ιδιώτες και τράπεζες (όπως ορίζονται από τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας) για να μπορούν να κάνουν πλειστηριασμούς Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, στην πράξη το Δημόσιο αποδυναμώνεται έναντι των τραπεζών, που θα «σκουπίζουν» τις εισπράξεις από πλειστηριασμούς χωρίς να αφήνουν τίποτε για τους άλλους συνδικαιούχους. Και αυτό γιατί μετά την ψήφιση του νόμου ενισχύεται θεαματικά η θέση του πιστωτή που έχει εγγράψει πρώτος υποθήκη σε ακίνητα του οφειλέτη – δηλαδή κατεξοχήν τις τράπεζες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>