Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12στην ρυθμιση που εκανα στην eurobank, με καλο κουρεμα, δεν μου εδιναν γραπτως την πρότασή τους, αλλά όταν πήγα στην τράπεζα, πριν την υπογράψω πήρα τηλέφωνο τον δικηγόρ…
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 121) αν ο δικηγόρος είναι νομιμοποιημένος από την τράπεζα που πήρες το δάνειο/κάρτα ή το τυχόν ''fund'' ή την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, ναι, αλλά να είναι γραπτή η…
  • begar on Forum: Γενική συζήτηση 12Λοιπόν. Παρακολουθώ τη συζήτηση που κάνετε για τις ρυθμίσεις οφειλών. Θα πω το εξής: Σε όλους, όσοι με πήραν τηλέφωνο και μου τα ζάλιζαν για ευνοϊκές ρυθμίσεις, απάντησ…
  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΛΑΤΙΝΗΣ on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2103362548 Κύκλος
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα, Έχεις δίκιο, δεν είδα πως έκανες αίτημα. θα ήθελα αν λάβεις απάντηση από την τράπεζα να την κοινοποιήσεις. Αν κατάλαβα καλά μπορεί ο Χαρακτινιώτης να προτείνε…
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106200159 e-value
Minilink

Στις 20 Ιουλίου ανοίγουν οι τράπεζες

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου αναμένεται να λήξει η τραπεζική αργία και να αποκατασταθεί η λειτουργία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένει πρώτα την ψήφιση των προαπαιτούμενων από την ελληνική κυβέρνηση και εν συνεχεία θα εγκρίνει την αύξηση του ELA. Νωρίτερα αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το όριο του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, στα 89 δισ. καθιστώντας σαφές ότι αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει το μέρος των ενεργειών που της αναλογούν, ψηφίζοντας τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα ώστε να ξεπαγώσει την χρηματοδότηση προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Η ΕΚΤ τηρεί στάση αναμονής, περιμένοντας την ολοκλήρωση των διαδικασιών από το ελληνικό Κοινοβούλιο το αργότερο έως την Τετάρτη. Οταν οι ελληνικές τράπεζες λάβουν την ένεση ρευστότητας από την ΕΚΤ, θα σηματοδοτηθεί και η λήξη της τραπεζικής αργίας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι τράπεζες θα μπορούν να επανέλθουν σε λειτουργία σε καθστώς capital controls τη Δευτέρα 20  Ιουλίου.

 Η διατήρηση του καθεστώτος της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας μέχρι την ψήφιση των προαπαιτούμενων θα περιορίσει τα διαθέσιμα των τραπεζών και της Τράπεζα της Ελλάδος κάτω από τα 100 εκατ., ενώ δεν απκλείεται να υπάρξει νέα σύσκεψη του συμβουλίου συστημικής σταθερότητας αργά απόψε το βράδυ, για την έκδοση της νέας ΠΝΠ για τα capital controls, στην οποία θα περιορίζεται το ποσό αναλήψεων στα 50 ευρώ και στα 100 για τους συνταξιούχους.

Οι πρώτες κινήσεις άρσης των capital controls

Τα capital controls θα παραμείνουν σε ισχύ και οι πολίτες θα μπορούν να εκταμιεύουν μόνο το ποσό των 60 ευρώ ημερησίως. Οι πρώτες κινήσεις σταδιακής άρσης των μέτρων θα ξεκινήσουν στις 30 Σεπτεμβρίου, και μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κεφάλαια από το νέο Ταμείο αξιοποίησης περιουσίας, θα δρομολογηθούν περαιτέρω αυξήσεις στις κινήσεις κεφαλαίων.

Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών η ψήφιση των μέτρών από τη Βουλή θα επιτρέψει την ΕΚΤ να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση στο ζήτημα της ρευστότητας που αποτελεί προϋπόθεση για την επαναλειτουργία των τραπεζών. Δεν αποκλείουν μικρή αύξηση του ορίου του ELA τις επόμενες ημέρες ωστόσο εκτιμούν ότι οι καθοριστικές αποφάσεις, που θα σηματοδοτήσουν την στάση της ΕΚΤ στο θέμα της ρευστότητας, θα ληφθούν προς το τέλος της εβδομάδας δηλαδή μετά την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή και την σχηματοποίηση της επόμενης ημέρας, μετά τη συμφωνία, για το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό δεν θεωρούν πιθανό το άνοιγμα των καταστημάτων πριν το τέλος της εβδομάδας και πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα. Η ΕΚΤ όπως εκτιμούν θα αυξήσει τις επόμενες μέρες το όριο του ELA (εφ όσον ψηφιστούν κανονικά τα μέτρα) ώστε να διασφαλιστεί ότι τα ΑΤΜ θα λειτουργούν κανονικά, στο πλαίσιο των περιορισμών, το επόμενο διάστημα.

Πρόσω ολοταχώς για ανακεφαλαιοποίηση

Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εκτιμώμενου ύψους 25 δισ. ευρώ θα στηρίξει το ταμείο που θα συσταθεί για την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου. Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε πως τα έσοδα από πωλήσεις ή αξιοποίηση δημόσιας περιούσιας θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τα επιπλέον έσοδα θα πάνε κατά 50% στο χρέος και κατά 50% για επενδύσεις που θα αποφασίσει η Ελλάδα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για την επίτευξη συμφωνίας ζητούν την κεφαλαιακή ενίσχυση των εγχώριων τραπεζών και την άμεση ενσωμάτωση, εντός εβδομάδας, της κοινοτικής οδηγίας για την εξυγίανση των τραπεζών.

Η ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της οδηγίας «για την ανάκαμψη και την εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων» αποτελεί προαπαιτούμενο για την επίτευξη συμφωνίας και θα πρέπει να γίνει εντός της εβδομάδας. Η οδηγία περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους μια τράπεζα μπορεί να εξυγιανθεί και τις επιπτώσεις για τους μετόχους αλλά και τους καταθέτες.

Σύμφωνα με την οδηγία, η αναδιάρθρωση του παθητικού μιας προβληματικής τράπεζας, δηλαδή των υποχρεώσεών της, εφαρμόζεται για όλους, δηλαδή και τους καταθέτες. Ωστόσο εξαιρούνται ρητά οι εγγυημένες καταθέσεις, που σύμφωνα με τους κανονισμούς αφορούν ποσά έως και 100.000 ευρώ.

Με την ενσωμάτωση της οδηγίας ενισχύεται η προστασία του ορίου των 100.000 ευρώ που καλύπτει τη μεγάλη πλειοψηφία των φυσικών προσώπων, ωστόσο μεγαλύτερη αβεβαιότητα επικρατεί για τους λογαριασμούς επιχειρήσεων.

Αν υπάρξει συμφωνία, θα ακολουθήσει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που από την Ε.Ε. εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 10 και 25 δισ. ευρώ, με τους περισσότερους αναλυτές να κλίνουν προς τα 25 δισ. ευρώ. Το τελικό ύψος θα προσδιοριστεί έπειτα από αναλυτική εξέταση της κατάστασης των τραπεζών που θα πραγματοποιήσει η ΕΚΤ σε συνεργασία με τον SSΜ μετά το καλοκαίρι και κατόπιν θα προσδιοριστεί ο τρόπος για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών.

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>