Στον «πάγο» οι «πλούσιοι» της ΕΕ

Οι διαμαρτυρίες της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Αυστρίας και της Ολλανδίας, που υποστηρίζουν ότι υπάρχει κύμα «εσωτερικών μεταναστών» προερχομένων από άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, που επιδίδονται σε «τουρισμό κοινωνικών επιδομάτων», εγκαθιστάμενοι στις χώρες αυτές και επωφελούμενοι του γενναιόδωρου συστήματος κοινωνικής πρόνοιας των χωρών αυτών, δεν βρίσκουν ανταπόκριση στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ, οι «διαμαρτυρόμενοι» δεν είναι σε θέση να προσκομίσουν επαρκή στατιστικά στοιχεία για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους, προσθέτοντας με αρκετή δόση ειρωνείας πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ένας πολύ πληκτικός και γραφειοκρατικός νομικός θεσμός και δεν μπορούμε να ενεργήσουμε παρά μόνο εάν έχουμε επαρκή στοιχεία”.

Μετά τη λήξη της συνόδου των υπουργών Εσωτερικών των 27 στο Λουξεμβούργο, η κ. Μάλμστρομ δήλωσε πως η Κομισιόν χρειάζεται «περισσότερες πληροφορίες, περισσότερα στατιστικά στοιχεία, περισσότερα γεγονότα».

Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ είπε ότι μολονότι οι χώρες δεν διαθέτουν στατιστικά στοιχεία που να στοιχειοθετούν τον ισχυρισμό τους, αρκεί κανείς να πάει στο Λονδίνο ή σε γερμανικές πόλεις όπως το Ντίσελντορφ και το Ντούισμπουργκ για να αντιληφθεί το πρόβλημα.

Επικαλέστηκε μάλιστα τον δήμαρχο του Ντούισμπουργκ Σέρεν Λινκ, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι σε ορισμένες συνοικίες της πόλης των 500.000 κατοίκων έχουν εγκατασταθεί περίπου 7.000 μετανάστες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

«Κατά την άποψή μου είναι πολύ σημαντικό να μην περιοριστούμε σε μια συζήτηση που θα τρέφεται από προκαταλήψεις και θα τρέφει την ξενοφοβία. Είναι πολύ σημαντικό τα κράτη-μέλη της ΕΕ να αντιληφθούν ότι ωφελούνται οικονομικά από το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας. Είναι σημαντικό να μην γίνονται ισχυρισμοί που δεν μπορούν να επαληθευτούν», αντέτεινε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιρλανδίας Άλαν Σάτερ.

Ο Ισπανός ομόλογός του Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να περιοριστεί το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση εντός της ΕΕ.

«Πιστεύουμε στη συνθήκη του Σένγκεν, πιστεύουμε ότι πάνω απ’ όλα η ελεύθερη μετακίνηση είναι κάτι χαραγμένο στο DNA, στον γενετικό κώδικα” των Ευρωπαίων», διακήρυξε.

www.elzoni.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Στον «πάγο» οι «πλούσιοι» της ΕΕ”

  1. Σε λίγο καιρό, οι βόρειοι θα καταλάβουν την μαλακία που έκαναν με τους νότιους.

    Θα πλημμυρίσει ο βορράς από Έλληνες, Ιταλούς, Ισπανούς και Πορτογάλους, που από τη μια θα τους φάνε τις θέσεις εργασίας, δεχόμενοι να εργαστούν με χαμηλότερα μεροκάματα, από την άλλη θα τους ρημάξουν τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης.

    Γιατί αν πάω εγώ στη Γερμανία, ως εργαζόμενος και ασφαλισμένος στο γερμανικό ΙΚΑ, και το 2ο μήνα πάω για χειρουργείο που στοιχίζει πολλά, δεν μπορεί να μου το αρνηθεί, λέγοντας ότι έχω μόνο ένα μήνα ασφαλισμένος. Ομοίως, το επίδομα παιδιών, που μου έκοψε στην Ελλάδα, θα το εισπράξω από τον γερμανικό προϋπολογισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *