Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Στους δρόμους χιλιάδες αγανακτισμένοι σε Ισπανία και Πορτογαλία

Στους δρόμους χιλιάδες αγανακτισμένοι σε Ισπανία και Πορτογαλία Κατά της πολιτικής σκληρής λιτότητας

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Μαδρίτη και πραγματοποίησαν πορεία, έναν χρόνο μετά τη δημιουργία του κινήματος των «Αγανακτισμένων». Με τα συνθήματα «Βγείτε στο δρόμο» και «Δεν είμαστε προϊόντα στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών», οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, όπου στις 15 Μαΐου 2011 γεννήθηκαν οι «Indignados».

Οι διαδηλωτές σκοπεύουν να διατηρήσουν επί τέσσερις ημέρες μια «μόνιμη συνέλευση» αγνοώντας την επίσημη απαγόρευση, σύμφωνα με την οποία οι διαδηλώσεις πρέπει να ολοκληρώνονται καθημερινά στις 22:00.

«Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι είμαστε ακόμη εδώ, ότι χιλιάδες άνθρωποι θέλουν αλλαγή», δήλωσε η Μαρίνα Σάντος, 23 ετών ιδιωτική υπάλληλος που πήρε μέρος στις κινητοποιήσεις. Η Σάντος φορούσε μια κονκάρδα που έγραφε «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός».

Ένα από τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές έγραφε «Δικό σας το χρέος, δεν το πληρώνουμε», ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «δεν μας εκπροσωπούν» και «δεν είναι κρίση, είναι απάτη».

«Είμαστε εδώ γιατί εξακολουθούμε να είμαστε αγανακτισμένοι από τις πολιτικές λιτότητας που μας επιβάλλει η οικονομική ελίτ», δήλωσε ο Βίκτορ Βάλντες, ένας φοιτητής φιλοσοφίας 21 ετών. «Το κίνημα συνεχίζεται με την ίδια ορμή», υπογράμμισε.

Το κίνημα των «Αγανακτισμένων», το οποίο πυροδότησε η αυξανόμενη ανεργία και οι υπερβολές του φιλελευθερισμού, αιφνιδίασε πέρυσι την Ισπανία, όπου παρά την οικονομική κρίση δεν ήταν έντονη η έκφραση της δυσαρέσκειας.

Τον τελευταίο χρόνο η ανεργία στην Ισπανία αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, πλήττοντας το ένα τέταρτο του ενεργού πληθυσμού, ενώ η νέα δεξιά κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μια οικονομική πολιτική αυστηρής λιτότητας.

Διαδηλώσεις και στην Πορτογαλία

Παράλληλα, στη δυτική πλευρά της Ιβηρικής, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώσαν το Σάββατο στην Πορτογαλία στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κινητοποιήσεων με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από την έναρξη του κινήματος των «Αγανακτισμένων».

Στη Λισαβόνα περίπου δύο χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, διαδήλωσαν στο κέντρο της πορτογαλικής πρωτεύουσας. «Επισφαλώς εργαζόμενοι όλου του κόσμου ενωθείτε», «παγκόσμια άνοιξη, διεθνής διαμαρτυρία», «οι ιδέες κατεβαίνουν στο δρόμο», ήταν κάποια από τα συνθήματα που έγραφαν τα πανό που κρατούσαν.

Η πορτογαλική κοινωνία έχει νιώσει βαθιά στο «πετσί» της τις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας που έχει λάβει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας σε αντάλλαγμα του δανείου στήριξης ύψους 78 δισ. ευρώ από την τρόικα.

«Έξω από το ΔΝΤ», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακουγόταν συχνά από τους διαδηλωτές, ενώ άλλοι έβαζαν στο στόχαστρό τους τον πρωθυπουργό της χώρας Πέδρο Πάσος Κοέλιο, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι η ανεργία μπορεί να είναι «μια ευκαιρία για να αλλάξει κανείς τη ζωή του».

«Ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Υπάρχουν περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνεργοι στην Πορτογαλία και για τον κάθε έναν από αυτούς είναι ένα προσωπικό δράμα», κατήγγειλε ο Καμάργκο.

[sc:Πηγή id=”http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/126315″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>