Στο αστρονομικό ποσό των 100 δις έχουν φτάσει τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών

Σε δοκιμασμένες λύσεις προσφεύγει το υπουργείο Οικονομίας για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. Ο Γιώργος Σταθάκης δήλωσε πως θα αρχίσει να εφαρμόζεται ο νόμος Δένδια, διαφορετικά, σύμφωνα με τα στοιχεία, αλλά και παράγοντες της αγοράς, πολλές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο. 

 Είναι χαρακτηριστικό όμως λειτουργεί ο κοινοβουλευτισμός στην χώρα μας, πως τον Νοέμβριο του 2014 ο νόμος για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια που έφερε  η Νέα Δημοκρατία,  καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 

 Περίπου γύρω στις 250 χιλιάδες επιχειρήσεις είναι αυτές που δανειοδοτούνται από τις τράπεζες και από αυτές το 30% βρίσκεται στα κόκκινα δάνεια. 

Το σύνολο των κόκκινων δανείων των τραπεζών: 

Από τα 248 δις που έχουν χορηγηθεί τα 100 δις, δεν εξυπηρετούνται.

Τα 60 δισ. ευρώ είναι επιχειρηματικά, τα 25 δισ. ευρώ στεγαστικά και τα 15 δις ευρώ καταναλωτικά.

 Τα στοιχεία που καταμαρτυρούν την εκρηκτική κατάσταση στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών αφορούν μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του 2014. Μέσα στον Μάιο αναμένεται επικαιροποίηση των στοιχείων. Στο μεταξύ οι πρώτες εκτιμήσεις περιγράφουν διόγκωση του προβλήματος μέσα στο 2015 καθώς η αγορά έχει υποστεί καθίζηση.. 


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.