Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Στο εδώλιο υπάλληλοι εισπρακτικής εταιρείας

Στο εδώλιο θα καθίσουν τρεις υπάλληλοι εισπρακτικής εταιρείας έπειτα από μήνυση που κατέθεσε δημοτική υπάλληλος στη Θεσσαλονίκη.

Η υπάλληλος, που, σύμφωνα με τη μήνυση, ανέλαβε την τηλεφωνική «ενημέρωση» της οφειλέτριας, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και δυσφήμηση, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος και η προϊσταμένη της συγκεκριμένης εταιρίας κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.

Η μηνύτρια προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, καθώς, όπως υποστηρίζει, τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε στο χώρο εργασίας της ήταν προσβλητικά, ενώ, σύμφωνα με τη μήνυση, η υπάλληλος της εισπρακτικής εταιρίας έφτασε στο σημείο να ενημερώσει ακόμη και τους συναδέρφους της για τις οφειλές που είχε εκείνο το διάστημα σε τράπεζα!

Τα «ενοχλητικά» τηλεφωνήματα

Σύμφωνα με τον αγγελιοφόρο, οι επίμαχες τηλεφωνικές κλήσεις φέρεται να έγιναν το Νοέμβριο του 2009 στο χώρο εργασίας της μηνύτριας. «Με ενημέρωσε ότι τηλεφωνεί από την τράπεζα σχετικά με κάποια οφειλή μου. Της απάντησα ότι γνωρίζω το θέμα και ότι θα προβώ σε τακτοποίησή του. Μολονότι της τόνισα ότι με καλούσε στο χώρο εργασίας μου και ήμουν ιδιαίτερα απασχολημένη, εκείνη συνέχισε σε ιδιαίτερα πιεστικό τόνο», περιγράφει στη μήνυσή της η δημοτική υπάλληλος. Παρά το γεγονός ότι η μηνύτρια ήταν επιφορτισμένη με την «εξυπηρέτηση κοινού», υποστηρίζει ότι τα τηλεφωνήματα την ίδια μέρα συνεχίστηκαν και ακολούθησαν ιδιαίτερα προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.

«Με τρόπο εριστικό απαιτούσε να της πω πότε ακριβώς θα καταβάλω τις οφειλές μου», προσθέτοντας ότι είμαι «ανώριμη» και προτρέποντάς με «να αφήσω τα παιδιαρίσματα», καθώς «δε θα ξεφύγω από την πληρωμή». Στη διάρκεια αυτών των τηλεφωνημάτων ο τόνος της ήταν ιδιαίτερα εκφοβιστικός, ενώ με εξύβριζε και με απειλούσε λέγοντάς μου ότι «θα συνεχίσει μέχρι να μου σπάσει τα νεύρα» και «θα με κάνει ρεζίλι στους συναδέρφους μου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη μήνυση.

www.zougla.gr