Στο σφυρί και νέα «κόκκινα» δάνεια!

Στην πώληση δανείων σε καθυστέρηση από τρεις έως έξι μήνες θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του 2018 η Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται, δηλαδή, για δάνεια που έχουν «κοκκινίσει» πρόσφατα.

Με αυτόν τον τρόπο θέλει να στείλει μήνυμα προς όσους δανειολήπτες δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, είτε διότι είναι κατά συνείδηση κακοπληρωτές είτε γιατί δεν ανταποκρίνονται στις προειδοποιήσεις για ρύθμιση. Παράλληλα, τρέχει τις διαδικασίες για την πώληση του δεύτερου πακέτου «κόκκινων» δανείων, συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ. Από τα δάνεια αυτά το 1,5 δισ. ευρώ αφορά καταναλωτικά και το υπόλοιπο επιχειρηματικά / leasing δάνεια με εγγυήσεις ακινήτων, κυρίως ξενοδοχειακών κτιρίων.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και στόχος της τράπεζας είναι να ολοκληρώσει την πώληση μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018. Πέρα από τις πωλήσεις, η Τράπεζα Πειραιώς θέτει άμεσα σε εφαρμογή νέα προγράμματα ρύθμισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, με δόση προσαρμοσμένη στα οικονομικά του δανειολήπτη.

9 σχόλια σχετικά με το “Στο σφυρί και νέα «κόκκινα» δάνεια!”

  1. Ερώτηση παρακαλώ σε οποίο μπορεί να βοηθήσει .μιλησα τηλεφωνικά με την τράπεζα .το άνοιγγμα ειναι μεγάλο .μου είπαν να μου προτείνουν μια δόση .Συμφωνησα σε αυτο .Θελουν όμως να τους καταθέσω εκκαθαριστικά .μπορει η πρόταση τους να ειναι καλή μπορεί Οχι .φοβαμαι όμως αν τους καταθέσω τα χαρτιά ,μετά αυτοί θα ξέρουν το εισόδημα μου και που δουλεύω και οι πιέσεις τους θα ειναι μεγάλες και ψυχοφθόρες .Ποια η άποψη σας

    1. Χωρίς να δώσεις τα χαρτιά που ζητάνε, δεν πρόκειται να γίνει καμία συζήτηση για ρύθμιση οφειλής.
      Αν δεν έχεις τίποτα στο όνομά σου, η πρόταση θα είναι καλή.
      Αν έχεις, τότε δεν θα είναι.

  2. Κατα πρώτον Χρονια πολλά και ενα μεγάλο Ευχαριστω προσωπικά σε σένα .Δεν μπορείς να φανταστείς ποσο με έχεις βοηθήσει ολα αυτά τα Χρονια .Επι της ερώτησης μου δεν εχω κατι στο όνομα μου ,αλλα ο μισθός ειναι πολύ καλός .ετςι η πρόταση τους δεν θα ειναι καλή αλλα ταυτόχρονα θα ξέρουν τα πάντα για μένα. Δουλειά ,εισόδημα κλπ και μετά αυξηθούν οι πιέσεις ακομα και στο χώρο εργασίας μου

  3. Μήπως δεν έγινα κατανοητός .Ρωταω αν γίνουν ολα αυτά που φοβάμαι .Ποια ειναι η άποψη σας ,να καταθέσω τα χαρτιά που ζητάνε ή Οχι ?

    1. Φίλε Μάκη για ποιο λόγο να μπεις σε αυτή τη διαδικασία αν δεν έχεις τίποτα στο όνομα σου. Στη θέση σου θα απολάμβανα τη ζωή μου και τις χαρές της….Αντί για όλα αυτά τα χαρτιά που σου ζητάνε για να ρυθμίσουν δήθεν την οφειλή σου, εγώ θα τους έστελνα ευχετήριες / ευχαριστήριες κάρτες. Καλές γιορτές σε όλους σας παιδιά.

    2. Συμφωνώ με τον δανειόπληκτο.
      Εφόσον δεν έχεις τίποτα στο όνομά σου, μην ασχολείσαι καθόλου μαζί τους, μέχρι να σου προτείνουν κούρεμα της τάξεως του 90%.

    3. μόνο για τον πόλεμο νεύρων που μου έχουν κάνει, τους εκβιασμούς, τις απειλές και τον ξευτιλισμό στο οικογενειακό, συγγενικό και εργασιακό μου περιβάλλον, μιας και εγώ δεν έχω περιουσιακά στοιχεία, το μόνο που θα τους έστελνα είναι ένα ωραίο κουτί δώρο από το shitexpress.com. Και εγώ είμαι της γνώμης, μην μπλέκεις με αυτούς τους καρχαρίες…περίμενε να σε πλευρίσουν με κάποια εξευτελιστική για αυτούς προσφορά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *