Στό 1,1 δισ. ευρώ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αν και επισήμως η διοίκηση της επιχείρησης λέει ότι δεν θέτει τέτοιο θέμα και ότι η απόφαση για τυχόν αναπροσαρμογές ανήκει στην κυβέρνηση. Την ίδια ώρα αυξάνονται οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί λόγω της οικονομικής αδυναμίας πολιτών και επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να κόβεται η παροχή ρεύματος, ενώ η ΔΕΗ επιστρατεύει ιδιωτικές εταιρείες για να ενημερώσει τους οφειλέτες για τις δυνατότητες διακανονισμού.

Μιλώντας την Τρίτη στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων (η οποία τελικά αναβλήθηκε), ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, είπε ότι η Επιχείρηση δεν θα ζητήσει αυξήσεις τιμολογίων, αλλά θα παρουσιάσει στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος την κατάσταση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις.

Σημείωσε ακόμα ότι η αύξηση των τιμολογίων είναι η προφανής λύση του προβλήματος της αγοράς, αλλά δεν είναι αρμοδιότητά του να την εισηγηθεί.

Ωστόσο, προσέθεσε ότι με μια αύξηση της τάξης του 5% δεν θα υπήρχε κανένα θέμα στην αγορά, αφού αντίστοιχο είναι το ποσοστό της αύξησης του κόστους στο σκέλος της ενέργειας.

Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ, Κίμων Στεριώτης, μιλώντας στον Βήμα 99,5, είπε ότι η ΔΕΗ δεν ζητεί αυξήσεις στα τιμολόγια.

[sc:Πηγή id=”http://fimotro.blogspot.gr/2012/06/11_27.html” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *