Συναγερμός για τα «κόκκινα δάνεια» – Αυστηρές προειδοποιήσεις από τους Θεσμούς

Αυστηρή προειδοποίηση των θεσμών στην ελληνική κυβέρνηση με αφορμή τις σοβαρές εκκρεμότητες που υπάρχουν σχετικά με την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», οι θεσμοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου διαμηνύοντας ότι δεν θα υπάρξει νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα των εταίρων, αν δεν ληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργούν για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα τα «κόκκινα» δάνεια.

Μάλιστα όπως έχει διαμηνυθεί στην Αθήνα από τους θεσμούς, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο παρά τις κατά καιρούς σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες το πρόβλημα παραμένει άλυτο, με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, να μην διοχετεύονται μέσω των τραπεζών πόροι στην πραγματική οικονομία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σε περίπτωση που χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση, αυτή θα γίνει σύμφωνα με τη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία για τη «θέσπιση πλαισίου για την ανάκαμψη και την εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων», που βρίσκεται σε ισχύ από 1.1.2016 και προβλέπει, μεταξύ άλλων, και το αποκαλούμενο bail in.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *