Συνεχίζεται το αλαλούμ με τις τράπεζες: ”Ρούφηξαν” αυτόματα δόσεις πυροδανείων…

Μια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξαν οι τράπεζες σε πολλούς πυρόπληκτους δανειολήπτες, καθώς τα ηλεκτρονικά συστήματα πήραν αυτόματα τα χρήματα από τους καταθετικούς λογαριασμούς και πλήρωσαν τη δόση του Ιουλίου στα πυροδάνεια. Για να μην πάρουν χρήματα από τους λογαριασμούς τα συστήματα των τραπεζών, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της παροχής παράτασης δόσεων.

Χθες δεκάδες δανειολήπτες πυρόπληκτων αντιλήφθηκαν έκπληκτοι ότι οι καταθετικοί λογαριασμοί τους ήταν μικρότεροι ή… άδειοι. Κάποιοι μάλιστα έτρεχαν και δεν έφταναν καθώς είχαν προγραμματίσει να πληρώσουν επιταγές ή άλλες υποχρεώσεις και δεν είχαν χρήματα, επειδή το σύστημα “εξόφλησε” αυτόματα τη δόση του δανείου. Οι περισσότεροι πάντως δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα τι έχει συμβεί, επειδή δεν έχουν ελέγξει τους λογαριασμούς τους.

Το ζητούμενο πλέον για όλους είναι αν υπάρχει δυνατότητα αντιλογισμού, ώστε να επιστρέψουν τα χρήματα στις καταθέσεις των πελατών εφόσον αυτοί πάρουν παράταση για την αποπληρωμή της δόσης του Ιουλίου.
Σε κάθε περίπτωση, η καθυστέρηση έκδοσης των σχετικών κυβερνητικών αποφάσεων προκαλεί προβλήματα και αναστάτωση στην ήδη βαριά τραυματισμένη τοπική οικονομία.
Θ.Λ.
www.eleftheriaonline.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 σκέψεις σχετικά με το “Συνεχίζεται το αλαλούμ με τις τράπεζες: ”Ρούφηξαν” αυτόματα δόσεις πυροδανείων…

 • 05/07/2012, 02:03
  Permalink

  ΓΟΣ κλεφτοΣΙΤΙ….
  Εδάφιο 3.05 (ΟΣΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ!) – Νομιμοποιεί την υφαρπαγή από την τράπεζα καταθετικών υπολοίπων για τυχόν υφιστάμενες οφειλές σε αυτή……….

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.