Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπερα. για Dimitris75 ναι για ενα χρονο. εκανα αιτημα και αναμενω, παντως φαίνεται δυσχερης η αντιμετωπιση σου αιτιολόγησαν γιατί απέρριψαν το αίτημά σου ? από τη n…
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12καλημέρα, είχα διαβάσει για κουρέματα που άρχισαν οι τράπεζες, μου ήρθε επιστολή από alpha για εφάπαξ καταβολή περίπου 5300€ για κάρτα και δάνειο, συνολικά το χρέος είν…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα Quest , εγώ είχα κάνει 2 γραπτά αιτήματα προς την Alpha Bank με την φυσική παρουσία μου σε κατάστημα και προσκομίζοντας όσα χαρτιά μου ζητήθηκαν Ε1, Ε9, ταυτότ…
  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
Minilink

Συνωστισμός επιχειρήσεων στο άρθρο 99!

"Άρθρο 99 και ξερό ψωμί" είναι η φράση που αποτυπώνει την τραγική κατάσταση στην εγχώρια αγορά, η οποία, σύμφωνα και με τα πιο αισιόδοξα σενάρια δεν πρόκειται να ανατραπεί εντός των επόμενων δύο χρόνων τουλάχιστον.

Η λίστα για το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα ολοένα και μεγαλώνει, με ένα μεγάλο ποσοστό εταιρειών, εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μη, να ζητά προστασία από τους πιστωτές της, λαμβάνοντας τον απαιτούμενο χρόνο, προκειμένου να βρει διέξοδο στην επικείμενη πτώχευση.

Υψηλή φορολογία, τέλος ακινήτου, απλήρωτα δάνεια και προμηθευτές είναι οι βασικές αιτίες που οδηγούν τις επιχειρήσεις στο τέλμα, δεδομένων των δύσκολων οικονομικών συγκυριών. Βεβαίως, μέσα σε όλα, αξίζει να συμπεριληφθεί και η ανικανότητα χρηματοδότησης από τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες έχοντας κλείσει τις "κάνουλες", αφήνουν την πλειονότητα των υπό "κατάρρευση" εταιρειών στο έλεος των πιστωτών και της πρωτοφανούς κρίσης.

Ενδεικτικά παραδείγματα των επιχειρήσεων που πέρασαν σχετικά πρόσφατα το "κατώφλι" του άρθρου 99 είναι η Elite, η Κου Κου, η Ριντένκο, η Φάννυ, οι Γλου και Γαβαλάς και η Ατλάντικ. Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι όλες οι παραπάνω επιχειρήσεις ανήκουν στον κλάδο του λιανεμπορίου, για τον οποίο η ΕΣΕΕ έχει επισημάνει ουκ ολίγες φορές ότι πρόκειται για την πιο πληγείσα από τα χρέη αγορά τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, παράγοντες του λιανικού εμπορίου τονίζουν την αναβλητικότητα που διέπει τις Αρχές Δικαιοσύνης, αφού αφενός η πληθώρα των αιτημάτων για το άρθρο 99 και αφετέρου οι διαρκείς απεργίες προκαλούν μεγάλες καθυστερήσεις, όπως εκείνη της Elite. Η εταιρεία υποδημάτων αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας από το Δεκέμβριο του 2009, σχεδόν δηλαδή δύο χρόνια τώρα και εν τέλει η έγκρισή της για υπαγωγή στο άρθρο 99 πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η Κου Κου, η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα παιχνιδιών είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα επιχείρησης που αδυνατούσε να αποπληρώσει τους προμηθευτές της. Τα ισχυρά της οικονομικά προβλήματα την οδήγησαν στην κατάθεση αιτήματος στον πτωχευτικό νόμο, υπόθεση η οποία εκδικάστηκε στις 14 Οκτωβρίου.

"Ξεπούλημα" καταστημάτων (έχει κλείσει περίπου 10 μέχρι στιγμής) και haircut της τάξεως του 50% στις δαπάνες είναι οι κινήσεις αναδιάρθρωσης του δικτύου της, στις οποίες έχει προχωρήσει η γνωστή αλυσίδα, η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το 80%(συντριπτική πλειοψηφία) των πιστωτών της. Η διοίκηση της εταιρείας ευελπιστεί στην αποφυγή "λουκέτου", προσδοκώντας συγκεκριμένα την περίοδο των Χριστουγέννων, ωστόσο τόσο οι δυσοίωνες προβλέψεις για την εορταστική περίοδο από εμπορικής απόψεως όσο και τα εμπόδια ανάκαμψης που προκαλεί η αβεβαιότητα και τα "κουρέματα" στην ελληνική οικονομία, επισκιάζουν οποιαδήποτε ελπίδα.

Για τις 23 Νοεμβρίου έχει πάρει παράταση η εκδίκαση της υπόθεσης υπαγωγής της θυγατρικής της Ridenco, Ridenco Commericial στο άρθρο 99, αφού συνεχώς αναβάλλεται.

Γλου, Γαβαλάς και Ατλάντικ μας "άφησαν χρόνους" το περασμένο καλοκαίρι, αφού η συνδιαλλαγή με τους πιστωτές δεν απέδωσε καρπούς. Οι χειμαζόμενοι από την οικονομική κρίση όμιλοι δεν κατάφεραν να έχουν μία αποτελεσματική συνδιαλλαγή με τους πιστωτές τους και τελικά χρεοκόπησαν, αφού πρώτα προέβησαν σε "ξεπούλημα" των καταστημάτων τους.

Τώρα τα "βλέμματα" στρέφονται στην εταιρεία ένδυσης Φάννυ ΑΕ, ύστερα από το σάλο που προκάλεσε στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο, η σύλληψη της ιδιοκτήτριας για οφειλές ΦΠΑ ύψους 600.000 ευρώ.

Κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι η κατάσταση στην εγχώρια αγορά έχει καταστεί εντελώς αφόρητη, καθώς δεν διαβλέπεται άμεσα φως στο τούνελ, πόσο μάλλον μετά και την πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα. Όπως άλλωστε έχει τονίσει κορυφαίος επιχειρηματίας, τα πωλητήρια που έχουν μπει είναι μηδαμινά μπροστά σε αυτά που πρόκειται να μπουν.

www.exipno.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Συνωστισμός επιχειρήσεων στο άρθρο 99!

  • ipnos-29

    Εκεί θα ήταν και η Γερμανός τηλεπικοινωνίες αλλά τον βοήθησε ο πρώην Πρωθυπουργός, και ο νυν ούτε που θυμάται το 1.2 δις Ευρώ. που πάτε ωρέ Κλεφτόπουλα?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>