ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση τώρα, bonus εδρών στις επόμενες εκλογές

Πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων καθίσταται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, που κινείται μεθοδικά σε δύο μέτωπα, προσπαθώντας αφ’ ενός να  συγκροτήσει αριστερό κυβερνητικό σχήμα με ευρεία λαϊκή υποστήριξη και αφ’ετέρου να “αξιοποιήσει” την καλπονοθευτική διάταξη του εκλογικού νόμου, η οποία  θεσπίστηκε  από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για να δίνει “ισχυρές¨κυβερνήσεις και προσφέρει bonus 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.  Αυτόν τον διττό στόχο εξυπηρετούν οι κινήσεις  του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος ως εντολοδόχος πρωθυπουργός επέλεξε να συναντηθεί πρώτα με εκπροσώπους οργανώσεων και πολιτικών σχηματισμών ολόκληρου του αριστερού φάσματος, πριν συνομιλήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ουσιαστικά, η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ θέτει τις ηγεσίες  των κομμάτων – κυρίως της  ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ – προ του διλήμματος να “επιτρέψουν” τώρα το σχηματισμό βραχύβιας  αριστερής κυβέρνησης, ή να διακινδυνεύσουν νέα προσφυγή στις κάλπες, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάδειξη αντιμνημονιακής  ή/και αριστερής  κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Ο “εκβιασμός” λειτούργησε ήδη προς την πλευά των πρώην συντρόφων της ΔΗΜ.ΑΡ, οι οποίοι φοβούνται ΄θα χάσουν μεγάλο μέρος της εκλογικής τους δύναμης αν εμφανισθούν λιγότερο “αντιμνημονιακοί, ή ότι αντιστρατεύονται την προσπάθεια  ανόδου της αριστεράς στην εξουσία.

Στην Κουμουνδούρου  εργάζονται μεθοδικά , καταστρώνοντας  σχέδια πολιτικής στρατηγικής, ώστε η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης να “μεταφρασθεί” σε αύξηση της πολιτικής επιρροής και της εκλογικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βασικό σενάριο προβλέπει ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα καταθέσει την εντολή, αλλά θα σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας και θα εμφανισθεί στη Βουλή με αντιμνημονικαές προγραμματικές δηλώσεις, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης  για να “απαλλάξει την Ελλάδα από τα δεσμά της τρόικας”.

Δεν πρόκειται βέβαια να την εξασφαλίσει. Θα έχει κερδίσει όμως “πόντους” στο εκλογικό σώμα, θα καταστεί πόλος έλξης για τους απομακρυνθέντες από το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα θα εμφανσθεί πιο αξιόπιστος στα μάτια της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, η οποία συγκέντρωσε περίπου 2% των ψήφων στις πρόσφατες εκλογές.

Ο προσεταιρισμός της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και  των Οικολόγων  και η επανένωση με την ΔΗΜ.ΑΡ είναι τώρα ο πρώτος στόχος της πολιτικής-εκλογικής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι θα μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση στις επόμενες εκλογές , ώστε να  αξιοποιήσει το “όπλο” του εκλογικού νόμου, παίρνοντας το bonus  των 50 εδρών.

Η στρατηγική εστιάζει στη δημιουργία  μετώπου αριστερών δυνάμεων, το οποίο όμως θα εμφανισθεί ως ενιαίο κόμμα – επειδή το bonus  των 50 εδρών δεν δίνεται σε συνασπισμό κομμάτων

Ο ΣΥΡΙΖΑ  είναι δηλωμένος τώρα στον Αρειο Πάγο ως συνασπισμός κομμάτων. Αν δεν αλλάξει  τυπικά νομική μορφή, δεν πρόκειται να πάρει το bonus εδρών, ακόμη κι αν έρθει πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές.

Γι αυτό ο Αλ. Τσίπρας άρχισε  τις επαφές του ως εντολοδόχος πρωθυπουργός από τους πολιτικούς σχηματισμούς της ελάσσονος αριστεράς,, «σνομπάροντας» Βενιζέλο και Σαμαρά. Θέλει να εντάξει  τη ΔΗμ.ΑΡ, τους ποικιλώνυμους αριστερούς και τους οικολόγους στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα εμφανισθεί στις επόμενες εκλογές ως ενιαίο κόμμα.

Η πρώτη επιβεβαίωση ήρθε από τον  του Δημ.Παπαδημούλη, ο οποίοςσε δηλώσεις του είπε ότιι εξετάζεται η δυνατότητα να μετεξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα. «Είναι κάτι που εξετάζουμε. Δεν συνηθίζω να προαναγγέλλω πράγματα τα οποία μελετάμε, πριν να είναι ώριμα προς ανακοίνωση».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών είπε πως «δεν επιδιώκουμε επαναληπτικές εκλογές, αλλά κανείς λογικός άνθρωπος βλέποντας τους αριθμούς, τους συσχετισμούς αλλά και τα παιχνίδια σκοπιμότητας που παίζονται, δεν μπορεί να το αποκλείσει».

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.