Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Σχέδιο για όριο στις αναλήψεις

Συναγερμό σήμανε η εκροή 7 δισ. ευρώ μέσα σε δέκα μέρες από τις εκλογές

Από τις εκλογές και μετά έχουν «πετάξει» από τις τράπεζες περισσότερα από 7 δις. καταθέσεων, όσα περίπου έφυγαν τον Μάρτιο του 2010. Σύμφωνα με πληροφορίες της Τράπεζας της Ελλάδος, πριν από μερικές ημέρες έγινε σύσκεψη 35 ειδικών όπου συμμετείχαν οι επικεφαλής των μεγάλων τραπεζών και στην οποία εξετάστηκε το ενδεχόμενο να τεθούν όρια στις αναλήψεις από τις τράπεζες αν συνεχιστούν οι εκροές.

Το σχέδιο των τραπεζιτών, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, πάγωσε έπειτα από συνεννοήσεις που έγιναν με κορυφαίους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ.

Ωστόσο, η κατάσταση είναι δραματική, καθώς την επομένη των εκλογών ο κόσμος τραβάει τα λεφτά του από τις τράπεζες ανήσυχος για την πορεία της χώρας.

Το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι αν οι ελληνικές τράπεζες συνεχίσουν να χάνουν καθημερινά καταθέσεις με τον ρυθμό του ενός δις. ευρώ ημερησίως, οι αντοχές του συστήματος θα βρεθούν σύντομα σε οριακό σημείο και σε αυτή την περίπτωση η υιοθέτηση ορίου αναλήψεων θα είναι αναγκαία και επιβεβλημένη για να αποφευχθεί η κατάρρευση.

Οι τράπεζες προσπαθούν μέχρι στιγμής με έμμεσους τρόπους να συγκρατήσουν τη φυγή των καταθέσεων. Έτσι, εκτός από επιτόκια έως 7% που δίνουν για ανανέωση τρίμηνης προθεσμιακής κατάθεσης, προσπαθούν να καθυστερήσουν τις σχετικές διαδικασίες ή ανεπίσημα θέτουν όρια για τα εμβάσματα.

Τα τραπεζικά καταστήματα δέχονται αναρίθμητα τηλεφωνήματα από πελάτες που ζητούν να αγοράσουν γερμανικά ομόλογα, ξένα αμοιβαία, ζητούν πληροφορίες για να μεταφέρουν τα χρήματα τους ή ενημερώνουν ότι θα έρθουν να σηκώσουν χρήματα για να προνοήσει η τράπεζα να υπάρχει την επόμενη μέρα το σχετικό ποσό στα ταμεία.

[sc:Πηγή id=”http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/354106/shedio-gia-orio-stis-analipseis/” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>