Σχέδιο για όριο στις αναλήψεις

Συναγερμό σήμανε η εκροή 7 δισ. ευρώ μέσα σε δέκα μέρες από τις εκλογές

Από τις εκλογές και μετά έχουν «πετάξει» από τις τράπεζες περισσότερα από 7 δις. καταθέσεων, όσα περίπου έφυγαν τον Μάρτιο του 2010. Σύμφωνα με πληροφορίες της Τράπεζας της Ελλάδος, πριν από μερικές ημέρες έγινε σύσκεψη 35 ειδικών όπου συμμετείχαν οι επικεφαλής των μεγάλων τραπεζών και στην οποία εξετάστηκε το ενδεχόμενο να τεθούν όρια στις αναλήψεις από τις τράπεζες αν συνεχιστούν οι εκροές.

Το σχέδιο των τραπεζιτών, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, πάγωσε έπειτα από συνεννοήσεις που έγιναν με κορυφαίους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ.

Ωστόσο, η κατάσταση είναι δραματική, καθώς την επομένη των εκλογών ο κόσμος τραβάει τα λεφτά του από τις τράπεζες ανήσυχος για την πορεία της χώρας.

Το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι αν οι ελληνικές τράπεζες συνεχίσουν να χάνουν καθημερινά καταθέσεις με τον ρυθμό του ενός δις. ευρώ ημερησίως, οι αντοχές του συστήματος θα βρεθούν σύντομα σε οριακό σημείο και σε αυτή την περίπτωση η υιοθέτηση ορίου αναλήψεων θα είναι αναγκαία και επιβεβλημένη για να αποφευχθεί η κατάρρευση.

Οι τράπεζες προσπαθούν μέχρι στιγμής με έμμεσους τρόπους να συγκρατήσουν τη φυγή των καταθέσεων. Έτσι, εκτός από επιτόκια έως 7% που δίνουν για ανανέωση τρίμηνης προθεσμιακής κατάθεσης, προσπαθούν να καθυστερήσουν τις σχετικές διαδικασίες ή ανεπίσημα θέτουν όρια για τα εμβάσματα.

Τα τραπεζικά καταστήματα δέχονται αναρίθμητα τηλεφωνήματα από πελάτες που ζητούν να αγοράσουν γερμανικά ομόλογα, ξένα αμοιβαία, ζητούν πληροφορίες για να μεταφέρουν τα χρήματα τους ή ενημερώνουν ότι θα έρθουν να σηκώσουν χρήματα για να προνοήσει η τράπεζα να υπάρχει την επόμενη μέρα το σχετικό ποσό στα ταμεία.

[sc:Πηγή id=”http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/354106/shedio-gia-orio-stis-analipseis/” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.