Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

 • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπερα. για Dimitris75 ναι για ενα χρονο. εκανα αιτημα και αναμενω, παντως φαίνεται δυσχερης η αντιμετωπιση σου αιτιολόγησαν γιατί απέρριψαν το αίτημά σου ? από τη n…
 • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12καλημέρα, είχα διαβάσει για κουρέματα που άρχισαν οι τράπεζες, μου ήρθε επιστολή από alpha για εφάπαξ καταβολή περίπου 5300€ για κάρτα και δάνειο, συνολικά το χρέος είν…
 • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα Quest , εγώ είχα κάνει 2 γραπτά αιτήματα προς την Alpha Bank με την φυσική παρουσία μου σε κατάστημα και προσκομίζοντας όσα χαρτιά μου ζητήθηκαν Ε1, Ε9, ταυτότ…
 • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
 • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
 • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
Minilink

«Τέλος» στη σύλληψη οφειλετών;

Μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα των οφειλετών του Δημοσίου εξετάζει το υπ. Οικονομικών, καθώς παρά τα αυστηρά μέτρα που προβλέπουν συλλήψεις παρατηρείται ραγδαία αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Γεγονός που οδηγεί σε σκέψεις ακόμη και για κατάργηση του μέτρου σύλληψης όσων χρωστούν στο Δημόσιο μεγάλα χρηματικά ποσά. Εκατοντάδες οφειλέτες που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης για μεγάλα χρέη προς το Δημόσιο. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι οφειλέτες πέτυχαν την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσής τους και προχώρησαν σε ρύθμιση της οφειλής χωρίς να είναι συνεπείς.

Σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου στελέχους του υπουργείου στον capital.gr, από τα περίπου 35 δισ. ευρώ το 2009 έχουν πλέον ξεπεράσει τα 45 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι με μια καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών για την πραγματοποίηση κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων του οφειλέτη μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο.

Στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για τους οφειλέτες του δημοσίου το οποίο θεσπίστηκε το Φεβρουάριο του 2011 προβλέπονται πολύ αυστηρές ποινές για όσους δεν πληρώνουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι η μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο είναι διαρκές αδίκημα με αποτέλεσμα να συνεπάγεται την παραπομπή του οφειλέτη στη δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Το αυτόφωρο ισχύει για τις περιπτώσεις χρεών άνω των 5.000 ευρώ τα οποία έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα και έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την ημερομηνία που έπρεπε να εξοφληθούν. Με βάση την εγκύκλιο που είχαν εκδώσει οι εισαγγελικές αρχές, η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και η παραπομπή των οφειλετών με τη διαδικασία του αυτοφώρου ενεργοποιήθηκε μόνο για όσους φορολογούμενος είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ από φόρο εισοδήματος ή άνω των 75.000 ευρώ από Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.

Το αποτέλεσμα των συλλήψεων, είναι το μέτρο της σύλληψης και του αυτοφώρου να μην φέρνει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα όσον αφορά στις κρατικές εισπράξεις. Παράλληλα επισημαίνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις μπαίνουν χειροπέδες σε φορολογούμενους οι οποίοι ήταν καθ’ όλα νόμιμοι μέχρι πρόσφατα και η οικονομική κρίση τους κατέστρεψε.

www.fpress.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to «Τέλος» στη σύλληψη οφειλετών;

 • ipnos-29

  Αν το κράτος δεν γίνει έντιμο ότι μέτρα και να πάρει δεν θα μπορεί να τα εφαρμόσει. έως και σήμερα το μόνο αποτέλεσμα που έχει επιτύχει είναι να διαλύσει τον οικογενειακό ιστό, αύξηση της εγκληματικότητας της φοροδιαφυγής της απελπισίας των αυτοκτονιών. χωρίς να ζητά συγνώμη και χωρίς να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
   

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>