Τέλος τα λεφτά στις ΜΚΟ ή αλλάζει η φορά του…ανέμου;

Σε πάρα πολλά ειδησεογραφικά site μπορείτε να διαβάσετε μια είδηση που φέρει τον τίτλο “τέλος τα λεφτά στις ΜΚΟ”. Διαβάζοντας το κύριο σώμα της είδησης, θα διαπιστώσετε ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική κι απλώς “από μηδενική βάση θα επανεξεταστούν τα κονδύλια προς ΜΚΟ για το 2013” ενώ παράλληλα “δεσμεύονται όλες οι πιστώσεις που είναι εγγεγραμμένες στον κρατικό προϋπολογισμό του 2012 για ΜΚΟ”.

Μπορώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνηση “δίνει” την είδηση στα ΜΜΕ ως μια απόφαση περιστολής των κρατικών δαπανών αλλά τίποτα δεν μας εγγυάται ότι κάτι τέτοιο πράγματι θα συμβεί. Συνήθως, όταν στο ελληνικό πολιτικό σύστημα χρησιμοποιείται η φράση “εξέταση από μηδενική βάση”, τότε το εκάστοτε κυβερνών κόμμα εξετάζει απλώς ποιες είναι δικές του ΜΚΟ και για τα μάτια του κόσμου περικόπτει τις επιδοτήσεις των υπολοίπων.

Θα ήταν χρήσιμο, λοιπόν, όταν αποφασιστεί το ποσό που θα μοιραστεί σε ΜΚΟ για το 2013, να μας εξηγήσει με ανακοίνωση του το Υπ.Οικονομικών τις διάφορες αυξομειώσεις των επιχορηγήσεων που θα προκύψουν. Θα βρεθεί έστω και μια ΜΚΟ που θα κριθεί ακατάλληλη για κρατική επιχορήγηση;

www.parapolitiki.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *