Τί θα συμβεί σε δάνεια και καταθέσεις αν “επιστρέψει” η δραχμή

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

“Η διαδικασία της εισαγωγής ενός νέου, πιο αδύναμου, εθνικού νομίσματος για να αντικαταστήσει ένα ισχυρότερο νόμισμα είναι πολύ περίπλοκο. Το γνωρίζουμε γι΄ αυτήν τη διαδικασία. Όταν μιλάμε για βασικά ζητήματα του εγχειρήματος, η απάντηση είναι απλή. Δεν γνωρίζουμε τίποτε”.

Αυτό υποστηρίζουν σε άρθρο τους με τίτλο «Εγκαταλείποντας το ευρώ, που δημοσιεύτηκε πρίν από περίπου ένα έτος στην ιστοσελίδα οικονομικού σχολιασμού voxeu.org. Τι κρύβει το κουτί;» δυο οικονομολόγοι που η χώρα τους πέρασε από το καθεστώς σύνδεσης με ένα σκληρό νόμισμα σε ένα καθεστώς ασθενούς και υποτιμημένου νομίσματος. Είναι Αργεντίνοι. Πρόκειται για τον Μάριο Μπλέζερ, πρώην διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής και τον Εντουάρντο Λεβί Γιεγιάτι, καθηγητή Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Τορκουάτο Ντι Τέλλα.

Οι δύο οικονομολόγοι επιχειρούν να απαντήσουν στα κρίσιμα ερωτηματικά που συνδέονται με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

“Το να πας από ένα ασθενές νόμισμα σε ένα σκληρό είναι πολύ εύκολο. Το να γυρίσεις όμως από ένα σκληρό νόμισμα σε ένα ασθενές και υποτιμημένο κρύβει τεράστιες δυσκολίες και προκλήσεις που, μάλιστα, φαντάζουν ανυπέρβλητες”, αναφέρουν.

“Τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι να πείσεις τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν το νέο νόμισμα (δηλαδή να δημιουργήσεις ζήτηση για το νέο χρήμα) και δεύτερον να αντιμετωπίσεις την κοινωνική ένταξη (έως και έκρηξη) από τη βίαια αναδιανομή εισοδήματος που θα προκαλέσει η μετατροπή καταθέσεων και δανείων στο νέο υποτιμημένο νόμισμα”.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.