Ταγκό Τσίπρα με την τρόικα

Επιστολή προς το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τρόικα αναμένεται να στείλει σήμερα, Τετάρτη, ο Αλέξης Τσίπρας. Με τον τρόπο αυτό η Αριστερά θα «δοκιμάσει τα νερά» αμφισβητώντας τις υπογραφές του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Στόχος είναι καταγραφούν έστω και ανεπίσημα οι αντιδράσεις της τρόικα ώστε να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία και χειρισμοί σες περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης υπό τον ΣΥΡΙΖΑ. Το Βερολίνο επιμένει στην τήρηση των δεσμεύσεων αλλά οι αντιδράσεις της Αγκελα Μέρκελ είναι ακόμα μουδιασμένες, καθώς Γαλλία και Ιταλία ζητούν επίσης αναδιαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιστολή θα κινείται στο πνεύμα ότι οι θέσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθώς και το Μνημόνιο έχουν αποδοκιμαστεί από τον ελληνικό λαό στις εκλογές και συνεπώς δεν ισχύουν.

Ο κ. Τσίπρας θα επισημαίνει ότι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορούν να ισχύσουν, από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός με την ψήφο του αποδοκίμασε το μνημόνιο.

Όπως θα αναφέρει, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που υπέγραψαν τις δεσμεύσεις εκπροσωπούν σήμερα περίπου το 33% του ελληνικού λαού – επομένως οι εγγυητικές επιστολές τους καθίστανται άκυρες

Οπως έχει επισημάνει το Sofokleousin.gr το ΔΝΤ είναι σε μεγάλο βαθμό προετοιμασμένο για τις εξελίξεις και ενδέχεται να λειτουργήσει κατευναστικά αποσύροντας τον Τόμσεν από την Ελλάδα και παρεμβαίνοντας στο Βερολίνο.

Στο εν τω μεταξύ θα παγώσει η βοήθεια προς την Ελλάδα και θα καθυστερήσουν πληρωμές ομολόγων. Η καθυστέρηση όμως δεν αποτελεί πιστωτικό γεγονός σύμφωνα με την ISDA, οπότε δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας.

Οι Financial Times αν και αναφέρονται στις ενδεχόμενες επιπτώσεις από την αλλαγή στάσης της Ελλάδας διαπιστώνουν ότι θα είναι δύσκολο να αντέξει στις επιθέσεις η πολιτική της Αγκελα Μέρκελ.

Ηδη εκτός από την εκλογή Ολάντ στη Γαλλία και στην Ιταλία ο βασικός υποστηρικτής της κυβέρνησης Μόντι απειλεί να τη ρήξη αν δεν αναθεωρηθεί στο σύμφωνο ανάπτυξης. Παράλληλα οι τοπικές εκλογές έδειξαν σημαντική αποδυνάμωση των μεγάλων κομμάτων.

Οι δηλώσεις της Κριστόν Λαγκάρντ για δημοσιονομική πειθαρχία που δεν πλήττει την ανάπτυξη δίνουν το στίγμα της αλλαγής της στάσης από το ΔΝΤ, κάτι που έχει αρχίσει να εκδηλώνεται πριν από την υπογραφή του δεύτερου Μνημονίου.

[sc:Πηγή id=”http://www.sofokleousin.gr/archives/99162.html?utm_source=Oempro&utm_medium=Email&utm_content=Subscriber%236548&utm_campaign=Goodmorning%2009.05″ ]

 


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.