“Ταφόπλακα οι νέες χρήσεις γης”

Την “ταφόπλακα” όχι μόνο της ιδιοκτησίας αλλά και ολόκληρης της οικονομίας θα αποτελέσει το προεδρικό διάταγμα για τις χρήσεις γης που βρίσκεται προς διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος (ΟΜΑΣΕ).

Το “ υπό διαβούλευση διάταγμα χρήσεων γης που προβλέπει την απαγόρευση κατασκευής κατοικιών στα εκτός σχεδίου ακίνητα απαξιώνει την περιουσία εκατομμυρίων Ελλήνων ιδιοκτητών που έχουν στην κατοχή τους αγροτεμάχια, χωρίς καμιά προειδοποίηση, και φυσικά καμιά αποζημίωση, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται να τα εντάξουν και στον ετήσιο φόρο ακίνητης περιουσίας, φυσικά με αξίες πλασματικές, δηλαδή πριν από την απαξίωσή τους” αναφέρει η Ομοσπονδία τονίζοντας ότι το μέτρο έρχεται να προστεθεί στη δριμεία φορο-επιδρομή η οποία έχει επιβληθεί ενάντια στην ακίνητη περιουσία τα τελευταία δυο χρόνια.

“Αν περάσει το απίστευτο αυτό διάταγμα θα κάνει αυτούς τους μικροϊδιοκτήτες να ξεπουλήσουν τα αγροτεμάχιά τους σε κάποια κοράκια που επαγρυπνούν για να τα αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές”, τονίζει στην ανακοίνωση της η ΟΜΑΣΕ.

24h NewsRoom

3 σχόλια σχετικά με το ““Ταφόπλακα οι νέες χρήσεις γης””

  1. Αυτό που λέγαμε χθες. Είναι σε εξέλιξη σχέδιο, με το οποίο θα αρπάξουν την ακίνητη περιουσία του κοσμάκη, κοψοχρονιά.

    Βομβαρδισμός με φόρους, ώστε να αναγκαστεί να την ξεφορτωθεί.

    Ήδη, τα πωλητήρια σε κατοικίες, έχουν φτάσει στο Θεό. Όλοι πουλάνε, αλλά κανένας δεν αγοράζει.

    Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, που οι τράπεζες δεν προχωρούν σε πλειστηριασμούς.

     

  2. Θλίψη και θυμό μου προκαλεί όλη αυτή η μεθόδευση γενικότερης εξαθλίωσης και απαξίωσης του Έλληνα!

    Από την άλλη, όσο και αν ακουστεί περίεργο, μου προκαλεί τρομερή έκπληξη η ξαφνική βιασύνη να εφαρμοστούν όλα αυτά. Ο ρυθμός είναι καταιγιστικός, και μάλιστα εντείνεται ραγδαία!
    Συνομωσιολόγος δεν είμαι, άλλα μου δημιουργείται η εντύπωση ότι “τρέχουν” να προλάβουν κάτι μεγάλο που έρχεται σύντομα και τους φοβίζει. Γεοπολοτικές εξελίξεις, μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή, αλλαγή statous quo στην περιοχή μας, κοινωνικές εξεγέρσεις, τί … ?

    Θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας.

  3. Θλίψη και θυμό μου προκαλεί όλη αυτή η μεθόδευση γενικότερης εξαθλίωσης και απαξίωσης του Έλληνα!

    Από την άλλη, όσο και αν ακουστεί περίεργο, μου προκαλεί τρομερή έκπληξη η ξαφνική βιασύνη να εφαρμοστούν όλα αυτά. Ο ρυθμός είναι καταιγιστικός, και μάλιστα εντείνεται ραγδαία!
    Συνομωσιολόγος δεν είμαι, άλλα μου δημιουργείται η εντύπωση ότι “τρέχουν” να προλάβουν κάτι μεγάλο που έρχεται σύντομα και τους φοβίζει. Γεωπολιτικές εξελίξεις, μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή, αλλαγή status quo στην περιοχή μας, κοινωνικές εξεγέρσεις, τί … ?

    Θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *