Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

 • arjangerben@gmail.com on Forum: Γενική συζήτηση 12Προσφέρω δάνειο
 • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12απαντησα ήδη απο χτες οτι εκανα αίτηση και αναμένω, μάλλον δεν το ειδες αναφορικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα, αν ανατρέξει κάποιος στα νομιμοποιητικά έγγραφα ΓΕΜΗ της ε…
 • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12δεν θυμάμαι το όνομα του δικ.γραφείου, θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2 γυναίκες
 • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα και πάλι, τελικά έκανες αίτημα για μεγαλύτερο κούρεμα (Quest) ? ‘Εγινε αποδεκτό ή ακόμη δεν έχεις απάντηση ? Προς nomore, Από ποιό δικηγορικό γραφείο σου πρότ…
 • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106262781 E-value
 • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12την απέρριψαν απότι κατάλαβα γιατί ήθελαν να δουν τα οικονομικά όρια, από τις 4500€ στην αρχή με έφτασαν στις 15500€ σταδιακά παίρνοντας κάθε 2 μέρες τηλέφωνο και ανεβά…
Minilink

Τα έδωσαν όλα στους δανειστές – Στα κοράκια τα «κόκκινα» δάνεια

Ελλάδα και δανειστές κατέληξαν σε συμφωνία για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων, όπως ανακοίνωσαν το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Θεσμών, οι οποίοι αναχωρούν από την Αθήνα το πρωί του Σαββάτου.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων μεγάλων επιχειρήσεων και στεγαστικών, ενώ εξαιρούνται σε αυτή τη φάση -και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου- τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας, τα καταναλωτικά και τα «κόκκινα» δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, «από τον Φεβρουάριο θα ισχύσει το κανονιστικό πλαίσιο που συμφωνήσαμε σήμερα, ενώ θα υπάρξει νέος γύρος διαβουλεύσεων για τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας, καταναλωτικά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη:

 • «Άνοιγμα» της αγοράς των επιχειρηματικών δανείων (με απλά λόγια πώλησή τους σε distress funds) και μάλιστα ανεξαρτήτως του ύψους που αυτά θα έχουν, ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε και το πλαίσιο διαχείρισής τους.
 • Από τη συμφωνία εξαιρούνται, έως τις 15 Φεβρουαρίου, τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, αλλά όχι όλα τα υπόλοιπα στεγαστικά δάνεια των νοικοκυριών, τα δάνεια των ΜμΕ (διευκρινίζεται ότι ο ορισμός μίας επιχείρησης ως μικρομεσαίας θα προέλθει βάσει του ευρωπαϊκού ορισμού, δηλαδή επιχειρήσεις με τζίρο έως πέντε εκατ. ευρώ, έως 110 εργαζόμενους κ.ά.) και τα καταναλωτικά δάνεια.
 • Τα εν λόγω δάνεια θα «εξετασθούν» βάσει ενός νέου κανονιστικού πλαισίου, το οποίο αναμένεται ότι θα αποφασιστεί και θα ψηφιστεί έως τα μέσα Φεβρουαρίου, στο οποίο θα προβλέπεται η εξαίρεση κάποιων εξ αυτών.
 • Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, το Σάββατο θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια και το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, προκειμένου να συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπές τη Δευτέρα και να ψηφιστεί με τη μορφή του κατεπείγοντος την Τρίτη.
 • Σύμφωνα με τον υπουργό, για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων συμφωνήθηκε μία στρατηγική έκθεση, που θα περιγράφει ποια τυπική μορφή θα λάβει και ποια περιουσιακά στοιχεία θα περάσουν σιγά-σιγά σε αυτό, ενώ αναμένεται περίπου το Πάσχα ή τις αρχές του β’ εξαμήνου του 2016.
 • Παράλληλα, τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων για το διάστημα 2015-17 θα διατίθενται για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους.
 • Αναφορικά με το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι δεν θα προκύψει καμία μείωση μισθών, προσθέτοντας ότι αυτό αποτελεί επίτευγμα της κυβέρνησης και του «Όχι» που επικράτησε στο δημοψήφισμα του Ιουλίου! Θα προβλέπει ωστόσο διαφορετικές ταχύτητες αναπροσαρμογής των μισθών που σημαίνει ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη θα έχουν ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη από τα μεσαία.

Την Τετάρτη αναμένεται νέα συνεδρίαση του EuroWorking Group -το οποίο, την Παρασκευή στις 20:00, από το «Χίλτον, ενημέρωσαν με τηλεδιάσκεψη οι κύριοι Τσακαλώτος και Σταθάκης- ενώ στόχος είναι η εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ έως τις 18 Δεκεμβρίου.

www.koolnews.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 Σχόλια Τα έδωσαν όλα στους δανειστές – Στα κοράκια τα «κόκκινα» δάνεια

 • xreokopimenos

  Δηλαδή τι;…

  τι θα κάνουν τα κοράκια… θα σου πάρουν το εξοχικό ας πούμε…;

  παρακάτω… σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις (τις μεγάλες) – τι θα κάνουν – θα βάλουν manager και θα σου παίρνουν το 50%… ? τι ακριβώς θα γίνει ;

  • begar

   Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν θα κάνουν τίποτα περισσότερο , από αυτό που μπορούν να κάνουν οι τράπεζες.
   Μάλιστα παλιότερα, είχα διατυπώσει την άποψη, ότι αν τα κοράκια αγοράσουν κοψοχρονιά τα δάνεια, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να προσφέρουν γενναία κουρέματα στους δανειολήπτες.
   Φυσικά, αυτά είναι απλά προσωπικές εκτιμήσεις.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>