Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

 • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα Quest , εγώ είχα κάνει 2 γραπτά αιτήματα προς την Alpha Bank με την φυσική παρουσία μου σε κατάστημα και προσκομίζοντας όσα χαρτιά μου ζητήθηκαν Ε1, Ε9, ταυτότ…
 • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
 • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
 • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
 • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
 • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
Minilink

Τα δικαιώματα του καταναλωτή

γράφει ο Begar

Σήμερα το απόγευμα, πήγα στο κατάστημα Πλαίσιο της περιοχής μου, για να αγοράσω ένα προϊόν που σχετίζεται με ηλεκτρονικούς  υπολογιστές.

Ο υπάλληλος ήταν ευγενέστατος και εξυπηρετικότατος, αλλά επειδή υπήρχε κάποια απορία σχετικά με τις προδιαγραφές του προϊόντος, μου είπε ότι μπορώ να το πάρω, να το δοκιμάσω και αν δεν μου κάνει, να το επιστρέψω, πράγμα που έγινε.

Το πήρα, το πλήρωσα, πήγα στο σπίτι μου το δοκίμασα και αφού διαπίστωσα ότι καμία σχέση δεν είχε με αυτά που υπόσχεται ο κατασκευαστής, σε μισή ώρα το επέστρεψα.

Ο υπάλληλος το παρέλαβε και μου ζήτησε τα στοιχεία μου για να μου ανοίξει καρτέλα πελάτη, όπου θα πιστωθεί το ποσόυ  της επιστροφής, ώστε όποτε θελήσω να πραγματοποιήσω αγορές ίσης αξίας.

Του απάντησα ότι εγώ θέλω επιστροφή χρημάτων στο χέρι εδώ και τώρα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και όχι καρτέλες και πιστώσεις.

Μου είπε ότι αυτό δεν γίνεται και ότι σε καμία περίπτωση δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων.

Εκεί λοιπόν του είπα ότι δεν έχω καμία αντίρρηση, αρκεί  να μου δώσουν  ένα χαρτί που να γράφει ότι αρνούνται να επιστρέψουν χρήματα για τους τάδε λόγους, με ονοματεπώνυμο και υπογραφή του διευθυντή και σφραγίδα του καταστήματος.

Ο ευγενέστατος (το τονίζω) υπάλληλος κάπου εξαφανίστηκε και μετά από τρία τρία ΤΡΙΑ λεπτά επέστρεψε με ένα χαρτί, με υπογραφή υπευθύνου, να μου επιστραφούν άμεσα τα χρήματα, τα οποία τσέπωσα και έφυγα.

Το συμπέρασμα είναι ότι τελικά δεν φταίνε αυτοί που μας εξαπατούν, είτε πρόκειται για καταστήματα, είτε πρόκειται για τράπεζες.

Φταίμε εμείς οι ίδιοι, που ενώ γνωρίζουμε ότι ζούμε στη χώρα της απάτης και της αυθαιρεσίας, δεν φροντίζουμε να είμαστε ενημερωμένοι για τα δικαιώματά μας και να παλεύουμε διαρκώς γι’ αυτά.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 Σχόλια Τα δικαιώματα του καταναλωτή

 • ipnosss

  Ο ιδιοκτήτης του πλαίσιο πληρώνει το ίδιο πόσο στον ΟΑΕΕ  με έναν που έχει ένα μαγαζάκι με είδη πληροφορικής και γραφείου.
  Μπράβο Begar  

  • begar

   Το άρθρο δεν έχει σκοπό να καταφερθεί εναντίον του Πλαισίου, από το οποίο εξυπηρετούμαι χρόνια και δεν έχω παράπονο.

   Σκοπός μου είναι να τονίσω την εκμετάλλευση της άγνοιας των καταναλωτών, για τα δικαιώματά τους.

   Την ίδια τακτική ακολουθούν τα Jumbo και το Praktiker. Δεν σου επιστρέφουν λεφτά και σου λένε πάρε κάτι άλλο ίσης αξίας,

   Αντίθετα στα Carrefour και στο Leroy Merlin, που μου έτυχε αντίστοιχη περίπτωση, μου επέστρεψαν αμέσως τα λεφτά.

 • ipnosss

  Συμπληρωματικό σχόλιο ήταν σε ένα κράτος που δεν σέβεται τον πολίτη του γιατί ο πολίτης να σεβαστεί τον πολίτη σήμερα δουλεύεις και παίρνεις χ χρήματα αύριο θα δουλεύεις και θα πληρώνεις για για να υπάρχει το ο τζάμπας ο μάγκας ο τάπας που τα φέρνει στο κράτος και στους φίλους του.. δεν φταίνε αυτοί που μας εξαπατούν φταίμε εμείς που μας αρέσει. 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>