Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Τα μισά επιχειρηματικά δάνεια στο κόκκινο

Πάνω από ένα στα δύο μικρά επιχειρηματικά δάνεια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κόκκινο.
Οι χορηγήσεις που αφορούν σε small businesses απειλούνται με κατάρρευση και μαζί τους απειλείται με κατάρρευση και το σύνολο του ελληνικού επιχειρείν.

Κι αυτό γιατί, το περίπου 80% των ελληνικών εταιριών ανήκουν στην κατηγορία των μικρομεσαίων. Οπότε, με βάση τα στοιχεία που αφορούν στην τακτοποίηση των δανείων τους, προκύπτει ότι η κατάσταση τους λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί απελπιστική.

«Στην πραγματικότητα, το επιχειρείν δεν θα μπορούσε να είναι και πολύ διαφορετικό από τις υπόλοιπες τραπεζικές χορηγήσεις, όπου ως γνωστόν συντελείται μια μοναδική αφαίμαξη κεφαλαίων και πόρων», όπως λέγεται χαρακτηριστικά από αρμόδια τραπεζικά στελέχη.

Ως γνωστόν, το 55% των καταναλωτικών δανείων είναι αυτή τη στιγμή επισφαλές, ενώ σε ανάλογη κατάσταση έχει περιέλθει το περίπου 25% με 26% των στεγαστικών δανείων.

Πρόκειται για απίστευτα ποσοστά, τα οποία αποδεικνύουν ότι η χώρα βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν την κατάρρευση, τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο.

Τουλάχιστον, σε καλύτερη κατάσταση είναι η εικόνα των δανείων στις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά – και πάλι – πόσες απέμειναν από αυτές στην Ελλάδα της κρίσης;

parapolitika.gr

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>