Τα νέα (αρνητικά) δεδομένα για την Εθνική

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Η συγχώνευση της Alpha-Eurobank και πολύ περισσότερο η συμμετοχή του Κατάρ στο σχήμα, δημιουργεί κάποια αρνητικά δεδομένα για την Εθνική Τράπεζα και τη δεσπόζουσα θέση που έχει συνηθίσει να έχει στον ελληνικό τραπεζικό χώρο.

Το 1,3 δις ευρώ που ανακοίνωσε ως ζημιές από το PSI, η έκθεση της στο δανεισμό από την ΕΚΤ, που πολύ σύντομα και εξαιτίας της ύφεσης και της αποκεφαλαιοποίησης , μπορεί να οδηγήσει σε αρπαγή του συντριπτικού μέρους του μετοχικού της κεφαλαίου από τους ευρωπαίους πιστωτές , δημιουργούν στην Εθνική Τράπεζα, συνθήκες ασφυξίας.

Όταν η διοίκηση Ράπανου- Ταμβακάκη έκαναν την γενναιόδωρη , κατά κοινή ομολογία πρόταση συγχώνευσης στην διοίκηση Κωστόπουλου και την Alpha Bank, τέτοιου τύπου εξελίξεις όπως οι σημερινές ήθελε να προλάβει. Η Εθνική Τράπεζα , ποιο ιδιωτική από ποτέ, έχει πλέον χάσει τον χαρακτήρα της στα πλατιά στρώματα της κοινωνίας.

Είναι μία ακόμη εμπορική, κερδοσκοπική τράπεζα, που πέρα των συμφερόντων των μεγαλοστελεχών της και της εξάρτησης της από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα, που διορίζουν τις διοικήσεις της , στην ουσία στηρίζει την σταθερότητα της στην τουρκική θυγατρική της, όπως και η ίδια η διοίκηση της δηλώνει, ενώ έχει στο μετοχικό της κεφάλαιο ασφαλιστικά ταμεία και Εκκλησία.

Τα αποθεματικά όμως των Ταμείων περιορίζονται συνεχώς και η Εκκλησία , κάθε άλλο παρά είναι υποχρεωμένη στο εγγύς μέλλον να κρατήσει τα κεφάλαια της εντός της Εθνικής, τώρα μάλιστα που όλα δείχνουν ότι το κυρίαρχο σχήμα που προκρίνεται είναι η συγχώνευση. Και το χειρότερο για την Εθνική είναι τι περιθώρια έχει αυτή πλέον να κάνει μια δική της συγχώνευση.

Η πλέον πιθανή σύγκλιση είναι με την τράπεζα Πειραιώς, οι «μαύρες τρύπες» της οποίας όμως δυσκολεύουν την επόμενη μέρα του κοινού σχήματος. Περισσότερο το πρόβλημα βρίσκεται στα μετοχοδάνεια, τα «θαλασσοδάνεια» όπως τα χαρακτηρίζει ο κ. Π. Δούκας, τα οποία δεσπόζουν , σύμφωνα με πηγές της αγοράς και στις δύο τράπεζες και προβλέπεται ότι θα τα ανασύρει η έρευνα που ήδη έχει ξεκινήσει η Black Rock και θα λάβουν δημοσιότητα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Οπότε αυτά είναι και τα περιθώρια για τη συγχώνευση με την Πειραιώς, ακόμη και αν της δοθεί από το κράτος το Τ.Τ, ως προίκα εξαιτίας των εκλεκτικών σχέσεων που έχει ο Διοικητής της Πειραιώς , Μ. Σάλλας με τους ηγετικούς κύκλους της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Και την περίπτωση αυτή όμως , όπως πληροφορούμεθα ούτε θέλει να την ακούει ο κ. Ταμβακάκης, αφού σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο κ. Σάλλας , θα διεκδικήσει τη δεσπόζουσα θέση , στη διοίκηση της συγχώνευσης των τριών τραπεζών ή και των δύο ακόμη. Για τον λόγο αυτό η διοίκηση της Εθνικής κινείται και προς την κατεύθυνση διερεύνησης των προθέσεων και των προοπτικών συγχώνευσης με την Τράπεζα Κύπρου κάτι όμως που υπο τις δύσκολες συνθήκες για την οικονομία της Ελλάδος αλλά και της Κύπρου, δεν είναι πολύ εύκολο.

Όπως κι αν έρθουν τα πράγματα και περιμένοντας τις εξελίξεις, αυτό που με ασφάλεια μπορούμε να σημειώσουμε για την Εθνική Τράπεζα και την διοίκηση της είναι το λαϊκό: Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες…

www.newscode.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.