Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Τα παραμύθια με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Του Νίκου Καρούτζου

karoutzos@axianews.gr

Τελικά όλα τα θαύματα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Όπως αυτό των περίφημων ληξιπρόθεσμων οφειλών οι οποίες φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη. Τέτοια ύψη που οι τροϊκανοί όταν πρωτοήλθαν στην Ελλάδα πίστευαν ότι μπορούν να εισπραχθούν. Ήταν οι μόνοι που το πίστευαν καθώς όποιος σοβαρός άνθρωπος δει τις λίστες με τους οφειλέτες που έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς το ΥΠΟΙΚ γελά και κλαίει μαζί.

Γελά διότι στις λίστες περιλαμβάνονται νομικά πρόσωπα που μας έχουν αφήσει χρόνους για καιρό και κλαίει γιατί καταλαβαίνει ότι η κοροϊδία πηγαίνει σύννεφο.

Αν δεν κάποιος ψάξει τις λίστες θα διαπιστώσει τα απίστευτα σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Θα δει ναρκομανείς, υπερήλικες και ανθρώπους που δεν πάει ο νους να έχουν καταλογισμούς εκατομμυρίων. Θα δει ανθρώπους που έτυχε κάποια στιγμή στο παρελθόν να περάσουν από θέσεις ευθύνης εταιριών που στη συνέχεια κατέρρευσαν να είναι φορτωμένοι με τεράστια ποσά.

Γιατί συμβαίνουν όλα; Γιατί πολύ απλά έχουμε ένα σύστημα μπάχαλο. Και το μπάχαλο δημιουργείται γιατί κάποιοι έκαναν φάμπρικα τις περίφημες ΠΟΛ που ερμήνευαν τους νόμους, γιατί κάποιοι αρέσκονται μέσω της πολυνομίας και της ασυδοσίας των κρατικών υπαλλήλων να εκβιάζουν τους φορολογούμενους αλλά και να συναλλάσσονται με γνωστούς και άγνωστους τρόπους με τους φοροφυγάδες.

Το ποιοι τα έχουν κάνει όλα αυτά είναι γνωστό. Μόνο που κανένας μέχρι τώρα δεν έχει αναλάβει να ξεριζώσει το κακό. Και όχι μόνο να το ξεριζώσει αλλά και να εξαφανίσει κάθε ίχνος μέσα στην ιεραρχία του ΥΠΟΙΚ.

Κανένας επίσης δεν τολμά να πει το αυτονόητο και να βάλει την υπογραφή του στο να διαγραφούν από τις κρατικές απαιτήσεις χρέη ανύπαρκτα. Να πει ότι τα χρέη που εμφανίζονται σε μεγάλο ποσοστό είναι μούφα. Να παραδεχτεί ότι για τα μούφα χρέη φταίει ο φορολογικός μηχανισμός και όπως έχει στηθεί και όπως λειτουργεί.

Θέλετε ένα παράδειγμα; Υπάρχουν εταιρίες που βρίσκονται για χρόνια σε εκκαθάριση. Πριν μπουν σε αυτή τη διαδικασία δεν είχαν ελεγχθεί φορολογικά. Πάει λοιπόν ένα πρωι ο φορολογικός μηχανισμός του κράτους και θέλει να ελέγξει. Δεν βρίσκει όμως βιβλία και γυρνά πίσω και επιβάλλει τρελά πρόστιμα και για περιόδους που η εταιρία λειτουργούσε κανονικά. Αν πιστεύει κανένας ότι αυτά τα πρόστιμα με τους εξωλογιστικούς προσδιορισμούς και άλλα τέτοια περίεργα μπορούν να εισπραχθούν τόσο εγώ έχω σοβαρές πιθανότητες να γίνω Οικουμενικός Πατριάρχης.

Προς το παρόν ατενίζω «καραβοκυραίους» και άλλους «νοικοκυραίους» συγγραφείς φορολογικών τεράτων να συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους.

www.axiaplus.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>