Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Τα 48 νέα μέτρα Σαμαρά που θα …οδηγήσουν σε χρεοκοπία και δραχμή!

Σαράντα οκτώ μέτρα περικοπών συνολικού ύψους 1,724 δισ. ευρώ προτείνει για τους μισθούς του Δημοσίου η μελέτη του ΚΕΠΕ (Kέντρο Προγραμματισμού και Ερευνών). Από αυτά, τα 23 προβλέπουν μειώσεις στις αποδοχές των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών, των πυροσβεστών, των δικαστικών λειτουργών και των κληρικών, απολύσεις αναπληρωτών καθηγητών από τα σχολεία, του έκτακτου προσωπικού από ΑΕΙ και ΤΕΙ και των συμβασιούχων από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και πάγωμα προσλήψεων στους δήμους.

Τα υπόλοιπα 25 μέτρα προβλέπουν μειώσεις στις αποδοχές που καταβάλλονται σε πρώην πρωθυπουργούς, βουλευτές, γενικούς γραμματείς, περιφερειάρχες, δημάρχους και λοιπά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μειώσεις στον αριθμό και τις αποδοχές των συμβούλων των υπουργών και των συνεργατών των βουλευτών.

Ο «Τύπος της Κυριακής» αποκαλύπτει όλο το προσχέδιο της έκθεσης του ΚΕΠΕ. Σύμφωνα με το πλήρες κείμενο που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, το συνολικό ύψος των περικοπών που προβλέπουν οι προτάσεις του ΚΕΠΕ φθάνει τα 6 δισ. ευρώ, αν ληφθεί υπόψη ότι το σύνολο των προτεινόμενων μειώσεων στις δαπάνες για τη μισθοδοσία των λειτουργών του Δημοσίου, την Παιδεία, την Υγεία, την Εθνική Άμυνα, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη λειτουργία του κράτους φθάνει τα 3,937 δισ. ευρώ και ότι το επικρατέστερο σενάριο περικοπών στις συντάξεις εκτιμάται ότι θα αποδώσει εξοικονόμηση 2,047 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, ειδικά για τις συντάξεις, το ΚΕΠΕ προτείνει 13 εναλλακτικά σενάρια για τη μείωση του ανωτάτου ορίου τους, τα οποία έχουν ένα… εύρος εξοικονόμησης από 1,6 έως και 4 δισ. ευρώ!

Η έκθεση προβλέπει νέες οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις και ειδικότερα προτείνονται τα εξής μέτρα:

• Επιβολή οριζόντιων μειώσεων σε όλες τις κύριες συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ μικτά από το 2014.

• Μείωση του ανώτατου ορίου (του πλαφόν) στις κύριες συντάξεις από το 2014. παρουσιάζονται 13 εναλλακτικά σενάρια. Στο χειρότερο το πλαφόν τοποθετείται στα 1.800 ευρώ μικτά και στο καλύτερο προτείνεται να διαμορφωθεί στα 3.000 ευρώ μικτά.

• Κατάργηση της 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης από το 2013.

• Να εντοπιστούν και να περικοπούν οι πολλαπλές συντάξεις.

• Όποια μείωση αποφασίζεται να επιβάλλεται στο σύνολο των συντάξεων που εισπράττει κάθε δικαιούχος και όχι σε κάθε σύνταξη ξεχωριστά

• Να περικοπούν περαιτέρω οι συντάξεις για τις ορφανές ανύπαντρες ή διαζευγμένες κόρες δικαστικών και στρατιωτικών

Το σύνολο των περικοπών που προβλέπει η έκθεση μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 8 δισ. ευρώ περίπου, εάν ληφθεί υπόψη το χειρότερο από τα προτεινόμενα σενάρια, το οποίο προβλέπει ανώτατο όριο 1.800 ευρώ το μήνα σε όλες τις κύριες συντάξεις!

«Μαχαίρι» στις αποδοχές ένστολων, δικαστικών και μείωση του αριθμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Πιο συγκεκριμένα προτείνεται:

• Αναβολή της πληρωμής των αναδρομικών των δικαστικών για μετά το 2016.

• Καταβολή του 50% της αμοιβής των κληρικών από την Εκκλησία.

• Κατάργηση του επιδόματος εξομάλυνσης που λαμβάνουν αστυνομικοί και στρατιωτικοί.

• Κατάργηση του χρονοεπιδόματος για τους δικηγόρους με έμμισθη εντολή

• Κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών για τους στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και δικαστικούς.

• Μείωση της μισθολογικής αύξησης των δικαστικών. Προτείνει οι μισθοί των δικαστών να επιστρέψουν ως προς το βασικό μισθό και το χρονοεπίδομα στο επίπεδο που ήταν πριν τη δικαστική απόφαση με την οποία πήραν αύξηση στο μισθολόγιο.

• Μείωση των αμοιβών των δικαστών κατά 20% ώστε ο ανώτατος μισθός τους να υποχωρήσει στο επίπεδο των μειωμένων κατά 20% αποδοχών του γενικού
γραμματέα του υπουργείου.

• Μείωση του έκτακτου διδακτικού προσωπικού των ΤΕΙ και των ΑΕΙ.

• Μείωση του αριθμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά 90%.

• Κατάργηση της υπερωριακής αποζημίωσης των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

• Μείωση των θέσεων ευθύνης συντονιστών ιατρών και διευθυντών ιατρών.

• Η αναλογία προσλήψεων προς αποχωρήσεις στο Δημόσιο να παραμείνει στο 1 προς 10 μέχρι το 2016.

• Πάγωμα των προσλήψεων στους ΟΤΑ.

• Μείωση του αριθμού των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου κατά επιπλέον 10%.

www.greekmoney.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 Σχόλια Τα 48 νέα μέτρα Σαμαρά που θα …οδηγήσουν σε χρεοκοπία και δραχμή!

 • KostasL

  Δε βλέπω 48 μέτρα που οδηγούν σε χρεοκοπία και ευρώ !
  Βλέπω, κυρίως, μέτρα που θίγουν προνομιούχους !
  Μέτρα που έπρεπε να έχουν παρθεί χτες !
   
  Τη στιγμή που βλέπουμε χαμηλοσυνταξιούχους να ψάχνουν σε κάδους σκουπιδιών…
  Τη στιγμή που έχουμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με πολλούς από αυτούς σε τραγική κατάσταση…
  ΑΠΛΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ… Αν έχουμε μια πίτα που δε φτάνει να χορτάσουν όλοι…ΤΟΤΕ δεν τρώνε μέχρι να χορτάσουν οι μισοί…και οι άλλοι μισοί πεθαίνουν…Τρώνε όλοι από λίγο για να κρατηθούν στη ζωή…Απλή λογική…Απλή ανθρωπιά…
  ΑΜΕΣΟ ΚΟΨΙΜΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΗΣ ΒΑΣΗΣ !
   

 • begar

  Να αναλύσουμε αυτό που λες, γιατί είναι εύκολο να κατηγορούμε.

  Έχουμε την περίπτωση κάποιας γυναίκας, η οποία στα 20 της διορίστηκε στο δημόσιο και κάνοντας χρήση νομοθεσίας που ίσχυε τότε, βγήκε στη σύνταξη στα 35 της, δηλ με 15 έτη υπηρεσίας. Φυσικά η σύναξη που πήρε είναι μειωμένη, π.χ. 500 ευρώ σήμερα, αλλά την εισπράττει ανελλιπώς από την ηλικία των 35 ετών,

  Ταυτόχρονα, η δίδυμη αδελφή της, που διορίστηκε την ίδια μέρα, επέλεξε να εξαντλήσει 40 έτη εργασίας, για να πάρει πλήρη σύνταξη στα 60 της και της καταλογίστηκε σύνταξη π.χ. 2000 ευρώ.

  Έρχεται τώρα το σύστημα και λέει “καλός μαλάκας είσαι που εργαζόσουν και πλήρωνες ασφαλιστικές εισφορές 40 χρόνια, πάρε την ίδια σύνταξη με την αδελφή σου. Πάει να γκρινιάξει η θιγμένη και αμέσως την χαρακτηρίζουν βολεμένη που γκρινιάζει για τα προνόμιά της.

  ………………….

  Μια περίοδος κρίσης, συνήθως αποκαλύπτει διάφορα.

  Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι ο μέσος νεοέλληνας, δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα αρπακτικό, που με την πρώτη ευκαιρία θέλει να κλέψει από την τσέπη του διπλανού του, όσο περισσότερα μπορεί, μη σεβόμενος αν ο διπλανός δούλεψε ή κόπιασε για να μαζέψει αυτά που έχει.

  Βλέπω γύρω μου άτομα, που με το άλλοθι της κρίσης, επειδή έτυχε να χάσουν τη δουλειά τους, χαρακτηρίζουν ξεδιάντροπα ως προνομιούχο η βολεμένο, οποιονδήποτε τυχαίνει να διαθέτει απλά εργασία. Αν κάποιος μάλιστα τυχαίνει να είναι δημόσιος υπάλληλος, ξαφνικά έχει χαρακτηριστεί εχθρός του λαού και υπεύθυνος για το χάλι της χώρας.

  Με τη δική σου λογική, όσοι έχουν παραπάνω από ενα σπίτια, να τους τα πάρουμε και να τα μοιράσουμε σε αυτούς που δεν έχουν καθόλου σπίτι.

  ——————-

  Τελικά στον ελληνικό λαό αξίζει να του συμβούν τα χειρότερα, μήπως και αλλάξει νοοτροπία.

 • KostasL

  Μιλάς με “βολικά” παραδείγματα που δε λένε τίποτε στην τελική…διότι συμφωνώ μαζί σου στα συγκεκριμένα…
  Θα μπορούσα να επικαλεστώ πολλά πραγματικά παραδείγματα… για να αποδείξω ΤΙ στην τελική ?
  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ???
   
  ΥΓ.Λίγη ευαισθησία και απλή ανθρωπιά δε βλάπτουν !

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>