«Τελειώνετε τώρα» με την προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Εδώ και λίγες ώρες το πολιτικό-επιχειρηματικό και μηντιακό κατεστημένο, μην βρίσκοντας άλλο τρόπο να διαστρεβλώσει το μήνυμα που έστειλε ο Ελληνικός λαός στις 6 του Μάη, το οποίο αναμένεται να είναι απείρως πιο ηχηρό στις 17 του Ιούνη, ξεκίνησαν την ύστατη προπαγάνδα του στυλ, ότι μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα είναι μικρότερο κακό για τη χώρα, από μια κυβέρνηση της Αριστεράς…

Προσωπικά δεν βρίσκω ιδιαίτερα ελκυστική και γοητευτική τη πρόταση επιλογής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ως μικρότερου κακού, προκειμένου να αποφύγουμε το μεγαλύτερο κακό που ξεπρόβαλε και μας «απειλεί», δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αλήθεια  ότι σε πολλές περιπτώσεις στελέχη της Κουμουνδούρου, όχι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, πιάστηκαν αδιάβαστα και απροετοίμαστα να διαχειριστούν τη δυναμική και την ευθύνη, με την οποία τους επιφόρτισε ο Ελληνικός λαός.

Ωστόσο το πιο δίκαιο είναι ο λαός να τους δώσει και σ’ εκείνους μια ευκαιρία. Αν δεν δοκιμαστούν, σε περίπτωση που κι εκείνοι είναι μια μεταπολιτευτική επικοινωνιακή φούσκα, δεν πρόκειται να απομυθοποιηθούν ποτέ στα μάτια των πολιτών, ως εναλλακτική κυβερνητική λύση. Η κοινωνία θα μείνει με το ανεκπλήρωτο απωθημένο ότι κάπου «υπάρχουν τα λεφτά», ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να «αποκαταστήσει», την ισορροπία στην κοινωνία, αλλά οι κακοί μνημονιακοί έστησαν φράγμα, με τα πολύ περισσότερα όπλα που έχουν, για να διατηρήσουν τα προνόμια τους….

Εδώ που τα λέμε, ακόμα κι αν προσπαθήσω να μπω στη σκέψη των μνημονιακών θέλω να κάνω μια σειρά από ερωτήματα… Αλήθεια ποιων επίτευγμα είναι, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και η ΔΗΜΑΡ, πήραν τέτοια ποσοστά; Ποιων επίτευγμα είναι ότι πρώτη δύναμη στις εκλογές του Μάη ήταν τα κόμματα εκτός Βουλής;

Προφανώς εκείνων που σήμερα καλούν τους πολίτες να πυκνώσουν τις τάξεις τους, για να αποφύγουμε το «τέρας» – και καλά – που στην ουσία εκείνοι δημιούργησαν, με τις πράξεις τους.

Και δύο απορίες:

Όλοι εσείς που πανικόβλητοι καλείτε να στηρίξουμε τη ΝΔ, έχετε κάποια σιγουριά ότι η νέα συγκυβέρνηση της με το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται η οικονομία μας ή μήπως θα είναι μία επανάληψη της διετίας, οπότε η κατάληξη της χώρας θα είναι ταυτόσημη και εξαιρετικά μοιραία, είτε στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, είτε στα χέρια της νεοδημοκρατοπασοκαρίας;

Πώς θα συγκυβερνήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Με ποιό λαϊκό έρεισμα; Δεν κατάφεραν να προχωρήσουν τίποτε ουσιαστικό όταν αριθμούσαν πάνω από τα 2/3 της Βουλής, θα λάβουν επώδυνες αποφάσεις, που θίγουν τα συμφέροντα των χορηγών τους, όταν η κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία θα υπερβαίνει ελαφρώς τους 150 (έως 165) βουλευτές, ενώ η εκλογική τους βάση μετά βίας θα αγγίζει το 40%; Την ίδια ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ θα κινητοποιούν σε καθημερινή βάση το λαό και θα κάνουν λόγο για δυσαρμονία Βουλής και κοινωνίας;

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να προσεγγίσω τα δεδομένα με τη συγκεκριμένη οπτική.

[sc:Πηγή id=”http://kafeneio-gr.blogspot.com/2012/05/blog-post_3795.html” ]

 

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2012/05/blog-post_3795.html


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

7 σκέψεις σχετικά με το “«Τελειώνετε τώρα» με την προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

 • 20/05/2012, 02:11
  Permalink

  Ένα πολύ καλό blog για να ενημερωθείτε για τον ΣΥΡΙΖΑ αν σας καλύπτει ιδεολογικά και εθνικά 
  http://syrizasos.blogspot.com/
  Την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζονται ενημερωτικά Γνωρίζουμε το θεάρεστο έργο τους

  Σχολιάστε
  • 20/05/2012, 11:12
   Permalink

   Καλά τώρα!.

   Αυτό το blog στήθηκε αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου 2012.

   Είναι ξεκάθαρο ότι στήθηκε κατόπιν παραγγελίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, μόλις είδαν τα αποτελέσματα των εκλογών.

   Παίρνεις ρε τη μπριζόλα από το στόμα του λύκου, χωρίς να σου δαγκώσει το χέρι;

   Σχολιάστε
 • 20/05/2012, 15:23
  Permalink

  Εμένα με νοιάζει αν είναι αλήθεια αυτά που γράφονται – Και τα διασταύρωσα και είναι αλήθεια Όπως επίσης αλήθεια είναι και το πιο κάτω δημοσίευμα από την Αυγή .Και επειδή φίλε μου begar έχεις αμφιβολίες (λογικό είναι με αυτή την βρομιά που μας περιβάλει ) σου βάζω και το link από την Αυγή  και ένα κομματάκι από το άρθρο για την γενοκτονία των Ποντίων από το ΣΥΡΙΖΑ 

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=617492

  “Είναι ανεπίτρεπτο να ζητούμε με θορυβώδη τρόπο από την Τουρκία να καταδικάσει τα δικά της εγκλήματα, χωρίς όμως να ζητάμε συγγνώμη για παρόμοια εγκλήματα που έκανε η «δική μας» πλευρά”, γράφει ο Δικηγόρος και μέλος του ΣΥΝ, Νάσος Θεοδωρίδης.
  έχεις αμφιβολίες ακόμη ότι το ΣΥΡΙΖΑ απαρτίζεται από ανθέλληνες ?  Σχολιάστε
  • 20/05/2012, 15:48
   Permalink

   Κατά την άποψή μου, ανήκεις στους Έλληνες, που δεν θέλουν να παραδεχτούν ορισμένες αλήθειες.

   Εσύ το βρίσκεις λογικό να μην επιτρέπουμε στους ΄Τούρκους μουσουλμάνους της Ξάνθης να αυτοπροσδιοριστούν εθνολογικά, την ίδια στιγμή που κατηγορούμε τους Αλβανούς ότι κάνουν το ίδιο;

   Και για να καταλάβουν όλοι τι εννοώ:

   Αν ο μουσουλμάνος της Ξάνθης δηλώσει ότι είναι Τουρκικής εθνότητας, τρέχει το ελληνικό κράτος να διαμαρτυρηθεί πως πρόκειται για Έλληνα πολίτη, μουσουλμάνο στο θρήσκευμα.Σε καμία περίπτωση δεν τον αναγνωρίζει εθνολογικά ως τούρκο.

   Την ίδια στιγμή, όταν ο  Έλληνας βορειοηπειρώτης δηλώσει ότι είναι Ελληνικής εθνότητας, τρέχει το αλβανικό κράτος να διαμαρτυρηθεί πως πρόκειται για Αλβανό πολίτη, χριστιανό στο θρήσκευμα.Σε καμία περίπτωση δεν τον αναγνωρίζει εθνολογικά ως Έλληνα. Τότε βγαίνει το Ελληνικό κράτος και καταγγέλλει το Αλβανικό για καταπίεση της Ελληνικής μειονότητας.

   Μόλις αντίστοιχα βγει το Τουρκικό κράτος και καταγγείλει εμάς για καταπίεσης της τουρκικής μειονότητας, αρχίζουμε τα τραγούδια.


   Για να τελειώνουμε: Η μεγαλύτερη ασθένεια του Έλληνα είναι ότι στα περισσότερα πράγματα δεν θέλει να παραδεχτεί την αλήθεια.

    

    

   Σχολιάστε
  • 20/05/2012, 15:50
   Permalink

   Α και για να μην το ξεχάσω:

   Πολύ βολική η άποψη ότι οι Πέρσες ήρθαν στην Ελλάδα ως κατακτητές, ενώ οι Μακεδόνες πήγαν στην Περσία για να μεταδώσουν τα φώτα του πολιτισμού.

   Εγώ και στις δυό περιπτώσεις, βλέπω με τη φαντασία μου νεκρά κορμιά ηττημένων στα πεδία των μαχών, και χήρες και ορφανά να ψοφάνε από την πείνα, από τη στιγμή που χάθηκε ο σύζυγος – προστάτης της οικογένειας.

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.