Minilink

«Τελειώνετε τώρα» με την προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Εδώ και λίγες ώρες το πολιτικό-επιχειρηματικό και μηντιακό κατεστημένο, μην βρίσκοντας άλλο τρόπο να διαστρεβλώσει το μήνυμα που έστειλε ο Ελληνικός λαός στις 6 του Μάη, το οποίο αναμένεται να είναι απείρως πιο ηχηρό στις 17 του Ιούνη, ξεκίνησαν την ύστατη προπαγάνδα του στυλ, ότι μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα είναι μικρότερο κακό για τη χώρα, από μια κυβέρνηση της Αριστεράς…

Προσωπικά δεν βρίσκω ιδιαίτερα ελκυστική και γοητευτική τη πρόταση επιλογής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ως μικρότερου κακού, προκειμένου να αποφύγουμε το μεγαλύτερο κακό που ξεπρόβαλε και μας «απειλεί», δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αλήθεια  ότι σε πολλές περιπτώσεις στελέχη της Κουμουνδούρου, όχι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, πιάστηκαν αδιάβαστα και απροετοίμαστα να διαχειριστούν τη δυναμική και την ευθύνη, με την οποία τους επιφόρτισε ο Ελληνικός λαός.

Ωστόσο το πιο δίκαιο είναι ο λαός να τους δώσει και σ’ εκείνους μια ευκαιρία. Αν δεν δοκιμαστούν, σε περίπτωση που κι εκείνοι είναι μια μεταπολιτευτική επικοινωνιακή φούσκα, δεν πρόκειται να απομυθοποιηθούν ποτέ στα μάτια των πολιτών, ως εναλλακτική κυβερνητική λύση. Η κοινωνία θα μείνει με το ανεκπλήρωτο απωθημένο ότι κάπου «υπάρχουν τα λεφτά», ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να «αποκαταστήσει», την ισορροπία στην κοινωνία, αλλά οι κακοί μνημονιακοί έστησαν φράγμα, με τα πολύ περισσότερα όπλα που έχουν, για να διατηρήσουν τα προνόμια τους….

Εδώ που τα λέμε, ακόμα κι αν προσπαθήσω να μπω στη σκέψη των μνημονιακών θέλω να κάνω μια σειρά από ερωτήματα… Αλήθεια ποιων επίτευγμα είναι, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και η ΔΗΜΑΡ, πήραν τέτοια ποσοστά; Ποιων επίτευγμα είναι ότι πρώτη δύναμη στις εκλογές του Μάη ήταν τα κόμματα εκτός Βουλής;

Προφανώς εκείνων που σήμερα καλούν τους πολίτες να πυκνώσουν τις τάξεις τους, για να αποφύγουμε το «τέρας» – και καλά – που στην ουσία εκείνοι δημιούργησαν, με τις πράξεις τους.

Και δύο απορίες:

Όλοι εσείς που πανικόβλητοι καλείτε να στηρίξουμε τη ΝΔ, έχετε κάποια σιγουριά ότι η νέα συγκυβέρνηση της με το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται η οικονομία μας ή μήπως θα είναι μία επανάληψη της διετίας, οπότε η κατάληξη της χώρας θα είναι ταυτόσημη και εξαιρετικά μοιραία, είτε στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, είτε στα χέρια της νεοδημοκρατοπασοκαρίας;

Πώς θα συγκυβερνήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Με ποιό λαϊκό έρεισμα; Δεν κατάφεραν να προχωρήσουν τίποτε ουσιαστικό όταν αριθμούσαν πάνω από τα 2/3 της Βουλής, θα λάβουν επώδυνες αποφάσεις, που θίγουν τα συμφέροντα των χορηγών τους, όταν η κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία θα υπερβαίνει ελαφρώς τους 150 (έως 165) βουλευτές, ενώ η εκλογική τους βάση μετά βίας θα αγγίζει το 40%; Την ίδια ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ θα κινητοποιούν σε καθημερινή βάση το λαό και θα κάνουν λόγο για δυσαρμονία Βουλής και κοινωνίας;

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να προσεγγίσω τα δεδομένα με τη συγκεκριμένη οπτική.

[sc:Πηγή id=”http://kafeneio-gr.blogspot.com/2012/05/blog-post_3795.html” ]

 

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2012/05/blog-post_3795.html


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

 • zaks

  Ένα πολύ καλό blog για να ενημερωθείτε για τον ΣΥΡΙΖΑ αν σας καλύπτει ιδεολογικά και εθνικά 
  http://syrizasos.blogspot.com/
  Την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζονται ενημερωτικά Γνωρίζουμε το θεάρεστο έργο τους

  • begar

   Καλά τώρα!.

   Αυτό το blog στήθηκε αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου 2012.

   Είναι ξεκάθαρο ότι στήθηκε κατόπιν παραγγελίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, μόλις είδαν τα αποτελέσματα των εκλογών.

   Παίρνεις ρε τη μπριζόλα από το στόμα του λύκου, χωρίς να σου δαγκώσει το χέρι;

 • begar

  Επίσης ένα πολύ καλό κείμενο θα βρείτε εδώ.

 • zaks

  Εμένα με νοιάζει αν είναι αλήθεια αυτά που γράφονται – Και τα διασταύρωσα και είναι αλήθεια Όπως επίσης αλήθεια είναι και το πιο κάτω δημοσίευμα από την Αυγή .Και επειδή φίλε μου begar έχεις αμφιβολίες (λογικό είναι με αυτή την βρομιά που μας περιβάλει ) σου βάζω και το link από την Αυγή  και ένα κομματάκι από το άρθρο για την γενοκτονία των Ποντίων από το ΣΥΡΙΖΑ 

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=617492

  “Είναι ανεπίτρεπτο να ζητούμε με θορυβώδη τρόπο από την Τουρκία να καταδικάσει τα δικά της εγκλήματα, χωρίς όμως να ζητάμε συγγνώμη για παρόμοια εγκλήματα που έκανε η «δική μας» πλευρά”, γράφει ο Δικηγόρος και μέλος του ΣΥΝ, Νάσος Θεοδωρίδης.
  έχεις αμφιβολίες ακόμη ότι το ΣΥΡΙΖΑ απαρτίζεται από ανθέλληνες ?  • begar

   Κατά την άποψή μου, ανήκεις στους Έλληνες, που δεν θέλουν να παραδεχτούν ορισμένες αλήθειες.

   Εσύ το βρίσκεις λογικό να μην επιτρέπουμε στους ΄Τούρκους μουσουλμάνους της Ξάνθης να αυτοπροσδιοριστούν εθνολογικά, την ίδια στιγμή που κατηγορούμε τους Αλβανούς ότι κάνουν το ίδιο;

   Και για να καταλάβουν όλοι τι εννοώ:

   Αν ο μουσουλμάνος της Ξάνθης δηλώσει ότι είναι Τουρκικής εθνότητας, τρέχει το ελληνικό κράτος να διαμαρτυρηθεί πως πρόκειται για Έλληνα πολίτη, μουσουλμάνο στο θρήσκευμα.Σε καμία περίπτωση δεν τον αναγνωρίζει εθνολογικά ως τούρκο.

   Την ίδια στιγμή, όταν ο  Έλληνας βορειοηπειρώτης δηλώσει ότι είναι Ελληνικής εθνότητας, τρέχει το αλβανικό κράτος να διαμαρτυρηθεί πως πρόκειται για Αλβανό πολίτη, χριστιανό στο θρήσκευμα.Σε καμία περίπτωση δεν τον αναγνωρίζει εθνολογικά ως Έλληνα. Τότε βγαίνει το Ελληνικό κράτος και καταγγέλλει το Αλβανικό για καταπίεση της Ελληνικής μειονότητας.

   Μόλις αντίστοιχα βγει το Τουρκικό κράτος και καταγγείλει εμάς για καταπίεσης της τουρκικής μειονότητας, αρχίζουμε τα τραγούδια.


   Για να τελειώνουμε: Η μεγαλύτερη ασθένεια του Έλληνα είναι ότι στα περισσότερα πράγματα δεν θέλει να παραδεχτεί την αλήθεια.

    

    

  • begar

   Α και για να μην το ξεχάσω:

   Πολύ βολική η άποψη ότι οι Πέρσες ήρθαν στην Ελλάδα ως κατακτητές, ενώ οι Μακεδόνες πήγαν στην Περσία για να μεταδώσουν τα φώτα του πολιτισμού.

   Εγώ και στις δυό περιπτώσεις, βλέπω με τη φαντασία μου νεκρά κορμιά ηττημένων στα πεδία των μαχών, και χήρες και ορφανά να ψοφάνε από την πείνα, από τη στιγμή που χάθηκε ο σύζυγος – προστάτης της οικογένειας.

 • ipnosςςς

  Τα σέβη μου
  Βεgar