Τελευταίο γκάλοπ: ΝΔ 26,1%, ΣΥΡΙΖΑ 23,7%, ΠΑΣΟΚ 14,9%

Ρεύμα ψηφοφόρων προς τη Νέα Δημοκρατία αποκαλύπτει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που έγινε για λογαριασμό του Alpha.

Η δημοσκόπηση ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα που προέκυπταν από τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις, σύμφωνα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά από ΝΔ και –κυρίως- ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την έρευνα της Marc η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτο κόμμα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί δεύτερο και το ΠΑΣΟΚ τρίτο.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21% και το ΠΑΣΟΚ με 13,2%.

Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 7,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,6%, το ΚΚΕ 5,1% και η Χρυσή Αυγή 4,3%.

Με αναγωγή της πρόθεσης ψήφου σε εκτίμηση ψήφου η ΝΔ εμφανίζεται να συγκεντρώνει 26,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,7% και το ΠΑΣΟΚ 14,9%.

Ειδικότερα, τα ποσοστά των κομμάτων στην εκτίμηση ψήφου έχουν ως εξής:

Τελευταίο γκάλοπ: ΝΔ 26,1%, ΣΥΡΙΖΑ 23,7%, ΠΑΣΟΚ 14,9%

Νέα Δημοκρατία 26,1%

ΣΥΡΙΖΑ 23,7%

ΠΑΣΟΚ 14,9%

Ανεξ. Έλληνες 8,1%

Δημ. Αριστερά 6,3%

ΚΚΕ 5,8%

Χρυσή Αυγή 4,8%

Δημιουργία Ξανά 2,0%

Οικ. Πράσινοι 1,8%

Δημ. Συμμαχία 1,6%

ΛΑΟΣ 1,5%

ΔΡΑΣΗ 1,1%

Λοιπά 2,1%

Η νέα δημοσκόπηση της MARC για τον ALPHA δείχνει συνεχείς εναλλαγές στη δύναμη που συγκεντρώνουν τα κόμματα, συμπίεση των μικρών κομμάτων και επιβεβαιώνει ότι η μάχη μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θα δοθεί για την εξασφάλιση της πρώτης θέσης, η οποία οδηγεί και στο κρίσιμο μπόνους των 50 εδρών.

Η έρευνα, αποτυπώνει την τάση του εκλογικού σώματος με την ενίσχυση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος των μικρότερων κομμάτων σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου, αλλά δείχνει σαφή ανατροπή των ευρημάτων της προηγούμενης δημοσκόπησης (της 9ης Μαΐου) που είχε φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση.

Η πρόθεση ψήφου (χωρίς υπολογισμό άκυρων, λευκών και αποχής) φέρνει στην πρώτη θέση τη ΝΔ με 26,1%, τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,7% και να έπονται το ΠΑΣΟΚ με 14,9%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 8,1%, η ΔΗΜΑΡ με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,8% και η Χρυσή Αυγή με 4,8%.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη δημοσκόπηση που κατέγραφε ακόμη τη δυναμική της εκλογικής έκρηξης του ΣΥΡΙΖΑ, η χθεσινή έρευνα αποτυπώνει και την ανησυχία που προκαλούν στο εκλογικό σώμα οι αντιφατικές δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του και η στάση του στις διερευνητικές επαφές (σε σχέση με τη δημοσκόπηση της 9ης Μαΐου χάνει σχεδόν 4%). Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως αναδεικνύεται καθαρά ως ο ένας πόλος της πολιτικής σύγκρουσης, συμπιέζοντας ακόμη και το ΚΚΕ σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά…

Η απειλή εξόδου της χώρας από το ευρώ προκαλεί ανησυχία, στρέφοντας ένα τμήμα των ψηφοφόρων στη ΝΔ που έχει ισχυρότερη προοπτική νίκης. Η συρρίκνωση ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ δημιουργεί ευνοϊκότερες συνθήκες για τη διεύρυνση που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς.

Το εκλογικό σώμα δείχνει σαφή προτίμηση σε λύση οικουμενικής (σε ποσοστό 41,8%, με το 28,7% να επιθυμεί κυβέρνηση αριστεράς με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ και το 23,4% να θέλει κυβέρνηση κεντροδεξιάς με βασικό πόλο τη ΝΔ.

Ο υπολογισμός των εδρών με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δίνουν σαφές προβάδισμα στην προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ (123+41 έδρες), ενώ η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητων Ελλήνων και ακόμη και του ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώνει παρά 148 έδρες.

Εντυπωσιακές είναι οι μετακινήσεις που καταγράφονται μεταξύ των κομμάτων, καθώς φαίνεται πλέον ότι το αίσθημα οργής και της επιβολής τιμωρίας από τους ψηφοφόρους γκρεμίζει ιδεολογικές περιχαρακώσεις και κομματικά «σύνορα».

Η ΝΔ με συσπείρωση 85% κερδίζει από όλα τα κόμματα εκτός ΚΚΕ, με το 16,7% των «εισροών» να έρχονται από τους Ανεξάρτητους Eλληνες, το 8,3 % από τη Χρυσή Αυγή, το 4,3% από τη ΔΗΜΑΡ και το εντυπωσιακό 21,8% από τα «άλλα κόμματα» (στα οποία περιλαμβάνεται ο ΛΑΟΣ, η ΔΗΣΥ και η ΔΡΑΣΗ, των οποίων οι ψηφοφόροι τους στέλνουν μήνυμα επανακάμπτοντας σε μεγάλο βαθμό στη ΝΔ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ με συσπείρωση 76,2% πλαγιοκοπεί το ΚΚΕ, καθώς από τους νέους ψήφους του το 31,9% προέρχεται από το ΚΚΕ και το 14,5% από τη ΔΗΜΑΡ. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως κερδίζει ψήφους και από τη Χρυσή Αυγή (8,3%, όσο δηλαδή και η ΝΔ).

Στο ΠΑΣΟΚ, που έχει συσπείρωση 77,2%, κερδίζει το 5,9% από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 10,1% από τη ΔΗΜΑΡ, 2,8% από τη Χρυσή Αυγή και το 6,2% από «άλλα κόμματα».

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες φαίνεται να μη βρίσκουν δεξαμενή άντλησης νέων ψήφων, καθώς από τις μετακινήσεις προς το κόμμα, το 2,4% προέρχεται από τη ΝΔ, το 3,8% από το ΠΑΣΟΚ και το 2,8% από τη Χρυσή Αυγή.

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία για το ΚΚΕ, για το οποίο η μεγαλύτερη «εισροή» είναι 2,8% από τη… Χρυσή Αυγή.

[sc:Πηγή id=”http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=112865607″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

6 σκέψεις σχετικά με το “Τελευταίο γκάλοπ: ΝΔ 26,1%, ΣΥΡΙΖΑ 23,7%, ΠΑΣΟΚ 14,9%

 • 19/05/2012, 14:52
  Permalink

  αυτό λέω κι εγώ είναι ντροπή να μας θεωρούν τόσο ανόητους… Για φανταστείτε την εικόνα που έχουν για μας οι πολιτικοί μας. Για άλλη μια φορά ο Ελληνικός Λάος πρέπει να σταθεί στο ύψος του αυτοί τελειώνουν 17/06 και θα πρέπει να πληρώσουν τα χρέη τους που είναι πολλά. people have the power!

  Σχολιάστε
  • 19/05/2012, 14:57
   Permalink

   Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν μερικές καλές αναλύσεις σε άρθρα, όπου διεξάγεται το συμπέρασμα, ότι όσο περισσότερο μαλάκα θεωρούν το λαό, τόσο χάνουν σε ψήφους, γιατί όπως λέει και ο Χάρυ Κλιν, “έπαψα να είμαι μαλάκας ρε”.

   Σχολιάστε
 • 19/05/2012, 15:20
  Permalink

  Αυτό που επίσης αναρωτιέμαι είναι για το πως πας και ψηφίζεις κάποιον όταν γνωρίζεις ότι αυτός οδήγησε στην αυτοκτονία με την πολιτική του 2000+ συνανθρώπους μας με την πολιτική που ακολούθησε. δηλαδή αν εγώ σκοτώσω 3-4 χιλιάδες μπορώ να γίνω πρωθυπουργός της χώρας? το άλλο τεράστιο έγκλημα της ανεργίας ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ.
   

  Σχολιάστε
 • 19/05/2012, 15:26
  Permalink

  Ο γυφτος τη γυφτια του θα την κανει λεει μια παροιμια.
  Προκειται περι αδιστακτων που κανονικα πρεπει να τους απαγορευτει η εξοδος απο την χωρα μεχρι να ξεκαθαρισει το πραμα.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.