Τελικό σχέδιο: Haircut 50% και επέκταση PSI στα ομόλογα 2020-2035

Σε συμφωνία για "κούρεμα" 50% και επέκταση του προγράμματος ανταλλαγής-επιμήκυνσης (PSI) στα ομόλογα λήξεως 2020-2035 φαίνεται ότι οδηγούν οι συνεχιζόμενες πυρετώδεις διαβουλεύσεις για τη διαμόρφωση του νέου σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας. Οι επιμέρους ρυθμίσεις αναμένεται ότι θα οριστικοποιηθούν εντός της ημέρας και το σχέδιο θα συζητηθεί σε τελική μορφή στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής. Από ελληνικής πλευράς δίνεται μέχρι την τελευταία στιγμή "μάχη" να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τα ασφαλιστικά Ταμεία. 

Με την ένταξη στο PSI και των ομολόγων που λήγουν μέχρι το 2035, το "κούρεμα" θα γίνει επί συνολικού ποσού περίπου 210 δισ. ευρώ και το τελικό όφελος (μείωση χρέους) για το ελληνικό Δημόσιο θα είναι της τάξεως των 102-107 δισ. ευρώ.
Με τον τρόπο αυτό το haircut έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς το συνολικό χρέος θα μειωθεί περίπου κατά 28%, ενώ παράλληλα θα γίνουν ευνοϊκότεροι οι όροι αποπληρωμής του (μεγαλύτερη διάρκεια, χαμηλότερο επιτόκιο).
Για το περιεχόμενο του σχεδίου ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ενημέρωσε ήδη τους επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών, επισημαίνοντας ότι ενδέχεται να τροποποιηθεί σε επιμέρους σημεία, με βάση παρατηρήσεις-προτάσεις που θα διατυπώσει σήμερα η ΕΚΤ.

 


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.