Τι βλέπει ο Σόρος και αγοράζει χρυσό;

Είναι γνωστό σε όλους πως ο χρυσός αποτελεί σταθερή (με ανοδικές τάσεις ανά περιόδους) αξία και εξασφαλίζει την μη απώλεια οικονομικής ισχύος, κάτω από οιεσδήποτε συνθήκες, ακόμη και στην χειρότερη των περιπτώσεων, δηλαδή σε περίπτωση πολέμου, ακόμη και ενός ευρείας κλίμακας, γενικού ή και παγκοσμίου πολέμου. Θεωρείται βέβαιο πως μετά το πέρας του πολέμου ισχυρός είναι εκείνος που κατέχει χρυσό, αφού ορίζει τις συναλλαγματικές αξίες. Εξάλλου, είναι γνωστό πως ο πόλεμος είναι κάτι καταστροφικό και μόνο όσοι κατέχουν χρυσό μπορούν με βεβαιότητα να βρίσκονται μεταξύ των νικητών…

Υπάρχει, όμως, τέτοια περίπτωση; Βρισκόμαστε μπροστά σε κάποια γενικευμένη σύρραξη ή ο Τζορτζ Σόρος φοβήθηκε τις κοινωνικές αντιδράσεις από την γενικευμένη οικονομική λιτότητα; Είναι γνωστό πως πριν δύο χρόνια ο Τζορτζ Σόρος μετέφερε ένα πάρα πολύ σημαντικό ποσοστό της περιουσίας του στην βιομηχανία τροφίμων και ως εκ τούτου είναι απολύτως σαφές πως μία γενικευμένη κοινωνική έκρηξη μάλλον θα του απέδιδε κέρδη.

Προφανέστατα, λοιπόν, ο κύριος Σόρος δεν ανησυχεί για κοινωνικές εντάσεις και εκρήξεις. Η ανησυχία του (και οι πολύ καλές πληροφορίες που σίγουρα έχει) δείχνει να εστιάζεται σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, κάτι πολύ πιό βίαιο, του οποίου την επόμενη ημέρα δεν μπορεί να προβλέψει.
Και αυτό το επίπονο φαίνεται πως έχει έδρα τον Λευκό Οίκο και μία ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος φαίνεται να πιέζεται πλέον του δέοντος από τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά και από βουλευτές και μέλη της κυβέρνησής του, προκειμένου να δώσει το “πράσινο φως” για μία επίθεση του Ισραήλ και των ΗΠΑ κατά του Ιράν.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ προσπαθούν να πετύχουν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δημόσια δήλωση ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει στρατιωτική ισχύ κατά του Ιράν, γράφει η εφημερίδα «Μααρίβ».

Η ηγεσία του Ισραήλ υπολογίζει ότι ο Αμερικανός ηγέτης θα κάνει παρόμοια δήλωση στο άνοιγμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 25 Σεπτεμβρίου είτε σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο φόρουμ, αλλά πριν από αυτή την ημερομηνία. Αυτή τη στιγμή η ισραηλινή πρεσβεία στις ΗΠΑ και η αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ προσπαθούν να δράσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Και μία τέτοια εξέλιξη είναι βέβαιο πως δεν μπορεί να την αποτρέψει ο κύριος Σόρος, όμως δεν μπορεί να αφήσει την μοίρα να αποφασίσει για το πως θα τον βρει η επόμενη ημέρα ενός τέτοιου πολέμου, αφού είναι απολύτως βέβαιο πως ένας τέτοιος πόλεμος θα σημάνει κάτι πολύ μεγαλύτερο, αφού θα εμπλακεί η Ρωσία και ποιός ξέρει, ίσως και η Κίνα. Με την μετατροπή των 130 εκατομμυρίων, ο Τζορτζ Σόρος αποσκοπεί στην δημιουργία ενός ελάχιστου (ίσως) “σωσίβιου” για τον ίδιο. Εκτός, φυσικά, και αν θέλει απλά να δημιουργήσει εντυπώσεις, για να πιέσει και ο ίδιος ακόμη περισσότερο τον Λευκό Οίκο στην ανακοίνωση πολέμου κατά του Ιράν…

kostasxan.blogspot.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Τι βλέπει ο Σόρος και αγοράζει χρυσό;”

  1. Οι τοκογλυφοι που αναφερει το αρθρο ειναι σιγουρα οι τραπεζες.
    http://www.alfavita.gr/artro.php?id=53779
     
    Κλεισανε τις κανουλες ρευστοτητας για να αναγκαστει ο ελληνικος λαος να ξεπουλησει κοψοχρονια τα ασημικα του δινοντας ταυτοχρονα ολο το απαραιτητο χρημα στα ενεχυροδανειστηρια που φυτρωσανε σαν μανιταρια σε ολη την ελληνικη επικρατεια μεσα σε μια νυχτα.
    Μπορει να παιρνουν λεφτα απο την ΕΚΤ αλλα εχουν και την υποχρεωση να τα διαμοιραζουν στον κοσμο διοτι ειναι οι αποκλειστικοι διανομεις τους βαση νομου
    Δεν το κανανε για να πουλαμε κοψοχρονια οτι εχουμε.
    Οι ευθυνες της ελληνικης τραγωδιας πρεπει να αποδοθουν κατα 99% στους τραπεζιτες για παραβαση καθηκοντος αλλα και συσταση συμμοριας με στοχο τον εξανδραποδισμο του ελληνικου λαου.
     

    1. Και για να προλαβω ισως καποιες αποριες περι του 99% που ανεφερα παραπανω λεω …
      Οι πολιτικοι στην Ελλαδα ειναι και οι βασικοι μετοχοι των τραπεζων.
       
      Τελος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *