Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Τι παίζεται τελικά με τις τράπεζες;

[sc:writer id=”Spiridio” ]

Με όλες αυτές τις παρασκηνιακές διεργασίες περί αναβολής των αποφάσεων κεφαλαιοποίησης, απλά έλαμψε η αλήθεια!

Τα δεδομένα είναι τα εξείς,

1. Ο Παπαδήμος είναι πιστός και αφοσιωμένος υπάλληλος της ΕΕ, και δε δίνει δεκάρα τσακιστή για τους εγχώριους τραπεζίτες και τα συμφέροντά τους. Η αποστολή του είναι ΜΙΑ και ξεκάθαρη: μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο έλεγχος τους θα παραδοθεί πλήρως στην ΕΕ (sic ΤΧΣ), οπότε το Βερολίνο θα ελέγχει 100% την Οικονομία της Ελλάδας, άρα όλης της χώρας! Με βάση αυτό το μοντέλο, θα επιχειρηθεί η αφομίωση όλων των Ευρωπαϊκών περιφερειακών τραπεζών από την ΕΚΤ (μία Ευρωπαϊκή FED), και έτσι η Γερμανία θα επιβάλλει πανεύκολα την όποια δημοσιονομική πολιτική θεωρεί ως ενδεδειγμένη για την ήπειρό μας. Μιλάμε για πραγματική και ουσιαστική οικονομική ενοποίηση, … με τα κέφια του Βερολίνου όμως!

2. Οι εγχώριοι τραπεζίτες βρίσκονται σε κατάσταση πανικού και κατάρρευσης. Τα μαγαζιά τους είναι πτωχευμένα, δανεισμένα από την ΕΚΤ μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο, και κυρίως, απαιτούνται τεράστια κεφάλαια για να μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν. Η δε κατάσταση τους βαίνει επιδεινούμενη λόγω έκρηξης των κόκκινων δανείων, και προβλέψεων Black Rock που κρύβονται επιμελώς …. Κοινώς, ΧΑΝΟΥΝ τα μαγαζιά τους και τον έλεγχο που ασκούσαν στην Ελληνική κοινωνία, οικονομία και πολιτική. ΧΑΝΟΥΝ τη δυνατότητα της διαπλοκής, της διαφθοράς, του πλιάτσικου, και στυγνού παρεμβατισμού πάνω στην Ελλάδα και τους πολίτες της!

3. Η επιβεβαιωμένη και επερχόμενη πολιτική ανατροπή έχει σπείρει τον τρόμο στους τραπεζίτες και τους πολιτικούς του συστήματος που περιέγραψα προηγουμένως. Γι’ αυτό και στο υπουργικό συμβούλιο, “κάποιοι” είχαν λάβει εντολές από τους τραπεζίτες να αναβληθούν όλα. Απλά κερδίζουν χρόνο, για να δουν πού θα κάτσει η βάρκα το βράδυ της 6ης Μαϊου. Επίσης κρατούν για λίγο χρόνο ακόμα τον έλεγχο των μαγαζιών τους για να “φάνε” ότι παραπάνω μπορούν, και να αναβάλλουν την υποχρέωσή τους να ρίξουν χρήμα από την τσέπη τους. Έτσι κι αλλιώς δεν το έχουν, άλλα και να το είχαν, πάλι δε θα το έριχναν, διότι ΕΡΧΕΤΑΙ σφοδρή κοινωνική καταιγίδα στην Ελλάδα!

Το βράδυ της 6ης Μαϊου,
ή με την ανατροπή των πολιτικών πραγμάτων θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για την ήπειρό μας και θα ξεκινήσει το ντόμινο των Ευρωπαϊκών εξελίξεων,
ή, μέσω νοθείας και λογισμικών τρύκ θα κρατήσουν οι διαπλεκόμενοι τον έλεγχο για λίγο ακόμα, ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ θα ανοίξει ένα πολύ πιο επικίνδυνο κουτί …! Αυτό της βίας και της κοινωνικής αναταραχής …. Η “χειροβομβίδα” θα εκραγεί στα χέρια τους!

Ότι και αν συμβεί από τα δύο, προετοιμαστείτε, … θα έχουμε να διηγηθούμε απίστευτες ιστορίες στα εγγόνια μας!


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 Σχόλια Τι παίζεται τελικά με τις τράπεζες;

 • rogue

  Καλά τα λες! Ήρεμοι και προετοιμασμένοι να είμαστε. Αφήστε στους τραπεζοπολιτικούς τα εγκεφαλικά επεισόδια.

 • Xaris

  ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΕ Από ΑΠΕ
   
  Η Κομισιόν πιέζει την Ελλάδα για το σταδιακό κλείσιμο συγκεκριμένων τραπεζών, συμπεριλαμβανόμενης και της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας, της ATEbank, επισημαίνουν πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
   
  Όπως τονίζει το δημοσίευμα του πρακτορείου, αν και είναι ευθύνη της Τράπεζας της Ελλάδος να κλείσει ένα πιστωτικό ίδρυμα που αντιμετωπίζει προβλήματα, η Κομισιόν έχει επίσης λόγο σύμφωνα με τους όρους της κρατικής βοήθειας, που της επιτρέπει να αρνηθεί ένα αίτημα για διάσωση μιας τράπεζας, αν θεωρεί ότι το κόστος είναι υψηλό.  Επισημαίνει ακόμη ότι στη διάρκεια της κρίσης η Κομισιόν σπανίως έχει κάνει χρήση αυτής της εξουσίας που της παρέχει η συμφωνία παροχής βοήθειας προς το κράτος και ελάχιστες ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν κλείσει. Εάν κάνει χρήση αυτής στην Ελλάδα, θα σηματοδοτήσει μια πιο επιθετική στάση στο ζήτημα της διαχείρισης, με τις ασθενέστερες ευρωπαϊκές τράπεζες στην καρδιά της κρίσης.
   
  Μάλιστα, μία από τις πηγές δήλωσε στο Reuters ότι η Κομισιόν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις ίδιες εξουσίες για να κλείσει τράπεζες στην Ισπανία και την Πορτογαλία. «Περνάμε σε μια νέα φάση με την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία», δήλωσε μία από τις πηγές. «Κάποιες τράπεζες αναμένεται να συρρικνωθούν και κάποιες άλλες αναμένεται να κλείσουν», πρόσθεσε.
   
  «Εάν έχετε το σκέλος της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, τότε μπορεί να είστε έτοιμοι να σώσετε μια τράπεζα, αλλά είμαστε πιο πέρα από αυτό το σημείο σε αρκετές χώρες. Η ATEbank θα πρέπει να κλείσει ή να εκκαθαριστεί με τον καιρό», δήλωσε.
   
  Διευκρινίζει δε το δημοσίευμα του πρακτορείου ότι εάν κλείσει η ATEbank, δεν θα σημαίνει ότι καταρρέει όλο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Άλλες μεγάλες τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν παρόμοιο κίνδυνο, και θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τον επαναπροσδιορισμό των κεφαλαίων.
   
  Καμία απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, τονίζει το Reuters, προσθέτοντας ότι «η έκβαση των εκλογών μπορεί να αλλάξει θεμελιωδώς τους δεσμούς της Ελλάδας με την ΕΕ».
   
  Μία από τις πηγές του πρακτορείου τόνισε πως οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει να κάνουν εγκαίρως προετοιμασίες για το σταδιακό κλείσιμο της ATEbank, μια διαδικασία εκκαθάρισης που δεν θα σημαίνει άμεσο κλείσιμο, αλλά η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.
   
  Επίσης, ελληνική κυβερνητική πηγή φέρεται να δήλωσε ότι το κλείσιμο της τράπεζας είναι ένα πιθανό σενάριο αλλά επαναδιατύπωσε τη σημασία των εκλογών, και τόνισε πως θα περάσει κάποιος χρόνος μέχρι να ληφθεί μια απόφαση.
   
  Εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ανταγωνισμού, Joaquin Almunia, δήλωσε πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης για την ATEbank το οποίο εγκρίθηκε το περασμένο έτος, προέβλεπε περαιτέρω βήματα για να επανέλθει η τράπεζα σε «υγιή» θέση. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει μέτρα επανακεφαλαιοποίησης.
   
  Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης εξελίσσεται πολύ καλά
   
  Ο κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, διοικητής της ΑΤΕBank, μιλώντας στο Capital.gr με αφορμή το δημοσίευμα του Reuters δήλωσε πως «’τρέχει’ το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της τράπεζας το οποίο εξελίσσεται πολύ καλά», ενώ υπογράμμισε πως το εν λόγω πρόγραμμα έχει πάρει και την έγκριση της τρόικας. Επίσης, υπενθύμισε ότι η ΑΤΕ έχει πάρει παράταση για δημοσίευση των ισολογισμών της για μετά τις εκλογές.  
  Όπως υποστήριξε ο κ. Πανταλάκης, «αρμόδιος να αποφανθεί για το θέμα είναι ο βασικός μέτοχος της τράπεζας που είναι το ελληνικό δημόσιο», ενώ συμπλήρωσε: «Περιμένω από τη νέα κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος να αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα συνεχιστεί το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της ΑΤΕ και τι θα γίνει με την τράπεζα».
   
  Πηγές της Τράπεζας πάντως, χαρακτήρισαν το δημοσίευμα του Reuters «εκ του πονηρού» αφήνοντας να εννοηθεί ότι ξένα συμφέροντα προσπαθούν να επέμβουν στα εσωτερικά της χώρας και να δημιουργήσουν πρόβλημα με τις επικείμενες εκλογές.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>