Τι περιμένουν οι τράπεζες για να πάρουν τα πάνω τους

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Τα αποτελέσματα της καταγραφής και της ανάλυσης της πραγματικής εικόνας των δανείων του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος που διενεργεί αυτόν τον καιρό η BlackRock, αλλά και η ολοκλήρωση του rollover των ομολόγων, αναμένουν οι Ελληνικές τράπεζες για να κάνουν τις επόμενες κινήσεις τους, που ενδεχομένως να είναι είτε αυξήσεις κεφαλαίου, είτε ρευστοποιήσεις θυγατρικών και παγίων είτε συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Τα αποτελέσματα αυτά αναμένονται να γίνουν γνωστά το πολύ έως το τέλος του έτους και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τον κύκλο των τραπεζιτών, η BlackRock δεν αναμένεται να βρει τίποτα φοβερά αρνητικά στοιχεία, παρά μόνο ενδεχομένως μια μεγαλύτερη της τρέχουσας αύξησης των επισφαλειών.

Η ολοκλήρωση λοιπόν του rollover (PSI) με συμμετοχή πέριξ του 90% και τα ευρήματα της BlackRock, θα φέρουν ξανά τις Ελληνικές τράπεζες σε ένα επίπεδο ηρεμίας, αφού μάλλον  θα αποδείξουν το φημολογούμενο στην αγορά, ότι  τα πιστωτικά μας ιδρύματα δεν είναι σε άθλια κατάσταση. Αυτό και μόνο – έστω κι αν η επισφάλειες σε ορισμένες τράπεζες βρεθούν τσιμπημένες – θα δημιουργήσει ένα επίπεδο ασφάλειας και αισιοδοξίας, που σε συνδυασμό με την πολιτική συγκυρία ( θετική απόφαση της τρόικας και της Ευρωζώνης για την Ελλάδα), θα καταγραφεί ενδεχομένως και πολύ δυναμικά στο ταμπλό του ΧΑ.

 

Οι φήμες για εξαγορές από την Εθνική Τράπεζα

Μετά το deal AlphaEurobank που αυτόν τον καιρό βρίσκεται στη διαδικασία εγκρίσεων των γενικών συνελεύσεων των παραπάνω κορυφαίων ιδιωτικών τραπεζών, όλοι πλέον περιμένουν μια εξίσου εντυπωσιακή κίνηση από την πιο ισχυρή και υγιή τράπεζα της Ελλάδας την ΕΘΝΙΚΗ. Τα σενάρια ότι η Εθνική θα πάρει το ΤΤ και την Τράπεζα Πειραιώς είναι σχεδόν καθημερινά.

Η απάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΘΝΙΚΗ κ. Απ. Ταμβακάκη στο ερώτημα εάν η ΕΘΝΙΚΗ ενδιαφέρεται για το ΤΤ και την ΠΕΙΡΑΙΩΣ, είναι ότι “αν κάνουμε κινήσεις στο εσωτερικό, αυτές είναι δυο από τις εναλλακτικές που έχουμε”. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν κι άλλες…

www.greekmoney.gr

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τι περιμένουν οι τράπεζες για να πάρουν τα πάνω τους

 • 01/10/2011, 20:11
  Permalink

  Aν γινουν ολα οπως λεει το αρθρο επιβεβαιωνεται η υποψια οτι η περιβοητη BlackRock δεν ειναι τιποτα αλλο απο μια ακομα τραπεζοπασοκικη παπαρια.
  Οι πραγματικες επισφαλειες των τραπεζων ειναι 35% !!!!

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.