Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Τι προβλέπει η ρύθμιση για τα δάνεια

Εντός της εβδομάδας κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την οριζόντια ρύθμιση στεγαστικών  και άλλων ενυπόθηκων δανείων, κάνοντας πράξη τη δέσμευση της κυβέρνησης για διευκολύνσεις σε πάνω από 150.000 νοικοκυριά.

Η ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης, αφού πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να λάβει τις εγκρίσεις της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εκτιμάται ότι θα έχει ψηφιστεί έως τις 20 Ιουνίου, οπότε, μετά τη δημοσίευση των μέτρων στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, οι δανειολήπτες θα μπορούν να κάνουν χρήση των ρυθμίσεων.

Όπως είναι γνωστό, η ρύθμιση προβλέπει 48μηνη περίοδο χαμηλών καταβολών με μηνιαία δόση μέχρι το 30% του εισοδήματος και αφορά ενήμερα δάνεια, για τα οποία η εμπράγματη εξασφάλιση (εγγραφή προσημείωσης-υποθήκη) της τράπεζας πρέπει να είναι επί της κύριας κατοικίας.

Στις διατάξεις του νόμου μπορούν να περιλαμβάνονται δάνεια για τα οποία η τράπεζα δεν έχει καταγγείλει τη σύμβαση (συμβαίνει μετά τις 90 ημέρες μη καταβολής της δόσης), ενώ δεν αποκλείονται από τη ρύθμιση και δάνεια τα οποία βρίσκονται ήδη σε διακανονισμό.

Έτσι, διευκολύνονται όσοι προσπαθούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, οι οποίοι ακόμη και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών.

 

www.enikos.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

25 Σχόλια Τι προβλέπει η ρύθμιση για τα δάνεια

 • despina

  ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΗΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΟΡΟΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ;ΔΟΥΛΕΜΑ ΕΝ ΨΥΧΡΩ!!!

 • XARIS2000

  Πολύ καλημέρα σε όλους, το εν λόγω νομοσχέδιο είναι άλλη μια παγίδα με θύμα ανυποψίαστους παθόντες συνδανειολήπτες. Μακρυά!

 • neta

  Θα ήθελα να ξέρω οι ΔΥΝΑΣΤΕΣ μας για πόσο ΖΩΑ μας περνάνε ? άραγε θα υπάρξουν δανειολήπτες που θα ενταχθούν σε αυτή την μ@λ@κι@ δήθεν ρύθμιση ? 

 • noname

  Η ένταξη σε μια τέτοια ρύθμιση είναι ηθελημένη υπογραφή στο σενάριο της εξαθλίωσης και της καταπάτησης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος για ευημερία. Μας θεωρούν όρθια ζώα.

  • Άρης

   Οχι παιδιά . Αφήστε με σας παρακαλώ να προσθέσω κάτι .Κάνετε λάθος να πιστευετε οτι μας θεωρούν ζώα . Ουτε κάν . Εχετε δεί σκύλους και γάτες να αντιδρούν ; Αν μας θεωρούσαν  “ζώα” καλά θα ήταν . Θα έιχαμε την προστασία και την περίθαλψη των διαφόρων φιλοζωικών οργανώσεων . 
   Κάτι χειρότερο μας θεωρούν….κλινικά νεκρούς . Λοβοτομημένους . Καταθλιπτικούς και σχιζοφρενείς . Άρρωστους . Αναλώσιμους . Εμπίπτουμε στην κατηγορία εκείνων που τους αφαιρούνται αυτόματα τα όποια δικαιώματα καθότι έχουμε το ακαταλόγιστο . Ανύπαρκτους . Να είστε απολυτα σίγουροι γι αυτό . Το “εκλεγειν” και “εκλέγεσθαι” είναι ο φερετζές της ανυπαρξίας ΜΑΣ και της απαξίας ΤΟΥΣ. Ο φερετζές του ΤΙΠΟΤΑ . Πάνω στο σώμα μας που βρίσκεται σε κώμα , κάπου στο δωμάτιο μιας χρεωκοπημένης  εντατικής δημόσιας κλινικής ,που κλείνει δεν κλείνει,  μας έχουν ακουμπίσει στο στερνο μας τα ψηφοδέλτια  καμωμένα απο το ίδιο χαρτί που φτιάχνουν τα συμβόλαια θανάτου των δανείων τους .Μας κοιτάνε από πάνω και πιστεψτε με ….γελάνε πααααρα πολύ με εμάς 

 • Papachristos

  ΠΑΔΙΑ SOS
  Χθές μου ήρθε ΕΞΩΔΙΚΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ από ALPHA BANK – όλα αυτά σε ένα… για επαγγελματικό ανοικτό (για 44000)
  είμαι μέτοχος σε Ο.Ε. μαζί με τον αδερφό μου… το τελευταίο 8 μηνο σταματήσααμε να πληρώνουμε… διότι δεν υπάρχει μια… έχουμε και άλλα δάνεια τα οποία είναι σε καθυστέρηση και φυσικά ΤΕΒΕ εκτός από εφορία – αλλά κάπου κάπου βάζουμε κάτι στα άλλα εκτός από alpha…
  δεν έχουμε τίποτα στο όνομα μας.. μόνο κινητή περιουσία και εμπόρευμα…
  τι έχει συνέχεια – τι μπορούμε να πάθουμε στην τελική και τι μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε τυχόν χειρότερα…

  • begar

   Στη συνέχεια θα εκδοθεί διαταγή πληρωμής, μετά από μερικούς μήνες και η τράπεζα θα προσπαθήσει να κατασχέσει κινητή περιουσία και εμπόρευμα, αν εκτιμήσει ότι μπορεί να το πλειστηριάσει.

   • Papachristos

    μπορεί να μπεί στο σπίτι που μένω και να κατασχέσει ότι θέλει ; ή μονο στην εταιρεία ;
    τι μπορώ να κάνω… για να τους σταματήσω ?

    • begar

     Παντού μπορεί να μπει, αλλά στο σπίτι σχεδόν ποτέ δεν έρχεται. Μόνο στην επιχείρηση.

     Όταν θα σου επιδοθεί διαταγή πληρωμής θα πας την ίδια μέρα σε δικηγόρο, μην καθυστερήσεις ούτε μια μέρα.

     Αυτός θα σου πει τι πρέπει να γίνει.

     • Papachristos

      μόλις το τελειωσα… το διάβασα
      μπορώ να αποφύγω την κατάσχεση ; – με κάποιο εξώδικο προς την τράπεζα / ανακοπή και πάει λέγοντας ζητωντας χρόνο (όπως τους είχα ζητήσει και δεν μου δώσαν – και φυσικά μείωση επιτοκίου και μικρότερες δόσεις) ;;;;;; και μάλιστα να το κάνω πρωτού έρθει διαταγή πληρωμής… ?
      να επισημάνω ότι δεν έχω ΕΓΓΥΗΤΗ πέρα από τον ίδιο τον αδερφό μου που είναι μέτοχος και αυτός…
      Ευχαριστώ προκαταβολικα

      • begar

       Αν δεν εκδοθεί διαταγή πληρωμής, δεν μπορείς να κάνεις ανακοπή.

       Πρώτα θα σου επιδοθεί η ΔΠ και μετά θα ενεργήσεις.

 • Papachristos

  μόλις το τελειωσα… το διάβασα
  μπορώ να αποφύγω την κατάσχεση ; – με κάποιο εξώδικο προς την τράπεζα / ανακοπή και πάει λέγοντας ζητωντας χρόνο (όπως τους είχα ζητήσει και δεν μου δώσαν – και φυσικά μείωση επιτοκίου και μικρότερες δόσεις) ;;;;;; και μάλιστα να το κάνω πρωτού έρθει διαταγή πληρωμής… ?
  να επισημάνω ότι δεν έχω ΕΓΓΥΗΤΗ πέρα από τον ίδιο τον αδερφό μου που είναι μέτοχος και αυτός…
  Ευχαριστώ προκαταβολικα

 • Why

  Εχει τύχει σε κανέναν σας παιδιά,να είχε παραπάνω απο έναν προϊόν στη Eurobank?
  Βγάλανε ΔΤ για την κάρτα,αφού είχε προηγηθεί καταγγελία πριν ένα χρόνο,ενώ για το δάνειο όχι.Απο το δικηγορικό γραφειο στο οποίο ανέθεσαν την υπόθεση,μου ειπανε ότι η Eurobank μόνο για ενα προϊόν βγάζει ΔΠ.
  Εχει υπόψη του κανείς αν ισχύει?Μα η διαταγή ισχύει για το προϊόν για το οποίο εκδόθηκε.
  Προφανως πιέζουν να μπεις σε ρύθμισηαλλά λίγο κούφια μου ακούγονται αυτά.Να τρέχουν και τα 2 με επιτόκιο υπερημερίας 19%

  • murof

   Εγώ έχω πολλά προϊόντα στην eurobank και ενώ δεν έχω δώσει δεκάρα εδώ και 3 χρόνι, μου έστειλαν μόνο ένα εξώδικο και μια ΔΠ σε ένα προϊόν.

   Δεν ξέρω αν έτυχε ή αν είναι τακτική. Μπορεί και να σε δοκιμάζει η τράπεζα, να δει αν το καταπίνεις ή το παλεύεις στα δικαστήρια, όπου η eurobank τραβάει ζόρια, λόγω σωρείας παρανομιών, όπως και η Citibank.

  • GEORGE M

   Εγώ έχω ΠΕΝΤΕ κάρτες και μιά “ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ” δάνειο Eurobank, απλήρωτα απο τέλη 2009 και δέν έχουν ακόμα προβεί σε καμμιά ενέργεια. Είναι παλιά προιόντα, καποια απο το 2000-2001 και υποθέτω πως έχουν χάσει τα χαρτιά των συμβάσεων….

   • ARIS

    μαλλον δεν εχεις  περιουσιακα στοιχεια και θα πας αργα
    θα ερθουν

    • GEORGE M

     Μακάρι! Μόνο απο Citibank έχω Δ.Π. και έχω παράπονο με τους υπόλοιπους!!! Εχω ένα άλμπουμ με καμμια τριανταριά εξώδικά….να φτιάξω άλλο ένα με Δ.Π.!!!! Περιουσία όντως δέν έχω…

 • ARIS

  καλομελετα και θα σου ερθουν
   
   

 • why

  Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
  Συγκλίνω σε αυτό που έγραψε ο/η murof.Μάλλον τακτική είναι,μιας που όντως οι συμβάσεις τους έχουν έχουν ένα σωρό καταχρηστικούς όρους.Η Citibank τουλάχιστον,έχω ακούσει ότι κάνει και κούρεμα.
  Με τόσα κόκκινα που έχει η συγκεκριμένη τράπεζα,που να βγάζει διαταγές για όλα τα προιόντα.Και όντως,μερικούς τους έχουν ξεχάσει,όχι τυχαία.
   

 • why

  @Aris
  Κι εμείς δεν έχουμε περιουσιακά στοιχεία.Σε μένα δεν εβγαλαν τίποτα και με παρακαλάνε να κάνω ρύθμιση με μηδενικό επιτόκιο διαπαντός.Μέχρι να αποπληρωθεί.
  Στον αδερφό μου έβγαλαν όμως.Μια μισθοδοσία έχει και ένα παλιό αυτοκίνητο που δεν αξίζει ούτε 600 ευρω.Τι θα πάρουν ακριβώς?
  Ευτυχώς δεν μας είχε γράψει τίποτα ο πατέρας μας ακόμη.Ας τα κρατήσει μέχρι τα βαθιά γεράματα.

 • agriniotis

  Καλησπερα σε ολους και ολες,ΠΕΤΡΟ και begar ολα καλα??? μηπως αρχισαν τα οργανα με τους πλειστηριασμους????????

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>