Τι σημαίνουν τα αποτελέσματα της 6ης Μαΐου;

Ο λαός στις 6 Μαΐου 2012 μίλησε και η απόφασή του είναι σεβαστή. Τα αποτελέσματα των εκλογών χρίζουν σοβαρής ανάλυσης. Τα κόμματα εξουσίας για άλλη μία φορά αναμασάν τη φράση “λάβαμε το μήνυμα” που ωστόσο απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Η Plitikiprotasi θα επιχειρήσει να κάνει μία σύντομη παρουσίαση ορισμένων διαπιστώσεων.

1. Η ΝΔ με αρχηγό το Σαμαρά μετατρέπεται σε μία νέα ΠΟΛΑΝ και όσο γρηγορότερα το καταλάβουν τα ζώα της Συγγρού τόσο το καλύτερο.

2. Το ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε τον κύκλο του και ο Βενιζέλος είναι αυτός που έβαλε ταφόπλακα στο κόμμα του μεγαλύτερου πολιτικού λαοπλάνου Ανδρέα Παπανδρέου. Το γεγονός ότι σήμερα τολμάνε να μιλάνε ακόμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ύβρη και προσβολή της νοημοσύνης μας.

3. Ο ΣΥΡΙΖΑ που χωρίς καμία αμφιβολία είναι ο νικητής των εκλογών φαίνεται να διαπράττει ένα τεράστιο πολιτικό λάθος καθώς πιστεύει ότι το ποσοστό του σημαίνει και αποδοχή της πολιτικής του πρότασης.

4. Η Χρυσή Αυγή καρπώθηκε την απελπισία και την οργή του κόσμου. Τώρα θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος στον κόκκινο κοινοβουλευτικό και εξωκοινοβουλευτικό φασισμό και μένει να δούμε που θα οδηγήσει η αναπόφευκτη σύγκρουση των άκρων.

5. Ο Καμένος εμφανίζεται ως ένας δυναμικότερος Καρατζαφέρης που εάν η ΝΔ ξεβρομίσει κάποια στιγμή από τα βαρίδια που κουβαλάει θα έχει την τύχη του Καρατζαφέρη.

6. Το ΚΚΕ φαίνεται ότι όταν πεθάνουν οι σημερινοί 70-90 άρηδες θα εξαφανισθεί ως πολιτικός σχηματισμός ακολουθώντας ΟΛΑ τα υπόλοιπα κομμουνιστικά κόμματα παγκοσμίως.

7. Ο Καρατζαφέρης πλήρωσε την αλαζονεία του για εξουσία και το τίμημα ήταν ανάλογο των πολιτικών του επιλογών όταν αποφάσισε να φύγει από τη ΝΔ επειδή δεν έλαβε υπουργικό πόστο

8. Δεν πρέπει να μας διαφύγει το γεγονός ότι η αποχή άγγιξε το 30% ενώ το ποσοστό των κομμάτων που δεν μπήκαν στη Βουλή έφτασε στο 18% που σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους πέντε ψηφοφόρους που ψήφισαν στις εκλογές δεν εκπροσωπείται στη Βουλή.

9. Ο εκλογικός νόμος αποδεικνύει με τον πιο προκλητικό τρόπο ότι η αδικία είναι μια “αρετή” του πολιτικού συστήματος, καθώς η ΝΔ με 15% λιγότερο ποσοστό από το 2009 βγάζει 17 βουλευτές περισσότερους καθώς στον έναν που εκλέγει έχει και έναν δώρο. Αυτό άραγε θα πρέπει να διδάσκουμε στα παιδιά μας; Ότι η πολιτική αλητεία είναι αρετή;

10. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ φαίνεται ότι έχουν καταπιεί κάποιου είδους μαλακόχορτο καθώς δε δικαιολογείται αλλιώς το γεγονός ότι βλέπουμε εκλέγουν πολιτικά πτώματα σε όλες τις περιφέρειες με έμφαση στην Α’ Θεσσαλονίκης και Α’ και Β’ Αθηνών.

11. Για το ΠΑΣΟΚ φρόντισε το ποσοστό που έλαβε να στείλει στο αγύριστο τραγικές πολιτικές φυσιογνωμίες όπως η Διαμαντοπούλου και ο Παπακωνσταντίνου.

Άφησα για το τέλος, ίσως τα πιο σημαντικά.

12. Ο ψηφοφόρος του 2012 απέδειξε για άλλη μια φορά ότι θέλει παπατζιλίκι και παραμύθι. Όπως το 2009 πίστεψε και έκανε σημαία του το “λεφτά υπάρχουν”, έτσι και τώρα, πίστεψε ότι ξεβράκωτος όπως είναι θα μπορέσει να αλλάξει το μνημόνιο όπως λέει ο Τσίπρας ή οι Καμένος και Κουβέλης.

13. Αυτό δε σημαίνει ότι θα έπρεπε να επιβραβεύσει τους βιαστές της αξιοπρέπειας μας Βενιζέλο και Σαμαρά. Απλά όσοι καρπώθηκαν την απελπισία και την οργή του λαού οφείλουν να γνωρίζουν ότι τα ποσοστά τους είναι εύπλαστα και αποτέλεσμα της τραγικής καθημερινότητας που οδηγεί στην παραφροσύνη.

14. Εάν η κεντροδεξιά παράταξη δεν αποφασίσει να επιλέξει έναν πολιτικό που θα μπορέσει να ενώσει όλες τις φωνές, η τύχη της θα είναι ίδια με του ΠΑΣΟΚ. Αυτό βέβαια δε μπορεί να γίνει από τους ναιναίκους βουλευτές της που δέχθηκαν να έχουν το Συμπιλίδη υποψήφιο και φυσικά το πρόσωπο αυτό δε μπορεί να είναι ο Καραμανλής.

15. Θα ήθελα να ήξερα ποιοι επέλεξαν τις συγκεκριμένες διαφημιστικές καμπάνιες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και ποιες εταιρείες ήταν αυτές που πίστεψαν ότι προβάλλοντας τον Σαμαρά και το Βενιζέλο και στηρίζοντας όλη την καμπάνια στις μούρες θα είχαν αποτέλεσμα.

Τι θα γίνει λοιπόν από εδώ και πέρα;

Πιστεύω ότι λαός έδειξε το δρόμο. Δε θέλει πειραματισμούς τύπου πάμε να επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο αλλά θέλει χαλάρωση των μέτρων που πνίγουν την καθημερινότητά του. Η χαλάρωση των μέτρων μπορεί να γίνει χωρίς καμία “άδεια” ή “έλεγχο” των δανειστών μας. Αρκεί επιτέλους το το μαχαίρι να μπει στο κόκκαλο. Ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις μου για το συνδικαλισμό και τη δημόσια διοίκηση, την οικονομία και το κοινοβούλιο και θα καταλάβατε τι ακριβώς εννοώ.

politikiprotasi.blogspot.com

 


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τι σημαίνουν τα αποτελέσματα της 6ης Μαΐου;

 • 07/05/2012, 22:31
  Permalink

  Δεν διαπραγματευόμαστε κανένα μνημόνιο
  Δεν αναγνωρίζουμε κανένα μνημόνιο
  Ερχόμαστε.
   
  P.S.
  Να είστε έτοιμοι προσκυνημένοι.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.