Τους πολιτικούς καταδικάζουν για τα σκάνδαλα 99 στους 100 Έλληνες

Τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα θεωρούν υπεύθυνους για τα σκάνδαλα οι πολίτες δίχως να έχουν καμία αμφιβολία περί αυτού. Αυτή είναι η απάντηση σχεδόν όλων όσοι συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.

Πολύ μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων καταλογίζει ευθύνες στο κράτος, στις μεγάλες επιχειρήσεις και στις τράπεζες για τα σκάνδαλα που ταλανίζουν την πολιτική ζωή της χώρας.

Για την ακρίβεια, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση οι πολιτικοί ευθύνονται κατά 99%, το κράτος κατά 89%, οι επιχειρηματίες κατά 88% και οι τράπεζες κατά 86%. Ακολουθούν τα Μέσα Ενημέρωσης με ποσοστό 84%, οι ξένες επιχειρήσεις με 62% και τέλος οι ίδιοι οι πολίτες με 35%.

Όσο για τις υποθέσεις που έχουν σημαδέψει την πολιτική ζωή του τόπου τα τελευταία χρόνια, είναι αυτή της λίστας Λαγκάρντ με ποσοστό 54,5%, ακολουθεί η υπόθεση του Βατοπεδίου με 47,7% και έπεται το σκάνδαλο της Siemens με 46%.

Σε ό,τι αφορά την παρουσίαση των σκανδάλων από τα Μέσα Ενημέρωσης, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών παρακολουθούν τα γεγονότα και έχουν πειστεί ότι αυτά δεν παρουσιάζουν αντικειμενικά την κατάσταση, αφού ποσοστό 65% δεν πιστεύει καθόλου σε αυτή την αντικειμενικότητα, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνουν (96%) τη χαρακτηριστική καθυστέρηση στην απόδοση δικαιοσύνης.

Η έρευνα διεξήχθη στις 14 και 15 Φεβρουαρίου σε δείγμα 600 ατόμων.

 Τους πολιτικούς καταδικάζουν για τα σκάνδαλα 99 στους 100 Έλληνες

troktiko.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *