Το αμαρτωλό ομόλογο επιβεβαιώνει όσους εναντιώθηκαν στο αγγλικό δίκαιο

Η απόφαση των κ.κ. Παπαδήμου και Σαχινίδη να υποκύψουν στις ορέξεις του κερδοσκοπικού fund «Dart Management», πληρώνοντας στο άρτιο το ομόλογο των 435 δισ. που είχε στην κατοχή του και προφανώς είχε αγοράσει κοψοχρονιά από τη δευτερογενή αγορά, ήταν εξαιρετικά περίεργη, για να μην υποθέσω τίποτα άλλο, ήταν Στα νησιά Καϊμάν, αλλά και αλλού, ίσως και στην… Αθήνα, είναι προφανές ότι κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους. Όμως η πρωτοφανής αυτή «κωλοτούμπα» παραμένει δυσερμήνευτη, ακόμη και για τους ειδικούς των αγορών, που είχαν προεξοφλήσει τη μη πληρωμή του.

Η ΠΛΗΡΩΜΗ του ομολόγου από μόνη της «δικαιώνει» όλους όσοι (συμπεριλαμβανομένου και του υπογράφοντος) θεωρούσαν καταλυτικής σημασίας την επιβολή του αγγλικού Δικαίου στη δανειακή σύμβαση και τα νέα ομόλογα που δόθηκαν στους ιδιώτες μετά το περιβόητο «κούρεμα». Το εν λόγω ομόλογο ανήκε στα παλαιά. Πλην, όμως, υπαγόταν στο βρετανικό Δίκαιο. Και άρα οι κάτοχοί του διέθεταν ισχυρότατο νομικό έρεισμα για να μην το εισαγάγουν στη διαδικασία του PSI. Ενδεχόμενη μη πληρωμή του θα οδηγούσε αυτομάτως όχι σε επιλεκτική χρεοκοπία, αλλά στο λεγόμενο «cross default», που ισοδυναμεί με επίσημο χρεοστάσιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, βεβαίως, ότι η ελληνική κυβέρνηση του μεταβατικού πρωθυπουργού είχε αποφασίσει να διακινδυνεύσει την αθέτηση της πληρωμής του, με τη σιωπηρή συγκατάθεση των δανειστών. Αυτή άλλωστε ήταν και η επίσημη θέση του τέως υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως καταγράφεται στα πρακτικά των πρόσφατων συσκέψεων που έγιναν στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

ΑΙΦΝΗΣ, ΟΜΩΣ, ο πρωθυπουργός άλλαξε γνώμη. Και «λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης στην οποία περιήλθε η χώρα», κατέληξε στην επιλογή επιβράβευσης των κερδοσκόπων. Χωρίς προφανώς να αναλογίζεται ότι η πράξη αυτή θα ενισχύσει δραματικά τα νομικά επιχειρήματα όσων υποχρεώθηκαν να ανταλλάξουν τα ομόλογά τους, λόγω της επιβολής ρήτρας συλλογικής δράσης του PSI. Η νομική θέση όσων «κουρεύτηκαν» παρά τη θέλησή τους και βεβαίως των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και των 9.500 Ελλήνων μικροομολογιούχων, κερδίζει αυτόματα «πόντους», καθώς αποδεικνύεται ότι η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

ΝΟΜΙΚΑ πανίσχυρη ασφαλώς καθίσταται και η θέση των υπόλοιπων κατόχων «παλαιών» ελληνικών ομολόγων ξένου Δικαίου, αξίας 6 δισ., που αρνήθηκαν να υπαχθούν στο PSI. Με ένα τέτοιο προηγούμενο, όπως ο θρίαμβος του κερδοσκοπικού fund «Dart», καθίσταται πασιφανές ότι οι μελλοντικές ελληνικές κυβερνήσεις θα βρεθούν με την πλάτη στο τοίχο.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ αυτή, προκαλεί θυμηδία αλλά και αγανάκτηση ο ισχυρισμός των κ.κ. Παπαδήμου και Σαχινίδη ότι η πληρωμή του ομολόγου των 435 εκατομμυρίων δεν δεσμεύει τη στάση του ελληνικού κράτους για τα υπόλοιπα ομόλογα ξένου Δικαίου που λήγουν τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για μία ακόμη κατάφωρη εξαπάτηση του ελληνικού λαού, από χείλη ανεύθυνων λειτουργών, οι οποίοι πιθανότατα την ώρα που θα καταστρέφεται η χώρα θα ξεκουράζονται σπίτι τους…

 Γιώργος Χαρβαλιάς

[sc:Πηγή id=”http://www.antinews.gr/2012/05/21/162292/” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.