Το αμερικανικό όνειρο έγινε …εφιάλτης!

Κάθε μέρα που περνά, η Αμερική βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην φτώχεια. Κι αυτό πρέπει να απασχολεί όλους τους Αμερικανούς, ασχέτως πολιτικής τοποθέτησης.

Σήμερα, περίπου 100 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι φτωχοί, ή ζουν στα όρια της φτώχειας. Επειδή όμως για πολλούς η έννοια της φτώχειας είναι αόριστη, ας την ορίσουμε:

Το 2010, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ όρισε το όριο της φτώχειας στα $11.130 τον χρόνο για ένα άτομο, και στα $22.314 για μια τετραμελή οικογένεια.

Η επόμενη οικονομική καμπή έρχεται ολοταχώς, και μόλις φτάσει, τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρουμε παρακάτω θα γίνουν ακόμη πιο τρομακτικά.

Όταν μιλάνε για φτώχεια, οι περισσότεροι Αμερικανοί στρέφονται προς τα επίπεδα φορολόγησης, την αναδιανομή πλούτου και άλλα παρόμοια. Αγνοούν όμως τον πιο κρίσιμο παράγοντα. Ο τρόπος αναδιανομής του χρήματος δεν αποτελεί λύση, αφού η συνολική πίτα συνεχώς μειώνεται. Η αμερικανική οικονομική υποδομή είναι πια ξεδοντιασμένη. Το δολάριο έχει χάσει το κύρος του ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, ενώ η χώρα διολισθαίνει προς την οικονομική ανυποληψία.

Συνυπολογίζοντας τον πληθωρισμό, η οικονομική μας ανάπτυξη είναι αρνητική εδώ και δέκα χρόνια. Το πραγματικό ΑΕΠ είναι αρνητικό από το 2005. Παράλληλα, η Αμερική γεμίζει με χρέη. Πριν από 40 χρόνια, το συνολικό χρέος των ΗΠΑ ήταν κάτω από $2 τρισεκατομμύρια. Σήμερα αγγίζει τα $55 τρισεκατομμύρια.

Η οικονομική πίτα συρρικνώνεται, όπως συρρικνώνεται και η αμερικανική μεσαία τάξη. Στο μεταξύ, διογκώνεται το χρέος για να διατηρηθεί το τρέχον επίπεδο διαβίωσης. Και όσο τα πράγματα χειροτερεύουν, αυτές οι τάσεις θα είναι αυξητικές.

Ακολουθούν 40 στοιχεία για την αμερικανική φτώχεια, που ακούγονται σχεδόν παράλογα:

1-Περίπου 100 εκατομμύρια Αμερικανοί σήμερα είναι φτωχοί ή ζουν κοντά στα όρια της φτώχειας.

2-Μόλις ανακοινωθούν και τα επίσημα φετινά στοιχεία, το επίπεδο φτώχειας των ΗΠΑ θα πιάσει ιστορικό ρεκόρ (για τα προηγούμενα 50 χρόνια).

3-Το 57% των παιδιών της Αμερικής ζουν σε νοικοκυριά χαρακτηρισμένα ως χαμηλού εισοδήματος.

4-Ο ένας στους τέσσερις Αμερικανούς εργαζόμενους αμείβεται με ποσά κάτω του ορίου της φτώχειας.

5- Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το 49.1%  των Αμερικανών ζουν σε οικογένεια, στην οποία το ένα τουλάχιστον μέλος εισπράττει κρατική επιδοματική ενίσχυση. Το 1983, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 30%.

6-Προβλέπεται ότι οι μισοί ενήλικες της Αμερικής θα περάσουν τουλάχιστον κάποιο διάστημα κάτω από τα όρια της φτώχειας πριν κλείσουν τα 65 τους χρόνια.

7-Σήμερα, περισσότεροι από 20 εκατομμύρια Αμερικανοί ξοδεύουν πάνω από το μισό των εισοδημάτων τους για την κατοικία. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 46% από το 2001.

8-Το 2010, 2.6 εκατομμύρια Αμερικανοί έπεσαν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ανάλογο ποσοστό, από τότε που τηρούνται επίσημα στοιχεία (1959).

9-Σύμφωνα με την υπηρεσία Απογραφής, το ποσοστό των πολύ φτωχών ανέβηκε στις 300 από τις 360 μεγαλύτερες πόλεις, μέσα στο 2010.

10-Από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία ο Μπάρακ Ομπάμα, ο αριθμός των φτωχών ανέβηκε κατά 6 εκατομμύρια και αυτός όσων τρέφονται με κουπόνια, κατά 14 εκατομμύρια.

11-Σήμερα, ο ένας στους επτά Αμερικανούς ζει με κουπόνια τροφίμων. Το ίδιο ισχύει και για ένα στα τέσσερα παιδιά.

12-Προβλέπεται πως ένα στα δυο παιδιά θα τρέφονται με κουπόνια, μέχρι να κλείσουν τα 18 τους χρόνια.

13-Το ποσοστό των παιδιών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας είναι 22%, ενώ αναμένεται να αυξηθεί με την ανακοίνωση των πιο πρόσφατων στοιχείων.

14-Μια πρόσφατη πανεπιστημιακή μελέτη υπολογίζει πως η φτώχεια στα παιδιά κοστίζει στην αμερικανική οικονομία περίπου $500 δισ τον χρόνο.

15-Τα νοικοκυριά που έχουν μόνο μια ανύπαντρη μητέρα επικεφαλής, είναι κατά 31% κάτω από τα όρια της φτώχειας.

16-Το 2010, το 42% των ανύπαντρων μητέρων ζούσε με κουπόνια τροφίμων.

17-Το 36.4% των παιδιών της Φιλαδέλφειας  ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Τα αντίστοιχα ποσοστά για την Ατλάντα είναι 40%, για το Κλίβελαντ 52.6% και για το Ντιτρόιτ 53.6%.

18-Στην Καλιφόρνια,  το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 30% από το 2007.

19-Τα ποσοστό των άστεγων παιδιών στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 33% από το 2007.

20-Υπάρχουν τουλάχιστον 314 κοινότητες στην Αμερική, όπου το 30% των παιδιών δεν έχουν να φάνε.

21-Περισσότερα από 20 εκατομμύρια παιδιά βασίζονται για το καθημερινό τους φαγητό στα σχολεία.

22-Σήμερα, ένα 6.7% των Αμερικανών ζει σε συνθήκες ακραίας ανέχειας.

23-Το 37% των αμερικανικών νοικοκυριών, όπου ο επικεφαλής είναι κάτω των 35 ετών, έχει εισόδημα μηδενικό ή ακόμη και αρνητικό.

24-25 εκατομμύρια Αμερικανοί ενήλικες, συγκατοικούν σήμερα με τους γονείς τους.

25-Ο ένας στους έξι ηλικιωμένους, ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

26-Το πιο εύπορο 1% των Αμερικανών, διαθέτει περισσότερο πλούτο από το 95% της πληθυσμιακής βάσης (συνολικά).

27-Οι έξι κληρονόμοι του ιδρυτή της εταιρίας Wal-Mart,  Sam Walton, αξίζουν (σε περιουσία) περίπου όσο το 30% των Αμερικανών.

28-Το πιο φτωχό 50%  των Αμερικανών, ελέγχουν μόλις το 2.5% του συνολικού πλούτου της χώρας.

29-Το 1980, το 30% των θέσεων απασχόλησης της Αμερικής ήταν χαμηλής αμοιβής. Σήμερα είναι το 40%.

30-Η σημερινή Αμερική διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό χαμηλόμισθων εργαζομένων από όλα τα υπόλοιπα βιομηχανικά αναπτυγμένα κράτη.

31-Το 50% των Αμερικανών εργαζομένων κερδίζει λιγότερα από $505 την εβδομάδα.

32-Το 1970, το 65% των Αμερικανών κατοικούσε σε γειτονιές «μεσαίας  τάξης». Το 2007, το ποσοστό αυτό έπεσε στο 44%.

33-Η κρατική βοήθεια στη στέγαση αυξήθηκε κατά 42% μεταξύ 2006 και 2010.

34-Περίπου 50 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν υγειονομική ασφάλιση.

35-Το 1965, μόνο ο ένας στους 50 Αμερικανούς υπάγονταν στο πρόγραμμα Medicaid. Σήμερα υπάγεται ο ένας στους έξι.

36-Προβλέπεται πως το πρόγραμμα Obamacare θα προσθέσει άλλα 16 εκατομμύρια Αμερικανών στο Medicaid.

37-Το 1990, οι κρατικές δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη αντιστοιχούσαν στο 32% των συνολικών παρόμοιων δαπανών. Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 45%, και προβλέπεται σύντομα να φτάσει το 50%.

38-Από την μέρα που ανέλαβε ο Ομπάμα, τα ποσά που το κράτος χορηγεί απευθείας στους πολίτες ως ενίσχυση αυξήθηκαν κατά 32%.

39-Πρόσφατα αναφέρθηκε επίσημα ότι 1.5 εκατομμύρια οικογένειες στις ΗΠΑ ζουν με λιγότερα από $2 την ημέρα (εκτός από τις κρατικές επιδοτήσεις).

40-Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ παραμένει πάνω από 8% για 40 συνεχόμενους μήνες, ενώ το 42% όλων των ανέργων, παραμένουν άνεργοι για τουλάχιστον έξι μήνες.

theeconomiccollapseblog.com

S.A.

ΠΗΓΗ: antinews.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Το αμερικανικό όνειρο έγινε …εφιάλτης!”

  1. Παρα πολλοι αμερικανοι ειναι γνωστες των πολεμικων οπλων λογω του οτι ειναι νομιμα μεχρι και μικρα κανονια εκει.
    Τωρα, επειδη η στρατευση σ’ αυτη τη χωρα δεν ειναι υποχρεωτικη και επειδη οι σιωνιστες που την κυβερνουν δεν προκειται να κανουν μαλακιες μετα το Βιετναμ, διαλεξαν να προλεταριοποιησουν μεγαλο μερος του πληθυσμου για να γινουν μισθοφοροι.
    Σημειωνω οτι το 2012 ηταν η πρωτη χρονια που οι γεννησεις μαυρων παιδιων στις ΗΠΑ ηταν περισσοτερες απο τις γεννησεις λευκων παιδιων.
    Επισης, μια αλλη ειδοποιος λεπτομερεια ειναι οτι απο το 1991 και μετα τα μαυρα παιδια που γεννηθηκαν εκει ειναι εξωγαμα κατα 80%.
    Επιπλεον, ειναι πλεον πρακτικη των συμμοριων να στελνουν τα μελη τους για εκπαιδευση στον αμερικανικο στρατο για πεντε χρονια οπως η MS-13 (100.000 μελη).
     
    Η Αμερικη ειναι μια δεξαμενη μισθοθορων στρατιωτων με αμφιβολου ποιοτητος ηθη στο πεδιο της μαχης και ολα αυτα περι φτωχειας σ’ αυτη τη χωρα δεν ειναι τιποτε αλλο απο μοχλευση μεγαλων μαζων αμερικανων πολιτων προς εθελοντικη στρατευση για τον μεγαλο πολεμο που ερχεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *