Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Το ΔΝΤ απειλεί να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις

Αντιμέτωποι με την πραγματική απειλή της αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη δανειακή σύμβαση και το PSI+ είναι πλέον Ελλάδα και ΕΕ καθώς το σχέδιο που υιοθετείται δεν πληροί τις προδιαγραφές. Αξιωματούχοι του ΔΝΤ έχουν μεταφέρει τη δυσαρέσκεια τους για την τροπή που έχουν λάβει οι διαπραγματεύσεις, ενώ υποστηρίζονται και από τα BRICS. Το ΔΝΤ έχει ενοχληθεί από τη στάση των Ευρωπαίων και τις διαρκείς απειλές για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ακόμα και χωρίς χρεοκοπία.

Το ΔΝΤ έχει επισημάνει από το πρώτο δάνειο ότι αδιαπραγμάτευτη δέσμευση για τη χορήγηση είναι η εγγύηση της σταθερότητας της Ελλάδας τόσο εσωτερικά όσο και διεθνώς και η τριτεγγύηση της ΕΕ και της Ευρωζώνης για διατήρηση του υφιστάμενου status quo.

Η διαπραγματευτική γραμμή που ακολούθησε η Αγκελα Μέρκελ και αποδέχθηκε ο Νικολά Σαρκοζί, απειλώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδο από ευρώ έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς πλέον εκλαμβάνεται ως υπαναχώρηση της ΕΕ στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει για τη χορήγηση του πρώτου δανείου.

Αξιωματούχοι του ΔΝΤ που μετέχουν στις επαφές στις Βρυξέλλες και στην ΕΚΤ επισημαίνουν ότι οι αλλαγές στη διαπραγματευτική γραμμή της Ελλάδας και η αποδοχή του σκληρού πακέτου λιτότητας δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα και η γενική συνέλευση του ΔΝΤ δύσκολα θα εγκρίνει ένα πακέτο χωρίς προοπτική και ουσιαστική παροχή ρευστότητας.

Οι νέες συνθήκες θέτουν πλέν εν αμφιβόλω τη στήριξη του ΔΝΤ και εγείρουν θέμα για την ικανότητα της Ευρωζώνης να διαχειριστεί την κρίση αυτόνομα.

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>