Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Επίσης, μπορώ να ζητήσω από τη Eurobank αναλυτική κατάσταση των οφειλών μου με κάποια αίτηση που θα καταθέσω εγώ στην τράπεζα χωρίς να μπει στην μέση δικηγόρος?
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, εάν κάποιος γνωρίζει να με κατατοπίσει.. Με παίρνουν τηλ από το γραφείο της Χαρακτινιώτη για διακανονισμό εκ μέρους της Eurobank…
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12απαντησα ήδη απο χτες οτι εκανα αίτηση και αναμένω, μάλλον δεν το ειδες αναφορικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα, αν ανατρέξει κάποιος στα νομιμοποιητικά έγγραφα ΓΕΜΗ της ε…
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12δεν θυμάμαι το όνομα του δικ.γραφείου, θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2 γυναίκες
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα και πάλι, τελικά έκανες αίτημα για μεγαλύτερο κούρεμα (Quest) ? ‘Εγινε αποδεκτό ή ακόμη δεν έχεις απάντηση ? Προς nomore, Από ποιό δικηγορικό γραφείο σου πρότ…
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106262781 E-value
Minilink

Το κατεστημένο δεν θα αφήσει τον Τσίπρα να κυβερνήσει. Ούτε καν να εκλεγεί…

Γράφει ο  Μάνος Κανδεράκης

Έχω διαβάσει έναν πακτωλό από «κατευθυνόμενα»,  κυρίως «μνημονιακά» άρθρα, για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή. Οι πολίτες υφίστανται ένα «νεοφιλελεύθερο» πόλεμο από δημοσιογράφους-εκδότες και τραπεζίτες. Οι μάσκες μέρα με την μέρα πέφτουν. Ο φιλελεύθερος Τζήμερος εξελίσσεται μέρα με τη μέρα σε επίδοξο πολιτικάντη. Ο άνθρωπος που τα έβαλε με τους επαγγελματίες πολιτικούς μετατρέπεται σε ένα πιόνι της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Με ακραίες απόψεις για τους μετανάστες αλλά και με την άρνησή του να συνεργαστεί με τον Βαλλιανάτο, αποδεικνύει ότι μόνο φιλελεύθερος δεν είναι.

Στην Ελλάδα, λοιπόν, που τον ακραίο δεξιό τον βαφτίζουμε φιλελεύθερο και τον φασίστα πατριώτη, ο πόλεμος του κατεστημένου στα κόμματα της Αριστεράς καλά κρατεί. Χωρίς να θέλω να πάρω θέση, όντας ανεξάρτητος τουλάχιστον κομματικά (στην κεντρική πολιτική σκηνή), αλλά πολιτικοποιημένος (θέλω να πιστεύω), αναρωτιέμαι αν ο Τσίπρας (και ο κάθε Τσίπρας) φταίει για όλα τα κακώς κείμενα της Μεταπολίτευσης. Ούτε πέντε ούτε δέκα, τριάντα οχτώ χρόνια ο Έλληνας ζούσε στην ψευδαίσθηση του νεοπλουτισμού. Τον βόλευαν αυτά που έλεγε ο Ανδρέας, τον βόλευε να ακούει για λεφτά, θεσούλες. Δυστυχώς, όμως, το αραμύθι της Μεταπολίτευσης τέλειωσε. Και, πλέον, η χώρα βρίσκεται τρεις μήνες ακυβέρνητη και στην εντατική.

Δεν θέλω να υπερασπιστώ κανέναν πολιτικό αυτή την στιγμή, διότι το βρίσκω χυδαίο. Γιατί ξέρω ότι όποιος και να βγεί η χώρα είναι ήδη στον γκρεμό. Όπως ξέρω ότι τα 18 σημεία του Σαμαρά για την οικονομία, είναι 18 ψέμματα. Όπως ξέρω ότι ο Τσίπρας δεν είναι ο νέος Ανδρέας, αλλά και αν βγει, το κατεστημένο δεν θα τον αφήσει να κυβερνήσει. Ήδη δεν θα τον αφήσει να εκλεγεί. Θα το καταλάβετε διαβάζοντας την ανακοίνωση της Alpha Bank που θα σας παραθέσω. Σημειωτέον ότι ακόμα και τον Κον Μπεντίτ επιστρατεύσανε στον μηχανισμό της προπαγάνδας.

Kaι να προσθέσω ότι το «Ολαντρεού» ο Τσίπρας δεν το είπε επειδή έφαγε πόρτα από τον σοσιαλιστή Ολάντ. Την άποψη αυτή την είχε εκφράσει ένα μήνα πριν, σε συνέντευξη στο protagon.gr του Σταύρου Θεοδωράκη.

Και τώρα η ανακοίνωση της Alpha Bank.

Για τις «οδυνηρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες» που θα έχει μια πιθανή καταγγελία του Μνημονίου προειδοποιεί η Alpha Bank στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της. Σύμφωνα με την τράπεζα, μια καταγγελία του Μνημονίου, στα βασικά του σημεία, ισοδυναμεί με παύση της χρηματοδότησης της χώρας από το πρώτο και το δεύτερο Πακέτο Χρηματοδοτικής Ενίσχυσης και από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών (ΕΣΚΤ), πράγμα που θα οδηγήσει σε αδυναμία του ελληνικού δημοσίου για πληρωμή μισθών και συντάξεων καθώς και για κάλυψη των δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία και για άλλες δημόσιες δαπάνες.

Όπως σημειώνει η Alpha Bank, η ενδεχόμενη τότε απόφαση για διακοπή της εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών μας από τόκους και από δάνεια έναντι της Ευρωζώνης, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ «θα οδηγήσει τη χώρα σε πλήρη απομόνωση και ακόμη πιο οδυνηρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες».

Οι αναλυτές της τράπεζας εκτιμούν, εξάλλου, πως η ελληνική οικονομία υφίσταται τις αποσταθεροποιητικές τάσεις μιας προεκλογικής αναμέτρησης με επίκεντρο τη συμμόρφωση ή όχι στις συμβατικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή του Μνημονίου.

Όπως λένε, ήδη σημειώνονται καθυστερήσεις στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων καθώς, λόγω των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων, έχει ατονήσει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, ενώ σημαντικές πρωτοβουλίες στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων έχουν παραπεμφθεί για αποφάσεις στην επόμενη κυβέρνηση.

Μάλιστα, η Alpha Bank προειδοποιεί ότι το φαινόμενο αυτό θα ενταθεί εάν, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, προκύψει κυβέρνηση που θα θελήσει να θέσει σε τροχιά αμφισβήτησης την εφαρμογή του Μνημονίου, και εξαπολύει βολές εναντίον των αντιμνημονιακών κομμάτων.

«Είναι να απορεί κανείς με την αβάστακτη ελαφρότητα με την οποία τα πολιτικά κόμματα αντιμετωπίζουν τα θέματα αυτά, γνωρίζοντας ότι η εκπεφρασμένη βούληση της κοινής γνώμης είναι για τη διατήρηση του ευρώ σε ποσοστό άνω του 80%, και μάλιστα το 65,2% επιθυμεί τη διατήρηση του ευρώ ακόμη και αν αυτό απαιτεί τήρηση του Μνημονίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της τράπεζας.

«Ουδέποτε στο παρελθόν υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις έχουν τόσο αδιαφορήσει για τις επιπτώσεις στην οικονομία των πολιτικών τους στρατηγικών και επιδιώξεων», τονίζουν μεταξύ άλλων, ενώ αναφέρονται και στις αρνητικές συνέπειες που θα έχει έξοδος της χώρας από το ευρώ [EUR=X]  .

«Κάτι τέτοιο θα είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την οριστική απώλεια του σχυρότερου περιουσιακού στοιχείου που έχουν σήμερα στη διάθεσή τους οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και γενικότερα τα νοικοκυριά χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος στη χώρα. Το περιουσιακό αυτό στοιχείο είναι ασφαλώς το ευρώ. Αυτοί θα είναι που με την απώλεια του ευρώ θα δουν τον μισθό τους και ενδεχομένως και τις αποταμιεύσεις τους να εξανεμίζονται χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν», υποστηρίζει η Alpha Bank.

«Η χώρα θα οδηγηθεί, εν συνεχεία, σε οριστική απώλεια του περιβάλλοντος νομισματικής σταθερότητας που είναι απολύτως αναγκαία για την ανάπτυξη κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας σε μικρές χώρες όπως η Ελλάδα, με την εμφάνιση υπερ-πληθωρισμού και ταυτόχρονη ύφεση στην οικονομία. Διότι η καταστροφή της εγχώριας παραγωγικής βάσης που θα προκύψει λόγω της εξόδου από το ευρώ θα είναι πολύ ταχύτερη από την περαιτέρω μείωση της εγχώριας ζήτησης σε πραγματικές τιμές», καταλήγουν οι αναλυτές της τράπεζας.

[sc:Πηγή id=”http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8308.html” ]

 


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>