Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Το κραχ των ασφαλιστικών ταμείων

Στα όρια του “κραχ” βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία μετά το “κούρεμα” των ομολόγων τους.

Η άμεση ρευστοποιήσημη περιουσία τους, η οποία προ PSI έφτανε τα 25,2 δισ. ευρώ πλέον έχει συρρικνωθεί κάτω από τα 1,7 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να μην αρκεί για να καλύψει ούτε τις ανάγκες λίγων μηνών.

Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας ο Τύπος της Κυριακής,αναφέρεται πως τα Ταμεία προ “κουρέματος” διέθεταν περίπου 6,57 δισ. ευρώ σε ομόλογα εκτός ΤτΕ τα οποία μετά το PSI έφτασαν στα 3,02 δισ. ευρώ. Το άμεσα ρευστοποιήσημο ποσό από αυτά είναι μόλις 454, 9 εκ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ΙΚΑ που είχε 1,46 δισ. ευρώ σε ομολόγα εκτός του Κοινού Κεφαλάιου της ΤτΕ προ PSI και μετά το “κούρεμα” το άμεσα ρευστοποιήμο ποσό από αυτές τις κινητές αξίες του ΙΚΑ είναι 101,7 εκ. ευρώ.

Δραματική και η κατάσταση του ΟΑΕΕ που είχε αντίστοιχα ομόλογα αξίας 162 εκ. ευρώ και μετά το PSI οι άμεσα ρευστοποιήσιμες αξίες του δεν ξεπερνούν τα 11,29 εκ. ευρώ.

[sc:Πηγή id=”http://spirospero.gr/index.php/oikonomia/8565-to-krax-ton-asfalistikon-tameion” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 Σχόλια Το κραχ των ασφαλιστικών ταμείων

 • begar

  Με λίγα λόγια. φάγανε τα λεφτά των ασφαλισμένων και αυτοί τους ξαναψήφισαν!

  Ωραία πράγματα!

  • PA

   Η σημαια αυτης της χωρας κανονικα θα επρεπε να απεικονιζει εναν μπαμπουινο να καβαλαει εναν ιπταμενο πελεκανο.
   Ο μπαμπουινος ειναι οι μπαμπουινοι με δικαιωμα ψηφου αυτης της χωρας και ο ιπταμενος πελεκανος ειναι οι προοδευτικες της δυναμεις που παντα κουβαλουν στις πλατες τους ολο το μπαμπουονιλικι.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>