Το ΜέΡΑ25 καταθέτει την μόνη ρεαλιστική λύση για τα Κόκκινα Δάνεια

Στην πρόταση του ΜέΡΑ25 για τα κόκκινα δάνεια αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η υποψήφια ευρωβουλευτής Ελευθερία Κατσούλη.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

Η πνιγηρή θηλειά των ιδιωτικών Κόκκινων Δανείων παραμένει ένα καίριο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας που θαλασσοδέρνεται 10 χρόνια τώρα σε αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές. Οι διαστάσεις είναι εφιαλτικές αν αναλογιστούμε πως μόνον τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά των συμπολιτών μας προς τις τράπεζες, αγγίζουν περίπου το ποσό των 100 δις ευρώ.

mera25

Η λύση που προτείνει το ΜέΡΑ 25 είναι η μόνη λύτρωση που απαντά στην αδιέξοδη κατάθλιψη των καλόπιστων οφειλετών. Είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση που νικά την απόγνωση των οικονομικά τσακισμένων συνελλήνων.

Η ΠΡOΤΑΣΗ του ΜέΡΑ25 είναι:

Η διαχείριση των κόκκινων δανείων ανατίθεται σε μία Δημόσια Εταιρεία Αναδιάρθρωσης & Διαχείρισης Ιδιωτικών Χρεών (ΔΕΑΔΙΧ) που έχει σαφείς στόχους και βήματα

 1. Σταδιακά μεταφέρονται από τις τράπεζες στη ΔΕΑΔΙΧ τα πιο

«κόκκινα» των δανείων. Ως αντάλλαγμα, οι τράπεζες λαμβάνουν ειδικά ομόλογα-διαρκείας (που τα εκδίδει το κράτος εκ μέρους της ΔΕΑΔΙΧ) ίσης ονομαστικής αξίας με τα «κόκκινα» δάνεια. Οι τράπεζες κρατούν στα βιβλία τους ως περιουσιακό στοιχείο αυτά τα ομόλογα, τα οποία δεσμεύεται να αποπληρώσει η ΔΕΑΔΙΧ μακροπρόθεσμα από τα μελλοντικά της έσοδα.

 1. Νομοθετείται μορατόριουμ στους πλειστηριασμούς (α) πρώτης κατοικίας και (β) εμπορικών χώρων κάτω μιας συγκεκριμένης αξίας.
 2. Νομοθετείται το δικαίωμα των οφειλετών, των οποίων τα δάνεια πουλήθηκαν ήδη σε ιδιώτες, να αγοράζουν πίσω τα δάνειά τους στην ίδια τιμή που τα αγόρασαν οι ιδιώτες.
 3. Η ΔΕΑΔΙΧ δεσμεύεται να κρατήσει στα βιβλία της τα «κόκκινα» δάνεια έως ότου η τιμή των δεσμευμένων ακινήτων ξεπεράσει ένα επίπεδο κοντά στην προ της κρίσης τιμή. Έως τότε, οι οφειλέτες καταβάλλουν ενοίκιο στη ΔΕΑΔΙΧ (για το δικαίωμα να παραμένουν στο σπίτι τους ή να λειτουργούν το μαγαζί τους), το ύψος του οποίου προσδιορίζεται από τις δημοτικές αρχές με γνώμονα τα εισοδήματα των οφειλετών και τις τοπικές συνθήκες.
 4. Όταν, εν καιρώ, ξεπεραστεί η κρίση της αγοράς ακινήτων, οι οφειλέτες δύναται να έχουν το δικαίωμα να εξαγοράσουν το παλαιό τους δάνειο από τη ΔΕΑΔΙΧ είτε με δόσεις είτε με εφάπαξ πληρωμή, που αντανακλά στην περίπτωση της πρώτης κατοικίας ή μικρομεσαίας ιδιοκτησίας εμπορικής χρήσης το κεφάλαιο που οφείλουν

Με την ίδρυση της ΔΕΑΔΙΧ επιτυγχάνονται ταυτόχρονα:

–           η προστασία της πρώτης κατοικίας και των μικρομεσαίων από τα αρπακτικά ταμεία,

–           η μείωση νέων υφεσιακών πιέσεων στην αγορά ακινήτων και

–           η εξασφάλιση των εναπομεινάντων κεφαλαίων των τραπεζών.

Στο ΜέΡΑ25 μένουμε ανυπάκουοι σε όσους επιμένουν στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή μας. Οι μνημονιακές πολιτικές ούτε από το λαβύρινθο του χρέους μας έβγαλαν, ούτε δίνουν ουσιαστικές λύσεις για τη σωτηρία των περιουσιών μας.

Στο ΜέΡΑ25 δημιουργούμε τις αληθινές προϋποθέσεις, προτείνουμε και τολμάμε τα αναγκαία νομοθετήματα ώστε να προκόψει επιτέλους η επανεκκίνηση της οικονομίας μας.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 σκέψεις σχετικά με το “Το ΜέΡΑ25 καταθέτει την μόνη ρεαλιστική λύση για τα Κόκκινα Δάνεια

 • 02/05/2019, 19:14
  Permalink

  Προεκλογικές ανεδαφικές μπούρδες.

  Σχολιάστε
 • 03/05/2019, 09:03
  Permalink

  Μία είναι η λύση… απόλυτη διαγραφή δανείων διότι οι τράπεζες ανακεφαλαιώθηκαν 10x φορές την τότε αξία των δανείων… Και φυσικά… κλείσιμο τα 3/4 Καταστημάτων και Τραπεζών διότι δεν προσφέρουν και τίποτα το σημαντικό!

  Δημιουργία κρατικής τράπεζας που θα χρηματοδοτεί σε επιχειρηματικά σχέδια και θα «ρισκάρει» …χωρίς καμιά εξασφάλιση!

  Οι εισπρακτικές μπορούν να αναλάβουν κάλλιστα τηλεφωνικές πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών (όχι τραπεζικών) στην Κίνα και σε άλλες χώρες…

  ps: ούφ… το έβαλα στο σωστό άρθρο !

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.