“Το Μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς- Τώρα σπεύδουν όλοι να το αποκηρύξουν”

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις δραματικές επιπτώσεις που έχει το Μνημόνιο και η πολιτική λιτότητας στους φορολογούμενους, κρούει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Πελοπίδας Καλλίρης.

Ο κύριος Καλλίρης μιλά για πασιφανή αποτυχία του Μνημονίου να βγάλει την οικονομία από την κρίση. «Ακόμη και οι υποστηρικτές του σπεύδουν τώρα να το αποκηρύξουν», υποστηρίζει και προσθέτει ότι «αυτό, που πιστοποιεί αυτήν την αποτυχία, είναι το γεγονός ότι, παρά τη μεγάλη μείωση των εισοδημάτων την τελευταία διετία και την πρωτοφανή ύφεση της οικονομίας, οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών παραμένουν στα ύψη. Έτσι τα εισοδήματα δέχονται πλήγμα από δυο πλευρές. Από τη μείωση των ονομαστικών μισθών και από την άνοδο των τιμών».

Ο Πελοπίδας Καλλίρης επισημαίνει ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας είχε έγκαιρα και επανειλημμένως προειδοποιήσει για αυτήν τη στρέβλωση και είχε ζητήσει τη θέσπιση πλαφόν τιμών σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και προϊόντα βασικής ανάγκης έως ότου χτυπηθούν αποτελεσματικά τα καρτέλ και λειτουργήσει ο ανταγωνισμός.

«Ακόμη και τώρα δεν είναι αργά. Πριν πάμε σε νέες μειώσεις μισθών, τις οποίες καταδικάζουμε ως άδικες και καταστροφικές, θα πρέπει να χτυπηθεί άμεσα και καίρια η ακρίβεια με μειώσεις τιμών», καταλήγει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *