Το παραμύθι με τους μισθούς και συντάξεις πρέπει επιτέλους να τελειώσει…

Ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό για τις ενέργειες και τα ψέματά τους, εντούτοις εξακολουθούν οι πανελίστες τους μέσα από τις οθόνες των καθεστωτικών ΜΜΕ, να πουλάνε την προπαγάνδα τους για τον φανταστικό κίνδυνο να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Δεν έβαλαν μυαλό αυτά τα κόμματα και το αποτέλεσμα θα το εισπράξουν στις επόμενες εκλογές, ώστε να οδηγηθούν επιτέλους μόνιμα στον αποτεφρωτήρα της πολιτικής ιστορίας της χώρας.

Μόλις προχθές η τρόϊκα αποδέσμευσε ποσό 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία όμως δεν εισήλθαν στα ταμεία του ελληνικού κράτους, αλλά εισήλθαν μόνο λογιστικά μέσα στον Ειδικό Λογαριασμό που θεσπίστηκε με το νέο μνημόνιο και από εκεί πήγαν κατευθείαν στην ΕΚΤ.  Αυτά τα 4,2 δις ευρώ είναι νέο δάνειο που φορτώνεται ο ελληνικός λαός, προκειμένου να…. δοθούν στην ΕΚΤ για να εξοφληθεί ομόλογο που λήγει τώρα και το οποίο είχε αγοράσει η ΕΚΤ από την δευτερογενή αγορά ομολόγων στη μισή περίπου τιμή του.

Προσέξτε το παράλογο της υπόθεσης.

Ενώ η ΕΚΤ είχε αγοράσει αυτό το ομόλογο μισοτιμής με ανάλογη ζημία του ιδιώτη (αγορά) που το κατείχε και ο οποίος φυσικά δεν μας ξαναδανείζει, εντούτοις, αυτό φρόντισαν οι Γερμανοί να εξαιρεθεί από το κούρεμα των ομολόγων, να υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο και να το εισπράξει ολόκληρο η ΕΚΤ. Δηλαδή η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης, κερδοσκοπεί ασύστολα με εντολή της Γερμανίας, σε βάρος της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού φορτώνοντάς μας με ακόμα περισσότερα χρέη..

Ούτε ευρώ από αυτό το δάνειο των 4,2 δις, αλλά και οποιοδήποτε από εδώ και μετά δάνειο της τρόϊκας, δεν πρόκειται πλέον να ξαναπάει σε μισθούς και συντάξεις. Όλα τα από εδώ και πέρα δάνεια, καθώς και τα χρήματα από τους φόρους, θα πηγαίνουν στον Ειδικό Λογαριασμό και από εκεί θα πληρώνονται πρώτα τα τοκοχρεολύσια  των δανείων της τρόϊκας και τα υπόλοιπα ομόλογα των ιδιωτών που κουρεύτηκαν.

Θα πρέπει λοιπόν να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι από εδώ και στο εξής, το μνημόνιο εξυπηρετεί μόνο τους δανειστές και όχι τους μισθούς και τις συντάξεις.

Γι’ αυτό, αντί για καταγγελία του μνημονίου, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αρνηθεί στο εξής να ξαναπάρει άλλες δόσεις δανείων από την τρόίκα, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να επιβαρύνουν το ελληνικό χρέος.  Δεν χρειάζεται ούτε να βγούμε από το ευρώ, ούτε τίποτε άλλο. Θα ζήσουμε με αυτά που βγάζουμε (κάτι που θα συμβεί και στην περίπτωση που γυρίσουμε στη δραχμή), χωρίς νέα δάνεια, τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν έρχονται στο λαό αλλά πηγαίνουν στην τρόϊκα.

Αυτό, κατά πάσα πιθανότητα η τρόϊκα θα το θεωρήσει καταγγελία της δανειακής σύμβασης, γιατί θα χάσει προσωρινά την «κότα» που κάνει τα χρυσά αυγά, αλλά δεν μπορεί να κάνει και κάτι άλλο. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ζητήσει πίσω όσα έχει δώσει, αλλά εκεί θα αρχίσει μια άλλη χρονοβόρα διαδικασία. .

Μόνο έτσι και κάτω από την πίεση και της γενικότερης ευρωπαϊκής Κοινής Γνώμης, θα αναγκαστεί η τρόϊκα να ξανακαθίσει σε ένα νέο τραπέζι διαπραγματεύσεων.

Πέτρος Χασάπης


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.