Το ΠΑΣΟΚ αδειάζει το δημόσιο ταμείο και αφήνει πίσω καμμένη γη

Τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας του ζει το ΠΑΣΟΚ, αλλά συνεχίζει να συμπεριφέρεται με πολιτική «καμένης γης». Ακούγοντας τον Υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη να λέει ότι «τα ταμεία είναι άδεια», δεν μπορείς να μην αναρωτηθείς πως φτάσαμε ως εδώ προκειμένου ο Α. Σαμαράς να μην βρει ούτε ευρώ όταν αναλάβει την πρωθυπουργία.

Και πως το κάνει αυτό ο «μάγος» Σαχινίδης; Αναβάλλοντας προγραμματισμένες φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών, ώστε να «έρθουν» μετά τις εκλογές:

-Υποβολή των φορολογικών δηλώσεων Φυσικών Προσώπων: παρατάθηκαν μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Για να έχουμε μία εικόνα του ποσού που συζητάμε, αρκεί να σημειώσουμε ότι από την πρώτη επεξεργασία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών σε δείγμα 12.500 ηλεκτρονικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος προκύπτει ότι η συνολική επιβάρυνση των συγκεκριμένων φορολογουμένων είναι υψηλότερη κατά 7 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Σε μέσα επίπεδα , προκύπτουν αυξημένοι φόροι 560 ευρώ για κάθε φορολογούμενο.

-Είσπραξη του χαρατσιού της ΔΕΗ

Ο Σαχινίδης είχε ψηφίσει την επιβολή φόρου ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για το 2011 και το 2012 προσδοκώντας την είσπραξη 4 δις ευρώ. Για το 2012, σύμφωνα με το νόμο 4021/2011, ο προσδιορισμός του φόρου έπρεπε να γίνει από τη ΔΕΗ εντός του Απριλίου. Συνεπώς, και λόγω του ότι το «χαράτσι» του έτους 2012 καταβάλλεται σε πέντε δόσεις, αυτό έπρεπε να είχε εκδοθεί το αργότερο με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος του Μαΐου, ώστε η πρώτη δόση να καταβληθεί τον Ιούνιο. Αλλά οι λογαριασμοί του Μαΐου εκδόθηκαν χωρίς να συμπεριλαμβάνουν και το «χαράτσι», αν και ο νόμος προβλέπει το αντίθετο! Να εικάσουμε ότι υπήρξε «άνωθεν» εντολή;

-Έκδοση του ΕΤΑΚ

Το ΕΤΑΚ και η έκτακτη εισφορά έτους 2009 φυσικών προσώπων δεν έχει εκδοθεί για ένα ποσοστό υποχρέων. Ήταν όμως έτοιμο να αποσταλεί πριν από το Πάσχα από τη ΓΓΠΣ, αλλά αναβλήθηκε η αποστολή του – και εδώ «άνωθεν» εντολή;

Δείτε τώρα πως αλλάζουν επί τω δυσμενέστερω τα δεδομένα για τα δημόσια ταμεία: Αν το ΕΤΑΚ είχε αποσταλεί κανονικά, τώρα θα εκδιδόταν ο ΦΑΠ φυσικών προσώπων έτους 2010, στο τέλος του καλοκαιριού ο ΦΑΠ του έτους 2011 και τον Νοέμβριο ο ΦΑΠ του έτους 2012. Τώρα κάποια από αυτά τα έσοδα πάνε για επόμενη χρονιά.

Συμπέρασμα: μην φωνάζουν ότι τα ταμεία είναι άδεια, όταν τα αδειάζουν μόνοι τους!

Πηγή:kostasxan.blogspot.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.