Το περιουσιολόγιο καταργεί τα τεκμήρια

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την άρση των αδικιών- τι θα παρουσιάσει στην τρόικα

Στροφή 180 μοιρών στη φορολογική πολιτική των προκατόχων του επιχειρεί ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, με αφορμή την εφαρμογή των άδικων – κατά κοινή ομολογία – τεκμηρίων, τα οποία:

Έχουν επιφέρει σημαντικά φορολογικά βάρη στους συνεπείς φορολογούμενους,

Έχουν γονατίσει την αγορά,

Χωρίς να έχουν περιορίσει τη φοροδιαφυγή.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην Καραγιώργη Σερβίας μελετούν την κατάργηση, στην ουσία, των τεκμηρίων και την αντικατάστασή τους από ένα νέο σύστημα, που θα βασιστεί στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.

Πώς ακριβώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα;

Με δεδομένο ότι από την επόμενη χρονιά κάθε δαπάνη που πραγματοποιούμε, θα καταγράφεται στο έντυπο του Πόθεν Έσχες, το οποίο θα συνυποβάλλεται μαζί με τη φορολογική δήλωση, ο υπολογισμός του εισοδήματος θα υπολογίζεται με βάση αυτά τα στοιχεία. Δηλαδή, με βάση τις δαπάνες, που πραγματοποιούμε – μεταξύ άλλων – για κάθε είδους αγορές, τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας της οικίας μας, τα τυχόν καταβληθέντα ενοίκια.

Σε συνδυασμό με το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων, που ήδη θα είναι καταγεγραμμένα στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, δηλαδή – εκτός από τα εισοδήματα – τα ακίνητα, οι καταθέσεις και όπου αλλού ο φορολογούμενος έχει τοποθετήσει τα χρήματά του, θα υπολογίζεται το εισόδημα, που έχει στη διάθεσή του, ώστε να μπορεί να το επικαλεστεί – αν χρειαστεί – για να καλύψει το πόθεν έσχες του.

Πρόκειται, στην ουσία, για επέκταση του μέτρου της ανάλωσης κεφαλαίου, που σήμερα χρησιμοποιείται, όταν προκύπτουν θέματα από τα τεκμήρια.

Στην ίδια κατεύθυνση, στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν να επαναφέρουν τα κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, όπως είναι οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι κάθε είδους τεχνίτες κατοικιών, ώστε να μην υπάρχει ο πειρασμός για τους φορολογούμενους να δηλώσουν τις σχετικές δαπάνες και να τους αυξηθεί το εισόδημα. Θυμίζουμε ότι το 2009 ίσχυε η μείωση από το εισόδημα του 100% των δαπανών από επισκέψεις σε γιατρούς και δικηγόρους.

Με το σύστημα αυτό, εκτιμάται ότι δεν θα επιβαρύνονται οι συνεπείς και ειλικρινείς φορολογούμενοι, αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων το εισόδημά τους θα υπερβαίνει τις δαπάνες τους, ενώ τώρα το τεκμαρτό ξεπερνά το πραγματικό, αυξάνοντας κατακόρυφα το φορολογικό βάρος.

Ταυτόχρονα, η ενίσχυση των κινήτρων για λήψη απόδειξης θα βοηθήσει στον περιορισμό των φοροφυγάδων και όσων επιμελώς αποκρύβουν εισοδήματα.

Όλα αυτά, βέβαια, για να γίνουν πράξη, θα πρέπει να έχουν το πράσινο φως από την τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Μαυραγάνης θα θέσει το συγκεκριμένο θέμα στη συνάντηση, που θα έχει με τους επικεφαλής εκπροσώπους των δανειστών μας μέσα στην εβδομάδα.

www.newsbeast.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.