Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • arjangerben@gmail.com on Forum: Γενική συζήτηση 12Προσφέρω δάνειο
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12απαντησα ήδη απο χτες οτι εκανα αίτηση και αναμένω, μάλλον δεν το ειδες αναφορικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα, αν ανατρέξει κάποιος στα νομιμοποιητικά έγγραφα ΓΕΜΗ της ε…
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12δεν θυμάμαι το όνομα του δικ.γραφείου, θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2 γυναίκες
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα και πάλι, τελικά έκανες αίτημα για μεγαλύτερο κούρεμα (Quest) ? ‘Εγινε αποδεκτό ή ακόμη δεν έχεις απάντηση ? Προς nomore, Από ποιό δικηγορικό γραφείο σου πρότ…
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106262781 E-value
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12την απέρριψαν απότι κατάλαβα γιατί ήθελαν να δουν τα οικονομικά όρια, από τις 4500€ στην αρχή με έφτασαν στις 15500€ σταδιακά παίρνοντας κάθε 2 μέρες τηλέφωνο και ανεβά…
Minilink

Το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδας για κούρεμα των «κόκκινων» δανείων

Η επίλυση του θέµατος των κόκκινων δανείων θεωρείται από τον διοικητή της ΤτΕ κ. Γιάννη Στουρνάρα «εκ των ων ουκ άνευ» για την ανασύνταξη του τραπεζικού κλάδου και της χρηµατοδότησης της οικονοµίας.

Από όλες τις πλευρές αναγνωρίζεται ότι σε ορισµένες περιπτώσεις η διαγραφή µέρους της οφειλής, το λεγόµενο «κούρεµα», είναι ο µόνος τρόπος για να ξεµπλοκάρει το σύστηµα, αφού έτσι το δάνειο θα καθίσταται βιώσιµο και θα µπορεί να εξυπηρετείται απελευθερώνοντας και την τράπεζα και τον δανειολήπτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» εξετάζονται διάφορα εργαλεία για την αναδιάρθρωση των δανείων, τα οποία περιλαµβάνουν ανάµεσα σε άλλα τη µείωση των επιτοκίων, την επιµήκυνση των δανείων, το πάγωµα ενός µέρους της οφειλής ή ακόµα και τη διαγραφή (κούρεµα) µέρους της, αλλά και την παραχώρηση του ακινήτου προκειµένου να διαγραφεί το δάνειο.

Μια πρακτική που εξετάζεται είναι εκείνη που εφαρµόστηκε στην Ιρλανδία, όπου σε κάποιες περιπτώσεις υπολογιζόταν εκ νέου η αξία του δανείου µε βάση τη λογική ότι ο δανειολήπτης θα πρέπει να πληρώνει το 30% του εισοδήµατός του επί 20 χρόνια και το υπόλοιπο διαγραφόταν ή πάγωνε για ορισµένα χρόνια προκειµένου να επανεξεταστεί ανάλογα µε την οικονοµική του κατάσταση.

Τραπεζικοί παράγοντες εκτιµούν ότι ένα µέρος της λύσης βρίσκεται στην πώληση των δανείων, δεδοµένου ότι οι εταιρείες θα αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια σε χαµηλότερη τιµή από την ονοµαστική τους αξία κι έτσι θα έχουν το περιθώριο να προχωρήσουν σε µείωση της οφειλής και ρύθµιση αποκοµίζοντας κέρδος σε σχέση µε την τιµή αγοράς, χωρίς τον νοµικό κίνδυνο που έχει η τράπεζα.

Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι τράπεζες στις περισσότερες περιπτώσεις θα προχωρήσουν σε ανάθεση µόνο της διαχείρισης των δανείων (servicing) σε ειδικευµένες εταιρείες.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>