Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106200159 e-value
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα @Matina, άσχετα με το τί διαβάζουμε δεξιά και αριστερά οτι τα δάνεια κρίθηκαν παράνομα, οτι έχουν αποπληρωθεί από το κράτος μέσω ανακεφαλαιώσεων κλπ κλπ, η αλ…
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Επίσης, μπορώ να ζητήσω από τη Eurobank αναλυτική κατάσταση των οφειλών μου με κάποια αίτηση που θα καταθέσω εγώ στην τράπεζα χωρίς να μπει στην μέση δικηγόρος?
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, εάν κάποιος γνωρίζει να με κατατοπίσει.. Με παίρνουν τηλ από το γραφείο της Χαρακτινιώτη για διακανονισμό εκ μέρους της Eurobank…
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12απαντησα ήδη απο χτες οτι εκανα αίτηση και αναμένω, μάλλον δεν το ειδες αναφορικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα, αν ανατρέξει κάποιος στα νομιμοποιητικά έγγραφα ΓΕΜΗ της ε…
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12δεν θυμάμαι το όνομα του δικ.γραφείου, θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2 γυναίκες
Minilink

Το ταμείο δεν είναι… άδειο

Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν είναι τοσο  «μαύρη» , όσο την παρουσιάζπυν τις τελευταίες εβδομάδες τα μέσα ενημέρωσης, που κινδυνολογούν πρός άγραν  αναγνωστών ή για λόγους επηρεασμού της κοινής γνώμης και του εκλογικού σώματος. Το Δημόσιο θα έχει να πληρώσει όχι μόνον  τον Ιούνιο αλλά και τον Ιούλιο, χωρίς να  χρειασθεί να εισπράξει κάποια δόση από την τρόικα. Αλλωστε και τα έσοδα εξελίσσονται θετικά, υπερβαίνοντας τις πρόσφατες εκτιμήσεις, ενώ το πρόγραμμα βραχυχρόνιου δανεισμού με εκδόσεις εντόκων γραμματίων υλοποιοείται κανονικά, χωρίς δυσκολίες.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι τα κρατικά έσοδα τρέχουν με ικανοποιητικούς ρυθμός, καθώς  αποδίδουν οι συστηματικοί φορολογικοί έλεγχοι και οι ρυθμίσεις  ληξιπρόθεσμων χρεών που έγιναν τους τελευταίους μήνες.

Μάλλον ενθαρρυντικά  είναι τα  δημοσιονομικά στοιχεία και οι εκτιμήσεις που παρουσίασε  στους οικονομικούς επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γ. Ζαννιάς – ο οποίος ήταν μέχρι πρόσφατα Γενικός Γραμματέας του υπουργείου  και έχει άριστη γνώση του θέματος.

Ομάδα στελεχών του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους  κ. Μηλιό, Σταθάκη, Αλεξιάδη και Κουτσούκο, συναντήθηκαν σήμερα με τον υπηρεσιακό ΥΠΟΙΚ και με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερώς, υπεύθυνα και από «πρώτο χέρι»   για  τη δημοσιονομική καρτάσταση της χώρας, τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, τις άμεσες υποχρεώσεις του και τις προβλεπόμενες ταμειακές ροές για τους προσεχείς μήνες.

Από τον κ. Ζαννιά πήραν το  αισιόδοξο «μήνυμα»   ότι το δημόσιο ταμείο όχι μόνον δεν είναι… μείον, αλλά υπάρχει ρευστότητα για να καλυφθούν οι ανάγκες και τον επόμενο μήνα – ίσως και για περισσότερο χρόνο, αν συνεχισθεί  η ροή εσόδων αμέσως μετά τις εκλογές.

Η βαθιά ύφεση  θα συνεχίσει βέβαια να επηρεάζει τη ροή εσόδων. Ομως, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες εκτιμούν ότι  η πιθανή υστέρηση έναντι των στόχων μπορεί να   αντισταθμισθεί με συστηματοποίηση των ελέγχων και αποτελεσματικότερο κυνήγι της φοροδιαφυγής.

Στην άμβλυνση του δημοσιονομικού προβλήματος μπορεί να συμβάλει και ο περαιτέρω εξορθολογισμός δαπανών του δημοσιου τομέα.

Για το θέμα αυτό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖα θα συναντηθούν με τους επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

[sc:Πηγή id=”http://www.sofokleousin.gr/archives/102071.html?utm_source=Oempro&utm_medium=Email&utm_content=Subscriber%236548&utm_campaign=Afterhours%2012.06″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>