Το 1 τρις ευρώ δεν έσβησε τη φωτιά!

”Η γιγαντιαία ένεση ρευστότητας από το ΕΚΤ στην ευρωζώνη ξεθυμαίνει και αυξάνονται οι φόβοι για τις τύχες της Ελλάδας και της Ισπανίας” εκτιμούν οι Financial Times.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : Οι επενδυτές περιμένουν νέα παρέμβαση ΕΚΤ

”Οι επενδυτές αυξάνουν τα «στοιχήματα» ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε περαιτέρω παρεμβάσεις για να καθησυχάσει τις αγορές, καθώς η τονωτική «ένεση ρευστότητας» 1 τρισ. ευρώ και πλέον στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της ευρωζώνης ξεθυμαίνει και αυξάνονται οι φόβοι για τις τύχες της Ελλάδας και της Ισπανίας.

Από έρευνα της Bank of America Merrill Lynch προκύπτει ότι το 60% των διαχειριστών κεφαλαίου πιστεύουν ότι η ΕΚΤ θα εμπλακεί σε άμεση, μεγάλης κλίμακας «ποσοτική χαλάρωση» μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να συγκρατήσει την ευρω-κρίση.

Το αποτέλεσμα προκύπτει ενώ αυξάνονται οι φόβοι ότι το πολιτικό αδιέξοδο στην Ελλάδα θα οδηγήσει σε έξοδο από την ευρωζώνη.

Ο κ. Didier Saint-Georges, διευθυντής στην γαλλική επιχείρηση διαχείρισης κεφαλαίων Carmignac Gestion αναφέρει: «Η αίσθησή μας είναι σαφώς ότι, ναι, η ΕΚΤ εντέλει θα χρειαστεί να παρέμβει ξανά …Όμως θα υπάρξουν αυστηροί περιορισμοί και θα είναι δύσκολο να ληφθούν αποφάσεις, οπότε θα μεσολαβούν διαστήματα μεγάλης έντασης.»

Εν τω μεταξύ, ξεχωριστή έρευνα της Fitch δείχνει ότι το 38% των Ευρωπαίων επενδυτών πιστεύουν ότι η ΕΚΤ θα υποχρεωθεί να διαθέσει στις τράπεζες της ευρωζώνης νέα τριετή δάνεια υπό το πρόγραμμα μακροπρόθεσμης ρευστότητας LTRO.

Ο κ. James Longsdon της Fitch αναφέρει ότι αν και δεν θα αποφασιστεί άμεσα το τρίτο LTRO, όμως ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός επενδυτών φοβούνται ότι ορισμένες τράπεζες της ευρωζώνης δεν θα μπορέσουν να πετύχουν επαρκή απομόχλευση μέχρι την ώρα που θα πρέπει να αποπληρωθεί το 2ο LTRO.

Ο κ. Neil Williamson επικεφαλής Emea της Aberdeen Asset Management, εκτιμά ότι, παρά την νευρικότητα στις αγορές, η ΕΚΤ δεν είναι πιθανό να επανέλθει με 3ο LTRO τόσο σύντομα μετά τα προγράμματα του Δεκεμβρίου και του Φεβρουαρίου, γιατί οι τράπεζες είναι ακόμη «γεμάτες» ρευστότητα.

«Πάντως, αν αρχίσουμε να βλέπουμε αυξημένη έξοδο κεφαλαίων από την περιφέρεια ή αν η ΕΚΤ θεωρήσει ότι αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός, αν όχι ο μόνος, τρόπος, για να μειωθούν τα επιτόκια στην ευρω-περιφέρεια, τότε ίσως παρέμβει νωρίτερα με νέο LTRO” τονίζει ο κ. Williamson”.

Πηγή Euro2day


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.